Chat 14

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Зар није логичније да смо били различити па смо временом се приближавали путем трговине ратовима сеобом се језик зближава сваки крај има свој дијалект који се тек мешањем уједначава А за књигу ниси напомено на ком писму је написана

@drsole - Vidis razmisljam slicno kao ti . Ja samo u istoriji umesto Srbi stavljam Sloveni . Isto vazi i za sve ostale mlade nacije .
Badeljica je ovde pisao kako je postojao jezik i pisanje kao sto danas pisemo . Tu sam i usao u polemiku i zato opet pitam tebe i njega . Dajte tu prvu knjigu koja je pisana ovakvim sadasnjim jezikom . Pusti te prica da je reforma dobra bila . I onda kao i danas se tacno znalo sta koja rec znaci . Jel ce po tebi uskoro biti potrebna nova reforma jezika jer mladi danas ubacuju mnogo engleskih reci ?
A oko sahrana . Sta bi recimo pomislio da se danasnji vodja sahrani u Berlinu ? Jel bi ti to ok bilo . Zato sam spomenuo Tita o kome ne mislim nista dobro . Ali taj sistem vrednosti je bio mnogo bolji nego sto je ovaj danas .

To jeste nema sta . Rodjen sam posle njega ali mi se pricalo da je zivot bio bez straha . Kola i kuce se nisu zakljucavale sto mi je jedna fantasticna stvar . I posmatram komunizam kroz Kinu iako su me mnogo razocarali u vremenu korone i njihovo postupanje .

Nije stvar u tome @MOMOSARIC . Stvar je da znamo da smo svi bili jedan narod i da bi trebali da se udruzujemo a ne cepamo . Znaci svi Sloveni sveta da se opet udruze . Isto tako i sve bivse SSSR-a da se udruze a ne kao Ukrajina da dovodi zapad na istocne granice . Razumes sta sam hteo da kazem ?
Što kaže stih--teoretski ljubav lijepo zvuči,malčice je drukčije u praksi
Treba biti realan i u eri demokratije i kapitalizma ne ložiti se na utopije panslavenizma jer tu na kraju uvjek stradaju Slaveni po rubovima.
Okrenuti se zdravoj nacionalnoj politici kojoj su stubovi tradicija,porodica,društvena solidarnost i zajedništvo......posebno naglašavam solidarnost.

Мусолини је мафију на територији италије свео на хајдуке. Ко је могао побегао у америку. Има и документарних емисија које повезују и откривају сарадњу мафије и америке пре, за време и после 1945-е. Када је дошло до искрцавања на сицилију (?) знали су да ће тамо имати помоћ од преосталих чланова мафије. И то нису били италијански партизани да неко ме помеша. Киднаповање и убиство алда мора, италијанског премијера приписује се американцима, требао је да оформи владу коју би подржала комунистичка партија у циљу уклањања мафије.

Jeste tako ali tih povlascenih je bilo premnogo manje nego danas u demokratiji . I sam znas u kakvoj je bedi umrla Jovanka Broz . Svaka dalja prica je suvisna o bogatsvima velikih za vreme komunzma .
@bosserb - sta je lose ziveti utopijski i nadati se promena koji idu u tom pravcu ?
Da svako razmislja tako ovoga danas ne bi ni bilo !

Rekao sam već....nije loše živjeti i sanjati utopiju samo je nezgodno kad se probudimo iz tog sna.Onda nam se dese Jasenovac,Kravice,Prebilovci i ostala sranja po rubovima.
Lijepo je tupiti o zajedništvu iz bezbjedne terotijalne dubine ali da ima i trunka solidarnosti i enpatije sa Srbima koji u preživjeli pomenuta stratišta nebi se gurao takav narativ.

Ne kapiram sta hoces da kazes . Kakav je to moj narativ koji govori o ujedinju istih naroda ? I sta treba da rade potomci nastradalih u Jasencu ? Da im narativ bude vraticemo vam kad tad istom merom ?

А шта треба по твоме да кажу јбг било прошло и да опет живе у некој илузији да се Јасеновац неће више никад поновити?

Narativ ti je utopijski i u realnom vremenu neizvodiv.A to šta će i kako će da rade potomci stradalih , odlučivat će oni sami jer se to njih najviše tiče.Na kraju krajeva,ko je tebe ovlastio da u moje ime ponovo guraš narativ o nekom zajedništvu ili bilo kakvom kolektivitetu?Ja nisam niti je iko ko živi na prostoru Kozare i Potkozarja.Za ostale ne znam.

Pa to vam pricam . Potomci ce vratiti sve duplo a mi cemo navijati da bude 3X vise . Ajde beste sa tim razmisljanjem .

Ево по нека чињеница Јованка броз је умрла у брнабићкиној вили значи није била сиротиња а што се удала за старца него из користи Мој град Нови сад је настао зато што православци протестанти и јевреји нису могли да живе у петроварадину Славко тамо су живети могли само католици А прича о мафијашкој помоћи америричкој војсци је смејурија немачка војска се у италији предала тек 2 маја 45 Славко са истока су нас окупирали бугари турци део чак и монголи а може се рећи дс су и маћари дошли са истока па комунисти 44 реално партизани после сутјеске нису били никаква сила Агресор није добар било скоје странен да долази Ми можемо бити хришћани али ко се не освети тај ће исто тако проћи и следећи пут

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh