Chat 14

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Joj baća i toga je sve manje....ne znam šta im teško...
Trosi akumukator 🤣
Salim se . Nekada blicnem nekada ne . Trudim se da postujem ogranjcenja ( 10+ km moze vise ) . A onaj ko vozi 150 gde je 80 dozvoljeno bice mi drago da napuni budzet . Pa prvi pricamo kako pravila treba da se postuju . Sta onda ima da blicam . Postujmo pravila 😊

Ma druže nisam ni ja divljak na putu,čak šta više,ko me zna ovde zna da imam par starih kola,tj mercedesa koji ni nizbrdo ne mogu da jurcaju...al kad su uslovi puta i sam put dobri,sigurno da idem 90 ili 100 gde je 80,ili 80 gde iz nekog razloga ko zna kog stoji 60,a put ravan i pregledan...i još kako mi znači kad mogu da se opustim i uživam u vožnji a ne striktno da gledam u brzinomer...
I znači mi kad neko blicne...
Evo sad do grčke ne znam da li sam u Srbiji prešao 120 a dozvoljeno je 130,jer se nisam osećao tako da jurcam,već polako...
Jedina kazna što sam platio je u petrovaradinu,bilo ograničenje 50 a ja išao da li 52 ili 53...moš misliti,manijak na putu...😀

Ma nisam mislio na tebe . Nego tvoj post bio zgodan da napisem i ja neku Njegusovu 😃
Nisam hteo da napisem kome ne blicam da se gazde ne naljute . Ovi sto voze dobra nova kola su dobar materijal za punjenje budzeta . Tebi bih blicnuo 👍

A koji je tvoj način razmišljanja? Ja stvarno ma koliko se trudio ne mogu da shvatim.
Naš autokrata je loš jer je naš i krši naš ustav ,suspenduje naše zakone ili ih pravi po svojoj meri ,drži u rukama i sudstvo i tužilaštvo i to je loše.
Autokrate u drugim državama su dobre autokrate jer šta nas briga mi njihovu autokratiju ne osećamo.

Evo Milane da pokasum ja plasticno da ti odgovorim . Jel mislis da je Gadafi uvozio naftu a svoju prosipao u more ? E kada takav diktator dodje i ovde na vlast necu imati nista protiv . Ovaj nas je samo zapadni diktator a takve ne mirisem .

Бадерљица, кад узимате уређени систем који тачно за поређење? Треба да има у свом развоју племенско уређење, разне видове деспотског односа, феудализам, монархија, комунизам и демократија. И то све у задњих ни 400 година. Да не спомињем мултиетничност у том истом уређеном систему. Има ли нека држава да одговара оваквом систему?
Ево један пример (спомињао и опет да споменем) мој отац плаћао самодопринос, за тај новац уређене улице, немамо ни једну бандеру у насељу све је под земљом. Стазе бетониране и колски улази. Водовод, фиксни телефон, одношење смећа и још што шта + одржавање свега тога. Ја преузео наставио. И после свих борби донета одлука да све преузима комград и врши наплату услуга. Којих, кад динар није уложио у њихову градњу и одржавање. Кажу тако је по закону и нема жалбе, ко не плаћа тужба. Све смо преживели, али овакво државно уређење нећемо. И то није само моје село, и други пишу сличне ствари. А тек село које није гласало за вођу као на пример липар, тамо су им све узели. Изгледа да се ни код нас није прославио бројем гласова а нити ће.

Evo Milane da pokasum ja plasticno da ti odgovorim . Jel mislis da je Gadafi uvozio naftu a svoju prosipao u more ? E kada takav diktator dodje i ovde na vlast necu imati nista protiv . Ovaj nas je samo zapadni diktator a takve ne mirisem .
Ništa mi nisi objasnio osim da je po tebi normalan život vezan samo za materijalno.
Nek nas jaše kako hoće samo nek nam daje lovu.

Vidiš kako nas žulja kamenčić u našoj cipeli i smeta nam što postoji kasta povlašćenih za koje ne vredi ni ustav ni policija ni sud tako je i u drugim državama ali njhov kamen nas ne žulja.
Ne bi mene zuljalo da je besplatno skolstvo,zdravstvo, najjeftinije gorivo u regionu, jeftini stanovi, jeftini krediti, realne cene mojih proizvoda, drzava bez zaduzenja i koje kakvih kredita koje ce moja deca otplacivati...
Kod nas je taj kamen u cipeli stena koju sve teze prekoračim
Mesečna karta do sabca 1/4 minimalca...računi 1/3 minimalca
Drzavu od vrha do dna vode nepismeni i polupismeni, poltroni i bitange
E ako je tako bilo i u Libiji alal im smrt diktatora

Slično je i u mom selu, meštani sami gradili vodovod, kopali sami trasu, zavrnulinih za cevi zna se i ko. To je nekako držalo 30godina, sami kopali i sproveli kanalizaciju.
Sve to uzelo javno komunalno, naplatu i održavanje. 2012.nemamo vodu jer primarna mreža ima ogromne gubitke a ko zna koliko puta dolazile pare za sanaciju iste, bunimo se, zasedamo ispred opštine njih boli krivi šlajfovani, svi poreklom iz Zaplanja ali svi žive u Niš, voda mora da ima za opštinu, oni u 15h idu kući.
Mi krenemo onda da ne plaćamo komunalije, neću plaćam ako nemam vodu, nekoliko godina kasnije su zamenili cevi.
Samo su nam naplatili zadnjih godinu dana ostalo otpisali jer kaže zakon komunalije zastarevaju posle godinu dana.

P.S. za komunalije, krajem prošle godine stigne kevi nalog za naplatu tj.izvršenje od izvršioca, da plati 40k ON Niš.
Keva sa sestrom i dva rođaka nasledi tetki, tetka živela u nelegalizovanoj kući koja uopšte ne postoji u Katastru, sve se vodilo na nju, voda,struja, porez.
Moja keva je prva u ostavinskom rešenju, pošto je tetka umrla 2017.imala neka dugovanja prema objedinjenoj još od 2016.to se gomilalo a pošto naslednici nisu mogli da se dogovore ko će šta da plaća, ništa nije plaćano. ON uzme i tuži samo prvog naslednika iz ostavinskog i njega goni, da stvar bude smešnija mojoj kevi čak promene adresu stanovanja i napišu da živi na toj adresi gde se vode računi za ON.
Razloga za tuženje kolko ti volja,međutim keva nema nerava da se vuče po sudove i platila

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh