Chat 14

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne gledam pink.Član sam biblioteke od svoje 7 godine.Čitao sam dosta,Razgovaram sa decom.Na proteste ne idem jer smo mi zaposleni,uvek bili paori drugog reda sem onih koji rade 500ha pa i više zemlje.Takvi su prihvaćeni iako su zaposleni.Mnogo se o tome pisalo na forumu pa ako te ne mrzi prelistaj malo i sve će biti jasno.

Колега Бадерљица јеси ти чист паор или радиш још нешто

Valjda je prvo da čovek ima pristojan život. Da ima gde da sedne i legne, dočeka i isprati nekog. Posle toga ima i dobar auto. To sve sigurno nije prvo. Prvo obično ljudi kupe bolji traktor, da im bude lakše na poslu. Kada sve to ima pristojno može da planira dalje a za to dalje treba čovek da bude izgrađen kao preduzetnik a to baš i nije tako lako, tu baš stranka ne pomaže ili pomaže privremeno. Za sve ovo treba ogroman kapital i stabilno tržište a mi nemamo ništa od toga. Reći na sve to, mene baš briga ja gledam sebe i svoju sposobnost. To jeste tačno ali delimično i nedovoljno. Da bi napravio bilo kakav pomak a to znači investicije u preradu ili korak više je veoma teško u ovakvim uslovima i otvorenom tržištu kakvo je naše i konkurenciji iz cele Evrope kojom smo izloženi

Ниси колега у права ваљда би прво требало да се једно милонче "заради" а после иде све већ лако.На поштењака видим да ови што су се својски упрли да нешто створе ,створили су али себи додатну нервозу незадовољство и по неку здравствену тегобу,Поштен рад би требало да се увек исплати , али негде тамо изван ових граница и стиче се полако кроз неколико генерација и деценија.Овај лумперпролетеријат је сад дошао и до сељака и земље па за последицу имамо све оно што гледамо и што се дешава.На западу се то сатире законима и он се у доброј мери изборио са митом и корупцијом ,мислим да су та поређења тог типа нас и тих земаља глупост.

Колега немој се љутиш али чим ти можеш још да радиш земљу ниси ти тако ни стар а ни болестан

И опет аренда горе, цена земље, нова механизација и још што шта. Већ сам писао, тренд је да се ништа или врло мало исплати радити и да би они мали требало да препусте у корист већих.
Сад су на ред дошли средњи да препусте у корист већих. Наставите низ ... Један члан лепо написао приносе и цене атарских култура 2022 али се правимо да не видимо.

Колега мораш да будеш флексибилан и да добро "подмазујеш" свуда ди треба да одржаваш све то да би и ти неке асне имо.Просто прихватити тај модел понашања .Не треба ту пуно бити паметан само упоран ужасно досадан и наметљив што и није баш тако тешко

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh