Chat 14

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod nas još poneka ekipa igra belu. Nekad je tih kartaških igara bilo više ali i to izumire zajedno sa starima.

Mi smo peglali sedmice. Ponekad i rauba ali uglavnom se igrale sedmice.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Nešto mi se ova nuklearna tema uvukla u misli pa mi neke stvari nisu jasne.
Kad neka elektrana ispusti taj radioaktivni materijal, naravno zbog kvara, pola svijeta ne kupuje mlijeko žitarice i tako te stvari.
Kuda je otišao taj radioaktivni materijal od silnog testiranja tih nuklearnih bombi? Testirali su i u zraku, vodi, pod zemljom a nikad niko nije ni rekao da je to opasno za širu okolinu a o nekim obustavama prometa ili trgovine nema govora.
Kažu da životinjski svijet buja u zoni černobila. Dali je ta tehnologija toliko opasna ili nas samo drže u strahu?
Lažu li kad govore o vojnim nuklearkama ili su lagali o civilnim?

Dali se obraćaš nuklearnim fizičarima među nama, teoretičarima zavera ili nama kao prostom običnom svetu?
Jel misliš da ćeš relevantan odgovor po tom pitanju dobiti ovde?
Otprilike, i na nuklearnim institutima bi dobio nekoliko odgovora, pa bi opet bio na istom. Činjenica je da gajger-milerov brojač radi..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Што се тиче животиња једна ствар се занемарује кад се посматрају а то је њихов животни век и количину мутација које могу да поднесу. Те животиње које се виде су веома добро адаптирале организме за живот у таквој средини. За то време су стотине ако не и хиљаде угинуле баш од те животне средине. И нема природних непријатеља, већа шанса за преживљавање. Гледао сам серијале о чернобиљу, и једна ствар ме запрепастила. Да ли знате да су све што вреди од метала покрали и продали у старо гвожђе? Секли су све што су могли. А радијација може да се задржи у металу ако је озрачен.

Čudni su putovi misli. Samo ih pusti i kad udare na odgovarajuće mjesto svašta može da se čuje.
Odgovore na ovu temu prihvatam više kao zabavu u ove kasne večernje sate ali ko zna šta može da se sazna. Ima svakakvih ljudi.
I tema o mislima je veoma interesantna ali mislim da tek za tu temu nebi bilo zainteresovanih.

Nešto mi se ova nuklearna tema uvukla u misli pa mi neke stvari nisu jasne.
Kad neka elektrana ispusti taj radioaktivni materijal, naravno zbog kvara, pola svijeta ne kupuje mlijeko žitarice i tako te stvari.
Kuda je otišao taj radioaktivni materijal od silnog testiranja tih nuklearnih bombi? Testirali su i u zraku, vodi, pod zemljom a nikad niko nije ni rekao da je to opasno za širu okolinu a o nekim obustavama prometa ili trgovine nema govora.
Kažu da životinjski svijet buja u zoni černobila. Dali je ta tehnologija toliko opasna ili nas samo drže u strahu?
Lažu li kad govore o vojnim nuklearkama ili su lagali o civilnim?
Naravno da je opasna, zivotinjski svet ima brzi-kraci reproduktivni ciklus, pa se anomalije peglaju, i zivot se izvlaci, provlaci i obnavlja... ubrzo nakon katastrofe pobijeni su svi kerovi u zoni, da ne bi eventualno sirili radijaciju, ne znam za ostali zivotinjski svet da li su trebili i sta su radili... danas imas mnogo bezbednije reaktore, ali ostaje problem sa skladistenjem potrosenog "goriva", ima i neki tip reaktora sa torium-om itd, to je nesto za buducnost.. ali izgleda da jedini sveti gral koji ostaje u energetici je fuzija..

Dok su moćnici testirali sve je bilo u " kontrolisanim uvjetima". Kad je došao red da i "sirotinja" malo umoči prste sad je to izuzetno opasna tehnologija. Takvo tumačenje i razvoj događaja na terenu ostavlja veliki prostor za sumnju u ono što nam pričaju.

Oko te zlatne milijarde očito se nemožemo dogovoriti pa moramo krenuti ispočetka.
Naravno sa grane.

I tu se vidi kolko smo jadni i neslozni . Ni jedan protest protiv Hrvatske , a ne prica dodik o tome da je komsic predlagao da odustanu od te deponije u zamjenu za peljeski most .

Lopovluk na kvadrat. Granica koju hrvati zastupaju na više mjesta prelazi Unu ali tamo gdje prelazi na lijevu stranu oni i ne pomišljaju da vrate ali su u Kostajnici prešli preko mosta i granica je u centru naše Kostajnice. Dali nedostaje snage, volje ili je nešto treće razlog ovakvog stanja ko to da zna.

Zar nije nepisano staro pravilo u ovim krajevima gdje rijeke mijenjaju pravac i tok da je granica izmedju posjeda , a onda bi trebalo i izmedju drzava uvjek u toku rijeke iako se pomjera ?
Ovde je tako bilo nekad u dolini Vtbasa koji mijenja tok odjednom i za par km. Nekad , prije geodezije , pravilo je bilo , kome rijeka odnese zemlju uzima toliko na suprotnoj strani koja se pojavila .Mozda nema veze sa temom a mozda i ima . Evo npr ovde kod mene kad se pogleda katastarske slike na satelitskim pojavilo se na jednom mjestu da BH ima zemlje sa druge strane Save.

Pravda i pravo često neidu skupa. Ovdje važi pravilo da ko je jači taj kobači a nejači kmeči.
Sumnja je da se na trgovskoj gori odlaže otpad iz još nekih zemalja a ne samo iz krške nuklearke. Bio sam na toj lokaciji dok je bio vojni objekat i kao vojni je ostao zabranjena zona i poslije rata a kad su procurile informacije da odlažu nuklearni otpad već je bilo kasno. Otpad je uskladišten ali i dalje kamioni nešto dovoze.

Ovde su valjda kasnije dogovorili da granica ide sredinom Save bez obzira sto se rijeka pomjera . E sad sto se ne slaze sa geodetskim pracelama i sto necija zemlja ode u drugu drzavu nema veze.
To za odlagaliste , Hr pase jer im je tamo slabo naseljeno . Trebalo bi njima dovesti neku deponiju iznad Dubrovnika .

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh