Chat 14

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Не мислим директ на тебе нити имам нешто против тебе. Чак супротно. Али око неких ствари се не слажем и то је ок. Али ово што сам написао пре је толико реално и у сваком селу могло да се види да је чак било каква дискусија на основу у најмању руку смешна. Немој се увек налазити прозваним.
2004 sam radio u firmi, vozio fapa 1620 sa prikolicom, bio je dobar, skoro nov kamion imao 120 000 pređenih. Bilo je to lepo vreme, ja mlad 22 god, mnogo lepih momenata. Sada je situacija mnogo drugačija, zamisli kad bi uleteo u saobraćaj sa fapom i 200ks, i 40t u brutu, to bi bio kolaps. Saobraćaj je mnogo veći i svi kamioni imaju 430ks i više. Tako je, kako je, niko nije kriv za to. Isto je tako u poljoprivredi, nema više "polako ćemo", sada je sve mnogo brže i jače, ko može da izdrži tera "konje", ko ne može ništa, teraju drugi...

Ako mogu da kazem nesto.
U zadnje vreme je dosta ljudi povecalo svoje posede, rade dobro zemlju, dobro ekonomisu i na kraju godinenostane i neke lepe zarade.
Onda ljudi naravno da zele te pare da vrate u ono iz cega su zaradili, ne gledajuci kad se se otplatiti.

Pa zavisi , moze da bude a i nemora . Ako je spojeno sa tvojim obicno da , inace nemora da bude . Cesto povecanje povrsine cak povecava fiksne troskove .

Tako je, kako je, niko nije kriv za to. Isto je tako u poljoprivredi, nema više "polako ćemo", sada je sve mnogo brže i jače, ko može da izdrži tera "konje", ko ne može ništa, teraju drugi...
U tom vitlanju prodje zivot...
Niko nista nije poneo dole niti ima para koje se ne mogu potrositi...
Treba raditi...napredovati ali i treba imati granicu...
ja tako gledam...
kome je kratak dan i uvek ne dovoljno pun novcanik neka radi...ne branim

Зоране хоћеш да кажеш да нисам управу?

Многи овде су омашили поенту дискусије,кренуло се о тим осамдесетим и деведесетим ко их је преспавао и ладио ј**а и сад му свако крив кад у оваквим временима нема темеља и основе да колико толико напредује и само кука и кукумавчи по цијели дан и сви му криви.
Садашње стање са тадашњим је неупоредиво и ко прежви причаће,углавном ти што гледају у туђу капију,у Вучића,Инстаграм Фејсбук,другог да му уматичи краве,другог да му обезбеди субвенције,они су пропали само још не знају.
Potpuno si u pravu,sredinom osamdesetih pa do sredine 90-te kod nas si mogao da kupiš jutro za 400-500 maraka i teško se prodavalo,sada ista ta zemla košta 4000-4500 eura(rit)a prvoklasnu si kupovao za 800 maraka a sada košta 8000-9000 male parcele,za veće parcele traže i više.

2 generacije teku treca razjebe kapital ni jedan se kapital nije odrzao, kod nas stari su nabrajali nekada jake kapitale a od njih ni traga, za zemlju se govorilo cija bila nije cija biti nece, radi zivi uzivaj sta si kupio kupio sta si stvorio stvorio citav zivot meriti ciji je veci jebo taj zivot

2 generacije teku treca razjebe kapital ni jedan se kapital nije odrzao, kod nas stari su nabrajali nekada jake kapitale a od njih ni traga, za zemlju se govorilo cija bila nije cija biti nece, radi zivi uzivaj sta si kupio kupio sta si stvorio stvorio citav zivot meriti ciji je veci jebo taj zivot
Upravo. Srbi u svojoj istoriji zbog mnogih okolnosti nisu uspjeli stvoriti jakog industrijalca a kamo li poljoprivrednika. Taman kad se skući i zakulači neki belaj te skine sa baglama i stavi u istu ravan sa onim ispod.

Samo jedan primer da navedem a mogu i imenom i prezimenom bez ikakve grižnje savesti.Ne znam da li ima nekog iz Iriga pa možda ga poznaju.Trgovali smo za 3 junice i jedno tele-6maja.Ostavi čovek kaparu 50E i kao sutradan će doći.Međutim on dolazi 9 maja.Odlaskom kod veterinara koji ne dozvoljava da se grla prepišu na neku njegovu tetku.Međutim.Nije naša krivica.Nalazi veterinar da nije urađen i TBC i ne dozvoljava prodaju dok se ne odradi.Do sada nikada nije bilo problema.Sve se odradi,naknadno se papiri odrade i pošalju se novom vlasniku.Nakon nedelju dana TBC bude gotov i tražimo od kupca da nam pošalje podatke.Poslaće i tu prođe nedelju dana-ne javlja se na telefon.U međuvremenu nam ugine tele.Odmah sin javi,skine cenu dole za tele i sve OK. Mi ponovo stavimo u oglas i 2 kupca se jave da hoće da dođu.Međutim to veče se javi prvi kupac sa izgovorom-bio je u inostranstvu-nije mogao da se javi.Ništa-javimo novim kupcima da ljudi ne dolaze džabe.To je bilo utorak.Ovaj reče da dolazi u sredu-nema ga.Četvrtak i petak se ne javlja.U subotu se javlja da dolazi uveče ali ne dođe i ništa ne javlja.Došao je danas.Ne trgujemo prvi put.Povela se priča o protestima-nije kaže išao-ne zanima ga.Priča kako je izgubio milione na žito ali je jako dobro zaradio na suncokretu jer je imao 25m/c po jutru.Radi 300 jutari-od toga 80 ima svoje.Dođe vreme za isplatu.Dogovor je bio u evrima.Sin reče 117,5-on reče nije toliko već je 117,3.Pristane sin i na to.Na kraju pita sina,koliko će mu dati za gorivo što je prošli put bio.Sin ćuti i gleda ga (22 dana su jele kod nas) i izvadi mu 4000 i da.Pita ga jel u redu.Kaže jeste.
Zašto sam sve ovo napisao.Čovek radi sa milionima ali 4000 je velika para za nekoga koji leži na milionima.Ne smeta meni to što on radi koliko radi ali koliko su 3 junice pojele to ga nije zanimalo u konačnom obračunu.Da li tako svi veliki razmišljaju ili sam ja stekao taj utisak.Ima jedna poslovica ali ne bih da psujem.

Zoki, nema veze to sta on i koliko ima.
Po ovoj tvojoj prici vi ste ispali naivni i jos dvojicu ljudi zezali-prvo je stoka na prodaju, dogovoren dolazak a posle toga im odrices.
Ne smete dozvoliti da vas tako motaju sverceri ili neki dilkani i prevaranti.
Kod mene bi bila zavrsena prica posle drugog ne dolaska, znaci zavlacis me, sa tobom nemam o cemu da pricam.
A to da mu dam za put, da me jase u mom 'kuruzu, mogao bi da dobije samo ogranak preko ledja.
Trebao si ti njega da ucenis da ti plati lezanje stoke i hranu za 20 dana.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Zoki, nema veze to sta on i koliko ima.
Po ovoj tvojoj prici vi ste ispali naivni i jos dvojicu ljudi zezali-prvo je stoka na prodaju, dogovoren dolazak a posle toga im odrices.
Ne smete dozvoliti da vas tako motaju sverceri ili neki dilkani i prevaranti.
Kod mene bi bila zavrsena prica posle drugog ne dolaska, znaci zavlacis me, sa tobom nemam o cemu da pricam.
A to da mu dam za put, da me jase u mom 'kuruzu, mogao bi da dobije samo ogranak preko ledja.
Trebao si ti njega da ucenis da ti plati lezanje stoke i hranu za 20 dana.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Dobar i lud dva brata rođena.Da se svađam za par hiljada.Ja nisam takav.Samo sam naveo jedan primer kako se dolazi ili ne dolazi do kapitala.Gleda Bog i sve piše.

Dobar i lud dva brata rođena.Da se svađam za par hiljada.Ja nisam takav.Samo sam naveo jedan primer kako se dolazi ili ne dolazi do kapitala.Gleda Bog i sve piše.
Stvar je principa, nije važno dal ima pare ili nema. Ako smo se dogovorili za eure, onda u eurima, u suprotnom zna se kurs. Cena po danu čuvanja se takođe zna, ako je sada niste dogovorili, probajte sledeći put, škola se plaća

Kod mene bi kurs bio 118 a ležanje stoke 1000 din po danu. Ko hoće, hoće a ko neće zna gde je kapija. Slab sam sa živcima na te ciganske fore. Za 50e, mala je kapara
Nije ovo cigan,U pravu si u potpunosti.Obično ni ne uzimam kaparu jer imao sam slučaj da mi dolaze da kukaju.I nije mi prvi put da sa ovim trgujem.Nisam imao sličnu situaciju.Šta da radim sa veterinarom.Zbog njega mi ode 300E.Ne možeš mu ništa.Može im se.Da su veterinari drugačiji odavno bi umatičio krave.Ponašaju se kao da su nedodirljivi sem ovog što meni radi-uvek je dostupan i praznicima i svecima.

Иначе капара се даје у 20% вредности трговине биле то кокошке, краве, куће, авиони, камиони. И наравно назначи се до, којег датума га чекаш са капаром, после тога пропада капара, па да видиш, онда како је тачан. Јбг сад видим зашто нисте краве уматичили, превише сте мекани и попустљиви.

Nije ovo cigan,U pravu si u potpunosti.Obično ni ne uzimam kaparu jer imao sam slučaj da mi dolaze da kukaju.I nije mi prvi put da sa ovim trgujem.Nisam imao sličnu situaciju.Šta da radim sa veterinarom.Zbog njega mi ode 300E.Ne možeš mu ništa.Može im se.Da su veterinari drugačiji odavno bi umatičio krave.Ponašaju se kao da su nedodirljivi sem ovog što meni radi-uvek je dostupan i praznicima i svecima.
Ne mora da je cigan ali je ciganska fora, a na njih sam alergičan. Trgovci stoke, to ti je najgora sorta ljudi, tu časti nema, ko koga zajebe

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh