dobrodol
Član
Sećam se i potvrđujem...Ministar informisanja ? Pa jel i to bilo?
Tzv. , u "ono" vrijeme , "crveno-crna" koalicija...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sećam se i potvrđujem...Ministar informisanja ? Pa jel i to bilo?
Ministar informisanja ? Pa jel i to bilo?
Upadam ovako s neba pa u rebra,al hteo reći da kapiram šta lule piše,ima i u mom okruženju poštenih ljudi koji se nisu makli s mesta što se tiče posedovanja određene količine zemlje...Pitao sam konkretno tebe i za tvoj slučaj, ti pišeš o drugima.
Druže, nemam ja ništa protiv tebe, ali čovek koji se od 80-ih pa na ovamo nije pomerio smesta i nije ni malo napredovao u ovom poslu, problem je do njega.
Ali po tebi svi koji su napredovali su ovakvi i onakvi, manipulatori, nepošteni itd.
Verujem da je po sredi neka vrsta nerazumevanja. Počeo sam sa 5.5h svoje zemlje, sada došao do 22h, pre neki dan kupio još 4h za 21 000e. Ostatak je Kirija i ukupno je 150h. Logično je da za 15 god rada čovek ide napred. Sve zavisi od konkurencije, kvaliteta zemljišta a i ponude iste. Po meni poljoprivreda nikad ne može sama da funkcioniše i pravi efekat je da imaš još nešto uz to. Stočarstvo nikad nisam radio jer nemađ sa kim, živim sam sa ženom i dvoje dece 11i 15g. Dok sam radio do 30h radio sam u firmi, i uvozio traktore iz Francuske opravljao radio sa njima i prodavao. Kada sam podigao na 70h, dao sam otkaz, mašine iz Francuske su se ispraznile, nema ih tako povoljnih, krenuo sam da radim puzne transportere za žitarice, za 3 god sam ih napravio više od 300kom. To mi je više dosadilo i kupio sam kamion sa kojim radim prevoz žitarica. Svo to vreme dizao sam kirije i došao do 150h. Žena ima svoj posao, radi torte i dekoracije za svadbe i rođendane. Od skoro imam i još jedan kamion. Da kažem da dobro živim. A da, još i protestvujem na ulici, ne trpim nepravdu. Eto ukratkoSremac,
Kroz napredovanje ja nisam mislio samo na zemlju, već uopšte na domaćinstvo u kompletu.
Na izgradnju domaćinstva, objekata, kupovinu mehanizacije, itd.
Kod mene ima njih koji nisu održali ono što im otac i deda ostavili, a kamoli da su nešto stekli i napravili. Jer su večito u priči kako čekaju neko bolje vreme...
Ima svakojakih primera. Svugde ima alavih koji gaze preko mrtvih, spremni na sve nacine da dodju do zemlje bilo u zakupu ili vecito. Ali ima puno onih koji su radili posteno i polako ulagali u mehanizaciju i zemlju, ali je zato velik broj koji se zadovoljavao debelom ladovinom u socijalistickim preduzecima bez ambicije da se sire kako u mehanizaciji tako u zemljisnom fondu. Sada mnoge stvari ne mogu da shvate jer su ni na nebu ni na zemlji.Neki su ovde kupovali zemlju od ljudi na samrti,ili od udovice na daći...ja tako ne mogu i ne želim...a ono što regularno dođe do mene pa to su cene budi bog snama...
Ako možeš da skontaš šta hoču reći...
Evo kod mene znam porodicu koja je dosta finansirala sina , prvo fakultet kod nas a onda neko doskolovavanje u inostranstvu pa put preko bare i pomaganje dok ne stane na svoje noge . Sada je u Ostinu , država Texas , radi kao softverski inženjer , porodičan ( oženio Indijku ) , čujem da dosta putuju po svetu i provode se ...............
Kod mene ima njih koji nisu održali ono što im otac i deda ostavili, a kamoli da su nešto stekli i napravili...............
Друже Сремац ниси ти ни разумео Дарка добро. ситуација данас је доста другачија него 80 их. Али ко је имао 10ха почетком 80 их и на крају 80 их имао исто имовинско стање и исте машине,а радио је и живио од земље и није имао неке породичне трагедије и слично тај и не заслужује да пише а камо ли шта више. Тих 10 година ко није купио бар један нов трактор,ауто кућу урадио са тих 10 година је чекао да му падне са неба и гледао у туђе двориште. И такав је и дан данас.Upadam ovako s neba pa u rebra,al hteo reći da kapiram šta lule piše,ima i u mom okruženju poštenih ljudi koji se nisu makli s mesta što se tiče posedovanja određene količine zemlje...
Ja sam samo povećao arendu,i to ne mnogo,al u vlasništvu nisam jer je jednostavno preskupa i neisplativa.. i nisam jedini,imam dosta drugara koji su istoj situaciji...
To jedino ako imaš baš sreće,pa se neke kockice slože, inače pošteno nema dolaska do zemlje ...a ja ne bih da nekom uterujem iza leđa da bi došao do kojeg ara više...
Napredovao sam u nekim drugim stvarima..
To je to.Pitao sam konkretno tebe i za tvoj slučaj, ti pišeš o drugima.
Druže, nemam ja ništa protiv tebe, ali čovek koji se od 80-ih pa na ovamo nije pomerio smesta i nije ni malo napredovao u ovom poslu, problem je do njega.
Ali po tebi svi koji su napredovali su ovakvi i onakvi, manipulatori, nepošteni itd.