Chat 14

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Severni konstantno šutirao na svoj gol. Ili je tvoj interes negde u ovome mutljagu.

Ti objasni kako to da svi nezadovoljni odnosom prema poljoprivredi a ti pričaš o lošim lenjim i kvarnim poljoprivrednicima

Kako krenuti u realizaciju finalnog proizvoda ako ne zaradiš pare u ratarstvu. Ne možeš ti napraviti bio elektranu a da pre toga nisi zaradio novac u proizvodnji žitarica. To što pojedini misle da će se spasiti jel ce im EU zakucati na vrata koju godinu kasnije,grdno se vara. Da smo jadni i tužni to je istina. Da ništa nismo uradili od 2008 i potpisivanjem SSP sporazuma, da bi postali konkurentni, to je istina.
Jedina možda gora zemlja je Hrvatska, ali i tamo je lopova ko i kod nas. Ja bi sada voleo da čujem one kritičare koji su govorili: Da niste izašli suncokret bi bio 85, šta ćemo sada kada bude 35. Ko neće da radi na sebi i za svoj status, ne mora, samo neka ćuti i pokrije se ušima. Sitne smo mi duše, neko će dobiti sendvič i vodu, nekome će i zaposliti nekog, zavisi kako je ko u prilici, neko će i uzeti 7.8 din od države a da nije izašao na protest, pod izgovorom "što da ne uzmem". Pa što da uzmeš kad si već unapred rekao "nema od toga ništa". Neke nenormalne stvari postale normalne...

Наравно, него како тек сад? Некако сам стекао утисак да су некима ципеле суве а некима мокре од промене струјања ветра.

Mnogi nisu ni svesni koliko ima zadovoljnih ljudi a kao isto Bogorage kao i ovi nezadovoljni.Predsednik je istakao kakav nam je vozni park-i njemu je jasno.Nemojte samo krenuti-krediti,ovo ono.Ima tusvega i svačega.Samo se osvrnite oko sebe.Dok na drugoj strani ima-predsednik reče: Po koji ferguson.Tačno je ali na protestima.U stvarnosti je ogromna većina sa traktorima od 30-40 godina sa tendencijom povećanja starosnih granica.I rekao je predsednik da niko neće da ustane svako jutro i da ide u štalu.Znate koliki sam protivnik ovih na vlasti ali za ovu izjavu koju sam podelio u 3 dela, sve je u pravu.

znaci apsolutno morate shvatiti da na osnovu proslogodisnjih cena koje su bile zitarica a na osnovu "navodne suse" koja kod njih nije ni bila ljudima je sasvim dobro i sada
bilo bi i meni pa i svima drugom da je tako

imate teme iz 2022,malo prelistajte pa cete videti

skidao se suncokret i po 25-26 m/kj
kukuruz 4t/kj
psenica preko 4t/kj
uljana blize 2t/kj
zasto bi ti ljudi bili nezadovoljni
videcemo posle ove kako ce govoriti a razlog su cene koje ce biti ocajne

mislim da ce najgore proci uljana repica sa zaista mizernom cenom,ima je posejano koliko hoces a nece biti ni 50din
psenica takodje ali je mnogi nece prodati odmah

. . .
5cd7d1546a77c06d10b1f2b372d9b869.jpg

Sent from my RMX2155 using Tapatalk

Zorane kad se država ne bi zajebavala sa narodom možda bi ustajali i išli u štalu a što se tiče voznog parka pa te traktore smo sami kupili ko je šta mogao (a i dalje je to daleko od savremenog i nekog prestiža) a njihove aute smo mi njima kupili (a vidite u čemu se voze, jel to mora biti mercedes,audu,bmw...) i svakih par godina opet novo a ti sale lomi kičmu u belarusu pa za 20 godina ako se bude moglo obnoviti makar i polovnim (mada mi neće ni trebati tad).Svaka čast ko je poštenim radom zaradio (generaciski), muljatora je bilo uvek i biće i toga ima i na zapadu iako su daleko uređeniji a ovi pojedinci što se busaju u poštenje (jedan primar) jel pošteno da se otvaraju gazdistva na žene, ćerke, babe samo da bi se prošao konkurs (di je tu poštenje sem ličnog interesa, to što je država dozvolila zbog EU pritiska i nije neko opravdanje) a neznaju ni kako traktor izgleda a poljoprivrednici preko 40g skoro da više i nemaju prava na pomoć , mi kao da smo koleteralna šteta, sve što sam dobio od države je biljna subvencija i ono za vreme žutih, puno je tu nepravde a ponajviše zbog tih jebenih subvencija koje su trebale da pomognu malima a ono ispalo kontra, veći još veći, ako već daješ daj svima jednako šta kome pripada pa nek ulaže u šta hoće (pa ako hoće da ulaže u odlazak na more nek ide ali nema kukanja), ovako 5-10% prolazi konkurse (uglavnom veći i oni bliže vatri) a ostali im još i pomažu, jel o tom poštenju pričamo .Od poštenog rada se teško živi stvara i napreduje zato se i stvara generaciski, e sad su u pitanju apetiti, alavost i lični interes a to nas i drži razjedinjenim a nažalost sve više je takvih a to se vidi svakodnevno u životu i sve više, priča se jedno a radi sasvim drugo, nekad su se ljudi držali za reč a vo za rogove a sad se svi drže telefona i svi bi da šefuju da ne napregnu koji mišić. Ova era digitalizacije nas tera polako u propast ne zato što je to loše nego mi nemožemo da ispratimo taj napredak a i zloupotrebljava se mnogo.Reč poštenje je jako teška, mnogi ne znaju šta ona znači ali no.

Sa svim se slažem sem voznog parka.Naravno da tu ne spadaju oni koji su kupili novog Rusa nakon 10-15 godina rada i to teškom mukom.Znaš o kome pričam.Ali kad neko za to isto vreme kupi 3 nova traktora ili 3-oje novih kola i još po nešto.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh