Chat 14

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako deluje na nas koji živimo u kućama i bavimo se poljoprivredom vest da se u naredna 3 dana očekuju super ćelijski sistemi u Srbiji sa orkanskim vetrovima i po nekim tornadom.

Sta bi vise voleo da ne najave pa da se dogodi ili da ne najave pa da zbrise sve?? Imali smo srece da nas nije zahvatilo iako su najavljivali mogucnost.

Ti se nisi vakcinisao?

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Nisam . A ti ?
Kada ti je neko blizak i pribran radio u crvenoj zoni onda si mogao drugacije da razmisljas . Od vakcine me je definitivno odvratila informacija da je soba bolnice puna vakcinisanih ljudi ( cim je krenulo bockanje ) .

Sta bi vise voleo da ne najave pa da se dogodi ili da ne najave pa da zbrise sve?? Imali smo srece da nas nije zahvatilo iako su najavljivali mogucnost.
Jedini merodavni i koga treba pratiti je rhmz a ne medije . Evo upozorenja u kome se ne navodi nista katastrofalno . Sve ovo sto je najavljeno se desavalo i svih ranijih godina . Ona nedelja je bila uzasna i tesko da ce se ove godine ponoviti na vecoj povrdini . Lokalno je sve moguce .
Screenshot-2023-07-29-15-23-14-324-com-android-chrome.jpg

keva mi je med sestra, prelezala upalu pluca 2019. jedva ostala ziva. po svemu sudeci trebalo bi da bude ugrozena, koronu je dobila leta 2021 samo visoka temperatura 2 daan i toliko, niko iz kolektiva nije imao posledice Korone a ceo kolektiv doma zdravlja je prelezao koronu neki i vise puta a ima tamo ljudi sa hronicnim bolestima.
Moje misljenje da su oni podnel lakse jer su svakodnevno bili izlozeni malim klicinama virusa.
Ja prelezao februara 2021. prvih 5 dana ko laksa prehlada, onda 5 dana stalna temperatura razvalila me, srecom nije otisla na pluca ali sam mesec dana posle toga jedva dolazio do daha. Prosle godine ponovo u februaru drugi put me uhvatila i nista ka prehlada.
Prvi komsija u ulici je preminuo, on je limar/farbar u penziji bio i prosto pluca nisu izdrzala, njegov sin takodje farbar je gadno prosao srecom nije zavrsio na respiratoru.
Komsija u selu imao 82. godine pazio se i na kraju je oboleo zimus, sjebali ga u domu zdravlja kada je otisao da primi infuziju Longacefa bio je sve vreme u hladnojj prostoriji to mu jos vise razjebalo pluca i umro je 2 dana kasnije.
Dosta ljudi znam koji su nastradali od korone, uglavnom starijih koji su bili vec narusenog zdravlja.
Ja se nisam vakvinisoa jer posao nije trazio to od mene, nisam putovao i smatrao sam da pored 2x prelezane korone nema potrebe da se vakcinisem.
Prica mi majka i kod njih u kolektivu 2/3 nije zelelo da se vakcinise...

Lecenje je bilo po protokolu, kome ne pomogne zveknu jacu dozu vitamina D.

@MilanM - Ja se nisam vakvinisoa jer posao nije trazio to od mene, nisam putovao i smatrao sam da pored 2x prelezane korone nema potrebe da se vakcinisem.
Prica mi majka i kod njih u kolektivu 2/3 nije zelelo da se vakcinise..

Pametan rezon . A da li bi se bocnuo da su te naterali zbog posla ?
Najaci su mi ljudi koji su se rokali fajzerom pored prelezane korone da bi isli na more . A najaci su oni koji su se bocnuli zbog 3000 dinara .

Sta mi je zanimljivo. Redovno sam imao gripu ili nesto slicno tome jednom ili dvaput godisnje . Mozda bi reko 1.5 puta godisnje prosjecno. Nikad nista ne preduzimam ,znam vec kako ide,malo me slomi nekad jedan , a nekad dva,tri dana. Pretpostavljam dosta ljudi imalo slicnu situaciju .
Uglavnom godina bez gripe nepamitim da me obisla. Koronu imo jednom nekad , nista posebno , malo mozda jace nego te sezonske gripe. Uzimao bas nista .
Uglavnom ,sta je zanimljivo , otad ni jednom gripa , ni najblaza ? Jos dosta takvih slucaja cuo.

Medicinari kažu da se pravi grip dobija nekoliko puta u životu, nema šanse da ga imaš svake godine ili na svakih 1,5 godine. Neki drugi virus moguće, ali grip teško...

Ја сам имао корону осмог марта 2021. Кажу упала плућа а једино нисам имао чуло мириса један дан (баш сам јео банане и ништа нисам осетио и онда ајде да прснем дезодоранс и ништа нисам осетио). После десетак дана опет снимање и онда кажу оба плућна крила (прво је било само једно). Опет лекови а ја никакве тегобе. Једино сам температуру имао први дан и то 37.5. после трећег снимања ме пошаљу на неко друго снимање (не знам како се то зове) јер им било сумњиво. Тамо се потврди да је све ок.
А кући... Деда се разболи и 2 пута га хитна возила, једва преживео. 86 година.
А баба, хронични болесник, један дан само није могла да устане из кревета (додуше јако тешко се креће) и после ништа. Баба имала тада 85.
Мама... Висока температура па је 2 пута враћали из болнице, нису снимали плућа и трећи пут кад је инсистирала виде да су оба крила под упалом. Јако тешко дисање, темп преко 39, нема снаге итд. Дали лекове и ајде.
Брат је 2 пута имао. Први пут скоро ништа а други темп око 38 39.
На крају не знам шта да мислим.
Ја сам се разболео 2 недеље после вакцине, сви моји после мене.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh