MOMOSARIC
Član
Bunda od bundeva , list, srce i zir. Igra raub.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Naravno da je opasna, zivotinjski svet ima brzi-kraci reproduktivni ciklus, pa se anomalije peglaju, i zivot se izvlaci, provlaci i obnavlja... ubrzo nakon katastrofe pobijeni su svi kerovi u zoni, da ne bi eventualno sirili radijaciju, ne znam za ostali zivotinjski svet da li su trebili i sta su radili... danas imas mnogo bezbednije reaktore, ali ostaje problem sa skladistenjem potrosenog "goriva", ima i neki tip reaktora sa torium-om itd, to je nesto za buducnost.. ali izgleda da jedini sveti gral koji ostaje u energetici je fuzija..Nešto mi se ova nuklearna tema uvukla u misli pa mi neke stvari nisu jasne.
Kad neka elektrana ispusti taj radioaktivni materijal, naravno zbog kvara, pola svijeta ne kupuje mlijeko žitarice i tako te stvari.
Kuda je otišao taj radioaktivni materijal od silnog testiranja tih nuklearnih bombi? Testirali su i u zraku, vodi, pod zemljom a nikad niko nije ni rekao da je to opasno za širu okolinu a o nekim obustavama prometa ili trgovine nema govora.
Kažu da životinjski svijet buja u zoni černobila. Dali je ta tehnologija toliko opasna ili nas samo drže u strahu?
Lažu li kad govore o vojnim nuklearkama ili su lagali o civilnim?