Зар није логичније да смо били различити па смо временом се приближавали путем трговине ратовима сеобом се језик зближава сваки крај има свој дијалект који се тек мешањем уједначава А за књигу ниси напомено на ком писму је написана
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Bolji su oni koji su uzimali, uzeli i uzimaju pare sa zapada. Vuk, Daničič i svi redom do sadašnjih ,,akademika" koji su u mišijoj rupi. Pa mediokriteti su nam najglasniji.Cudni su putevi gospodnji a jos cudniji internet naucnici koji su ubedjeni da iznose svoje misljenje.....
Osim EU i NATO, za njih to pravilo ne važi. Oni su svete kraveDa. Da neko nekome namece nacin razmisljanja , ako treba i silom.
Hrišćanstvo je bilo jedinstveno, Rim je bila samo jedna parijaršija između ostalih patrijaršija. Zinulo im je **greška za parama, vlašću i moći pa su se odvojili i kao svi konvertiti mrze ono od čega su potekli. Naravno da su uspeli u naumu i propagandom svoje korene nazivaju pogrdno. Svi koji su im bili naklonjeni imaju pozitivne nadimke, a u suprotnom negativne nadimke. Da li znaš zašto je i kako Novi Sad nastao i narastao kao pečurka posle kiše ?Зар није логичније да смо били различити па смо временом се приближавали путем трговине ратовима сеобом се језик зближава сваки крај има свој дијалект који се тек мешањем уједначава А за књигу ниси напомено на ком писму је написана
Baš je bio titov režim dobar. Pootimali kuće, stanove, fabrike, vile, sve. Poubijali vlasnike i sve koji drugačije misle. Useli se u vile, stanove, kuće, prisvojili sve. Fabrike uništili i sve čega su se dotakli. Zaglupili narod, napravili neradnike, uradili negativnu selekciju.@drsole - Vidis razmisljam slicno kao ti . Ja samo u istoriji umesto Srbi stavljam Sloveni . Isto vazi i za sve ostale mlade nacije .
Badeljica je ovde pisao kako je postojao jezik i pisanje kao sto danas pisemo . Tu sam i usao u polemiku i zato opet pitam tebe i njega . Dajte tu prvu knjigu koja je pisana ovakvim sadasnjim jezikom . Pusti te prica da je reforma dobra bila . I onda kao i danas se tacno znalo sta koja rec znaci . Jel ce po tebi uskoro biti potrebna nova reforma jezika jer mladi danas ubacuju mnogo engleskih reci ?
A oko sahrana . Sta bi recimo pomislio da se danasnji vodja sahrani u Berlinu ? Jel bi ti to ok bilo . Zato sam spomenuo Tita o kome ne mislim nista dobro . Ali taj sistem vrednosti je bio mnogo bolji nego sto je ovaj danas .
Što kaže stih--teoretski ljubav lijepo zvuči,malčice je drukčije u praksiNije stvar u tome @MOMOSARIC . Stvar je da znamo da smo svi bili jedan narod i da bi trebali da se udruzujemo a ne cepamo . Znaci svi Sloveni sveta da se opet udruze . Isto tako i sve bivse SSSR-a da se udruze a ne kao Ukrajina da dovodi zapad na istocne granice . Razumes sta sam hteo da kazem ?
Kriminal je vrsta slobode odnosno demokratije..U svim apsolutističkim režimima nema kriminala. Ni u nacističkoj Nemačkoj, fašističkoj Italiji, ... nije bilo kriminala. Tako i kod nas, vlast je terorisala narod.
Podobnima je bilo dobro, baš kao i danas
Jeste tako ali tih povlascenih je bilo premnogo manje nego danas u demokratiji . I sam znas u kakvoj je bedi umrla Jovanka Broz . Svaka dalja prica je suvisna o bogatsvima velikih za vreme komunzma .U svim apsolutističkim režimima nema kriminala. Ni u nacističkoj Nemačkoj, fašističkoj Italiji, ... nije bilo kriminala. Tako i kod nas, vlast je terorisala narod.
Podobnima je bilo dobro, baš kao i danas
Smešan si, porediš slučaj Jovanke Broz i stotine hiljada ubijenih, sa otetom imovinom, Golim otokom, diktaturom proleterijata i td. Komunistički unuci su kod nas na vlasti.Jeste tako ali tih povlascenih je bilo premnogo manje nego danas u demokratiji . I sam znas u kakvoj je bedi umrla Jovanka Broz . Svaka dalja prica je suvisna o bogatsvima velikih za vreme komunzma .
@bosserb - sta je lose ziveti utopijski i nadati se promena koji idu u tom pravcu ?
Da svako razmislja tako ovoga danas ne bi ni bilo !