Chat 14

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Док нису цензурисали...
Poenta videa je da treba da se uplati novac na one racune isdpod, a kome ide novac to ne znamo. A video je jako svijez sniman prije 3 ili 4 mjeseca ili proljece prosle godine. A takodje je poenta da ovi ukrainci ne znaju ni sta ih je tip ispitivao:) A sto bi im pomogli nocni viziri protiv napada avijacije i to je upitno :) A ne znam zbog cega bi cenzurisali taj video ne pokazuje nista , odnosno stanje od prosle godine ili pocetka ove godine, nema lisca na drvecu.

Stvar je principa, nije važno dal ima pare ili nema. Ako smo se dogovorili za eure, onda u eurima, u suprotnom zna se kurs. Cena po danu čuvanja se takođe zna, ako je sada niste dogovorili, probajte sledeći put, škola se plaća
Plaća se škola.Rekao sam deci,od sada bez 200E kapare.Sve bi to bilo OK da veterinar nije zakuvao.Njemu ne smeš da se zameraš jer drugi ne rade te stvari.Pre nekih 10-ak godina kada je radio program mera krava od 800 kila ga pribila na cev.Ne možeš ti da uđeš u štalog i da se dereš.Ja reko hajde da mu pomognem a on se još dere-što sam tako visoko stavio cevi.Ja mu rekoh ili radi i ili idi napolje.Što nisi učio za advokata.Pustim kravu i izađem napolje.Morao je svog asistenta da angažuje.Ja sam čekao da završe-više nisam ulazio u štalog.Od onda je bio miran do sad.Sad mi deca nisu dala inače bi mu svašta rekao.I ja isto ne podnosim nepravdu.

Грабик, лик је канађанин, добровољац у домбасу. Ради као транспортер и медицинар. Е сад оно што ти није јасно, на истоку се прича руски. Научио руски а кад је дошао у контакт са азовом (она друга жена) налетео на зид. Они причају само украјински. У једном тренутку је навео да нема преводиоца и више му нису дали да снима. Навео на крају који "сакупљачи" донација су дали колико возила, медицинске опреме и радио станица и још што шта. А ко је то добио...
Мајстори користе телефоне преко старлинка у слободно време.
Пратим га скоро од почетка и види се да је сагорео и да није то то.

Plaća se škola.Rekao sam deci,od sada bez 200E kapare.Sve bi to bilo OK da veterinar nije zakuvao.Njemu ne smeš da se zameraš jer drugi ne rade te stvari.Pre nekih 10-ak godina kada je radio program mera krava od 800 kila ga pribila na cev.Ne možeš ti da uđeš u štalog i da se dereš.Ja reko hajde da mu pomognem a on se još dere-što sam tako visoko stavio cevi.Ja mu rekoh ili radi i ili idi napolje.Što nisi učio za advokata.Pustim kravu i izađem napolje.Morao je svog asistenta da angažuje.Ja sam čekao da završe-više nisam ulazio u štalog.Od onda je bio miran do sad.Sad mi deca nisu dala inače bi mu svašta rekao.I ja isto ne podnosim nepravdu.
Зоране ако те ветеринар зајебава па ти иди у БГ тражи ко је главни и надлежан за те ваше ветеринаре. Друг је овде у Врбасу имао проблем са ветеринарског службом исто око матичења оваца и лепо пресавио табак правац НС направио је такво сра.ње да је шефица ветеринарске побегла из Врбаса али јој изгледа не гине робија. Тако да немој да дозволиш јбт да те неко зајебава има она стара "и над попом има поп". На крају имаш ФБ па га тамо очепи или неку телевизију зовни ето ти Урош Давидовић па са њиме попричај али, не дозвољавају да те зајебавају.

Ветеринарски инспектор је за то. Ако и то не иде онда допис министарству. Мислим да су они негде на новом београду био сам једном тамо.

Da li je opravdano da veterinari naplaćuju 5000 din za upisivanje krava za subvencije ili su tako u mogućnosti? Za 2 obrasca i 2 minuta posla...

Maticna sluzba?
To je ta cena...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Зоране ако те ветеринар зајебава па ти иди у БГ тражи ко је главни и надлежан за те ваше ветеринаре. Друг је овде у Врбасу имао проблем са ветеринарског службом исто око матичења оваца и лепо пресавио табак правац НС направио је такво сра.ње да је шефица ветеринарске побегла из Врбаса али јој изгледа не гине робија. Тако да немој да дозволиш јбт да те неко зајебава има она стара "и над попом има поп". На крају имаш ФБ па га тамо очепи или неку телевизију зовни ето ти Урош Давидовић па са њиме попричај али, не дозвољавају да те зајебавају.
Ne mogu ništa u vezi sa ovim jer je veterinar u pravu.Počeo je da gleda da sve ide po PS.Ne mogu ga prijaviti što hoću na crno da umatičim krave.Oni nsamo jednom godišnje rade TBC ali dosad nije pravio problem.Naknadno pošaljemo papire i kraj priče-sada ne da-zakon je na njegovoj strani.

Грабик, лик је канађанин, добровољац у домбасу. Ради као транспортер и медицинар. Е сад оно што ти није јасно, на истоку се прича руски. Научио руски а кад је дошао у контакт са азовом (она друга жена) налетео на зид. Они причају само украјински. У једном тренутку је навео да нема преводиоца и више му нису дали да снима. Навео на крају који "сакупљачи" донација су дали колико возила, медицинске опреме и радио станица и још што шта. А ко је то добио...
Мајстори користе телефоне преко старлинка у слободно време.
Пратим га скоро од почетка и види се да је сагорео и да није то то.
A koristenje starlinka , zasto ne kad ga ne placaju :) Meni je cudnije da su mu dali uopste da snima tamo gdje se izvode ratna dejstva.

Maticna sluzba?
To je ta cena...

Da matična, onda subvencije nisu 30k po kravi nego 25k. On za 100 krave uzme pola miliona bez poreza i računa. Malo mi nije realna cena ako već država pomaže stočarima. Trebalo bi to da promene, dovoljno je ušna markica i neka prekontrolišu pre isplate da li su krave u štali a ne neko za 2 minuta da uzme majstorsku dnevnicu..

Дају зато што показује одложено и сваки снимак мора да прође контролу украјинских власти. На овај начин не може се тачно утврдити положај. Старлинк им је превасходно за комуникацију у војне сврхе, али су га затрпали приватном комуникацијом. Зато је илон маск пре пар месеци претио укидањем.

@Brale ako je neko alergican na njih, ja sam.
Lopovluk u vidu zanata.
Ali to im je drzava dozvolila, nismo ja i ti.
Jadna je ova drzava i mi kao poljoprivrednici umesto da bude poljoprivredno jaka i sposobna zemlja.

Da matična, onda subvencije nisu 30k po kravi nego 25k. On za 100 krave uzme pola miliona bez poreza i računa. Malo mi nije realna cena ako već država pomaže stočarima. Trebalo bi to da promene, dovoljno je ušna markica i neka prekontrolišu pre isplate da li su krave u štali a ne neko za 2 minuta da uzme majstorsku dnevnicu..
Da sam ja to napisao odmah bi me napali.

@Brale ako je neko alergican na njih, ja sam.
Lopovluk u vidu zanata.
Ali to im je drzava dozvolila, nismo ja i ti.
Jadna je ova drzava i mi kao poljoprivrednici umesto da bude poljoprivredno jaka i sposobna zemlja.

To je samo još stotine njih koji zarađuju plate za ništa a po mom skromnom mišljenju od njih mi nemamo koristi,samo oni što imaju umatičene krave plaćaju i imaju obaveze.

Sverceri su najgora rasa ljudi. Prosle godine pravili kucu i imali 10 bikova na prodaju. Dogovorimo sa covjekom da isplata bude za 15 dana. Proslo 15 dana on nista ne javlja. Tata ga nazove kaze bice uskoro. Stari mu kaze ako za 7 dana ne prebaci klaonica pare da si donio iz svog dzepa 5 hiljada eura za majstore. Za 7 dana klaonica je prebacila 5 hiljada a ostatak tek za mjesec. I taj nakupac bio u komsiluku i kao on zacudjen sto smo mi trazili pare. Da je rekao dva mjeseca se cekaju pare i to ne bi bio problem mi bi planirali nase troskove i ok. Oni su jednostavno navikli da nemaju obraza.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh