Chat 14

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Друже Сремац ниси ти ни разумео Дарка добро. ситуација данас је доста другачија него 80 их. Али ко је имао 10ха почетком 80 их и на крају 80 их имао исто имовинско стање и исте машине,а радио је и живио од земље и није имао неке породичне трагедије и слично тај и не заслужује да пише а камо ли шта више. Тих 10 година ко није купио бар један нов трактор,ауто кућу урадио са тих 10 година је чекао да му падне са неба и гледао у туђе двориште. И такав је и дан данас.
Nisam,razumeo sam nešto drugo..moja greška

Verujem da je po sredi neka vrsta nerazumevanja. Počeo sam sa 5.5h svoje zemlje, sada došao do 22h, pre neki dan kupio još 4h za 21 000e. Ostatak je Kirija i ukupno je 150h. Logično je da za 15 god rada čovek ide napred. Sve zavisi od konkurencije, kvaliteta zemljišta a i ponude iste. Po meni poljoprivreda nikad ne može sama da funkcioniše i pravi efekat je da imaš još nešto uz to. Stočarstvo nikad nisam radio jer nemađ sa kim, živim sam sa ženom i dvoje dece 11i 15g. Dok sam radio do 30h radio sam u firmi, i uvozio traktore iz Francuske opravljao radio sa njima i prodavao. Kada sam podigao na 70h, dao sam otkaz, mašine iz Francuske su se ispraznile, nema ih tako povoljnih, krenuo sam da radim puzne transportere za žitarice, za 3 god sam ih napravio više od 300kom. To mi je više dosadilo i kupio sam kamion sa kojim radim prevoz žitarica. Svo to vreme dizao sam kirije i došao do 150h. Žena ima svoj posao, radi torte i dekoracije za svadbe i rođendane. Od skoro imam i još jedan kamion. Da kažem da dobro živim. A da, još i protestvujem na ulici, ne trpim nepravdu. Eto ukratko
Druze ako sam dobro razumeo,4h za 21000,e tu je malo veca razlika. Sto mozda neko nece ili ne razume sremca. Kod nas u sremu, delovima gde smo mi vec tri godine nema jednog kj za 10000,da se kupim. A od prosle godine kj je 15000 hiljada evra. E sad sami preracunaj te koliko je hektar. A zemlju 90 posto kupuju ljudi koji nemaju veze sa poljoprivredom. Niti znaju sta je traktor I plug. E sad kad kazem zadnje tri godine da vas ne buni,I pre toga kad su ljudi kupovali kj po 4000 hiljade na drugim mestima,ovde je bila 7000 I 8000 hiljada. I opet vam napominjem 90 posto ljudi koji kupuju nikad nisu radili zemlju.

Druze ako sam dobro razumeo,4h za 21000,e tu je malo veca razlika. Sto mozda neko nece ili ne razume sremca. Kod nas u sremu, delovima gde smo mi vec tri godine nema jednog kj za 10000,da se kupim. A od prosle godine kj je 15000 hiljada evra. E sad sami preracunaj te koliko je hektar. A zemlju 90 posto kupuju ljudi koji nemaju veze sa poljoprivredom. Niti znaju sta je traktor I plug. E sad kad kazem zadnje tri godine da vas ne buni,I pre toga kad su ljudi kupovali kj po 4000 hiljade na drugim mestima,ovde je bila 7000 I 8000 hiljada. I opet vam napominjem 90 posto ljudi koji kupuju nikad nisu radili zemlju.
Ja sam bas ostao u cudu naidjem juce na oglas mislim da je Srbobran u pitanju. Malo vise od hektar 28 hiljada eura. Da li je moguce da neko plati toliko zemlju da bi se bavio poljoprivredom? Mi uvijek uzimamo zemlju ako neko ponudi ali 5000e po hektaru. Hoces neces. Ali je zemlja pete i seste klase. Ima i kod nas koji traze 12-15 po hektaru kao njive su uz put. Ne radja bolje psenica koja je blize putu.

Za mene je iskreno i cena od 5000e po hektaru mnogo. Kirija je 200e, što znači da za 25 god će se vratiti investicija. Kupujem zemlju iz razloga sigurnosti, jednog dana ću imati 65 god, od penzije sigurno ne bi mogao da preživim, tako da zemlju mogu da izdam ili radim ako me zdravlje posluži. Cena zemlje u Francuskoj, čisto da znate kao reper je 6000-7000e, tako da je i ovih 5000e mnogo za Srbiju. Po meni mrtav kapital. Opšte stanje je u državi da se mnogo krade i ljudi neznaju šta će sa tim novcem pa kupuju zemlju, jer tu provere kapitala nema. Teško vama kada imate takve u ataru

Za mene je iskreno i cena od 5000e po hektaru mnogo. Kirija je 200e, što znači da za 25 god će se vratiti investicija. Kupujem zemlju iz razloga sigurnosti, jednog dana ću imati 65 god, od penzije sigurno ne bi mogao da preživim, tako da zemlju mogu da izdam ili radim ako me zdravlje posluži. Cena zemlje u Francuskoj, čisto da znate kao reper je 6000-7000e, tako da je i ovih 5000e mnogo za Srbiju. Po meni mrtav kapital. Opšte stanje je u državi da se mnogo krade i ljudi neznaju šta će sa tim novcem pa kupuju zemlju, jer tu provere kapitala nema. Teško vama kada imate takve u ataru
Tacno si ovo napisao...jos bih da dodam da je cena u Francuskoj tako ,,niska,, zbog poreske politike prvenstveno.

Имате ви среће што се земље тиче и мој савет купуј је ако и кад год имаш шансе, немој се много ценкати. Код нас је већ дошло да земље више нема и да се за 1ха нуди 30000евра на фамозном 7 реону. То нам је као неки најбољи терен.

Ja sam na vasaru cuo da je skoro neki vidjeniji domacin iz Kuzmina platio 900000 evra za 60 jutara

Netreba bas povezivati kupovinu zemlje i poljoprivredu , obradu zemlje kao posao , nije to isto . Da pojasnim primjer je bas Francuska , koju neko pomeno . Cijena obradive zemlje varira od regije do regije . Od par hiljada pa do milion evra po hektaru a i na jednoj i na drugoj se sije isto , npr psenica ili uljana repica .
Vlasnistvo je stvar nasledja ili kapitala ako se kupuje .
Cest je slucaj da tamo gdje im je zemlja jako skupa zakup iste je bagatelno nizak . Tako npr neko kupi iz ko zna odakle , Amerike,Rusije,.. zemlju a da ni ne dodje da vidi , a vlasnik ili neko drugi i dalje radi i ore ... Moze da se povuce paralela donekle i ovde . Arenda zemlje bi trebala biti povezana sa ratarstvom a cijena zemlje nemora.

Neće Sremac da se upušta u raspravu.
Зоране хоћеш да кажеш да нисам управу?

Многи овде су омашили поенту дискусије,кренуло се о тим осамдесетим и деведесетим ко их је преспавао и ладио ј**а и сад му свако крив кад у оваквим временима нема темеља и основе да колико толико напредује и само кука и кукумавчи по цијели дан и сви му криви.
Садашње стање са тадашњим је неупоредиво и ко прежви причаће,углавном ти што гледају у туђу капију,у Вучића,Инстаграм Фејсбук,другог да му уматичи краве,другог да му обезбеди субвенције,они су пропали само још не знају.

Poslednja izmena:
Зоране хоћеш да кажеш да нисам управу?

Многи овде су омашили поенту дискусије,кренуло се о тим осамдесетим и деведесетим ко их је преспавао и ладио ј**а и сад му свако крив кад у оваквим временима нема темеља и основе да колико толико напредује и само кука и кукумавчи по цијели дан и сви му криви.
Садашње стање са тадашњим је неупоредиво и ко прежви причаће,углавном ти што гледају у туђу капију,у Вучића,Инстаграм Фејсбук,другог да му уматичи краве,другог да му обезбеди субвенције,они су пропали само још не знају.
Nisam diskutovao i neću kao i Sremac jer je to pametnije.i s obzirom da su ti lajkovali obično oni koji su te napadali, verovatno si u pravu sa tvoje tačke gledišta.Za razliku od njih ja nikada nisam bio protiv tebe.
Tačno je da gledam u Vučića.Tačno je da kukam i kukumavčim,instagram nemam,pametni telefon nemam.Čekam drugog da mi umatiči krave jer ja ne znam.Čekam druge da mi obezbede subvencije.I toliko stavki samo da bi bio u pravu.U PRAVU SI.jel sad OK.

Nisam diskutovao i neću kao i Sremac jer je to pametnije.i s obzirom da su ti lajkovali obično oni koji su te napadali, verovatno si u pravu sa tvoje tačke gledišta.Za razliku od njih ja nikada nisam bio protiv tebe.
Tačno je da gledam u Vučića.Tačno je da kukam i kukumavčim,instagram nemam,pametni telefon nemam.Čekam drugog da mi umatiči krave jer ja ne znam.Čekam druge da mi obezbede subvencije.I toliko stavki samo da bi bio u pravu.U PRAVU SI.jel sad OK.
Не мислим директ на тебе нити имам нешто против тебе. Чак супротно. Али око неких ствари се не слажем и то је ок. Али ово што сам написао пре је толико реално и у сваком селу могло да се види да је чак било каква дискусија на основу у најмању руку смешна. Немој се увек налазити прозваним.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh