Chat 14

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znalo se koliko moze da se plata optereti ratom kredita. Zato se pri zahtevu kredita trazilo da se prilozi i prosek plate. Kasnije je te rate inflacija debelo obesmislila.

Gledam tamo u Ukrajini , kako se ratovanje promijenilo
Bukvalno rat vodi dronovi , 80 posto i precizna vodjena artiljerija 20 posto a i ona uglavno uz pomoc dronova . Tenkovi , oklopnjaci , helikopteri i to , to je postao teret ,bolje da ih nemas . Sluze vise da se gine u njima prvo. Nevjerovatno precizno i ubitacno . Vojska u betonskom bunkeru , u stvari neka betonska gradjevina i rupa gore velicine fudbalske lopte , i ladno dron spusti bombu ,malo vecu od rucne u tu rupu??
Nista mi nije jasno.
Jutros par dronovo dosli u Moskvu ,bombardovali zgradu preko puta ministarstva odbrane . Otkud greska .
Rusi kazu da su ih oni lako oborili , ili skrenuli , sta li . Pitam se ako ihje lako oboriti , kako ih pustise do Moskve , kako nisu oboreni dalje .
I dalje se gine na tovare , i niko se zamisli

Па треба некако стићи до рова, а и сваки тај погођени оклопњак не буде уништен и не изгину сви у њему. Иначе постоји наглас размишљање са свих страна како треба женевска конвенција да се мења и убаци забрана деловањем дрона на живу силу.

Vecinom tacno , ali ne sve . Napravita je dramaturgija , pominje otrove itd . Jeste kargil veliki trgovac zitom tu , i jest stranci obradjuju dosta zemlje , mozda i vecinu neznam , farmeri i firme iz franc,sad,njemacke,poljske itd
Ubacio bayer,monsanto ,..sa pricom sjeme i otrovi , jeste , al nisu oni vlasnici proizvoda kako kaze ....Nesto tacno ,nesto nije

Vecinom tacno , ali ne sve . Napravita je dramaturgija , pominje otrove itd . Jeste kargil veliki trgovac zitom tu , i jest stranci obradjuju dosta zemlje , mozda i vecinu neznam , farmeri i firme iz franc,sad,njemacke,poljske itd
Ubacio bayer,monsanto ,..sa pricom sjeme i otrovi , jeste , al nisu oni vlasnici proizvoda kako kaze ....Nesto tacno ,nesto nije
Kako nisu vlasnici proizvoda...vidis da ce postati vlasnici cele ukraine ako rusi izgube rat

Poslednja izmena:
MONTOYA мали смо ми за Мому...како не видиш да је он за пар минута проучио целокупну трговину житом у свету...и све му јасно а појма нема.:haha:

Али се пребацио на рат јер је Путин кривац за рат а не трговци (и житом и оружјем и нафтом и...итд). Ту се лакше разуме ситуација – крив је Путин и нема више да се ништа размишља.

Poslednja izmena:
Ne bi Moma ni onoj Zaharovoj oprostio 😃
A ko je kod nas trgovac zitaricama ? Da nisu mozda Ali Baba , Ali Aca i Braca . A ko je iznad njih ?
А што Али Баба?

Код нас се ни приповетке не знају...Али Баба није вођа разбојника...напротив, оне је поштени сиромах који открива разбојничко благо. Није много битно али се ипак због површности у нас помеша стварност па онда не можеш знати ко стварно управља откупом жита из наших атара.

ПС

Колико се сећам напоменуо сам на овом форуму да је МК комерц као уговорио сарадњу са мултинационалном компанијом Cargill...каква бре сарадња (како сам онда рекао: сарадња мачке и миша), дошле газде по своје. То ти је одговор на твоје питање...

Nisam drsole proucio nabrzinu. Za zito znam odranije ko radi , teme se pojavljuju dugo na poljoprivrednim forumima , dva farmera koji rade u ukr znam , kao tebe destak godina sa foruma , neg samo napisem sta mislim da jest sta nije . Nije zito najvaznija stvar tog rata . Vazno je farmerima, trgovcima ,pa i nama rusima ne tolko. Islo je to kako je islo . Rusi su bombardovali odesu kao odmazda za bombardovanje mosta . Rat ide i sa tim i bez toga .

Pa nas ne napada niko pa polako klize prirodni resursi strancima...
tako da to nema veze sa ratom nego sa izdajom drzavnih interesa sto je u ukrajini ocigledno...inace ne bi ni bilo rata
А поред тога су Украјинци Русима крали гас и хтели да они, као транзитна земља, управљају том трговином гаса...и још много тога су они хтели, али је нејасно за чији тачно интерес – за интерес украјинског народа свакако не.

Poslednja izmena:
ja sam negdi procitao da je u EU limitirano koliko mozes imati zemlje, mislim da je jedino u danskoj maximalno 300 hektara. Da li to znaci da to pravilo i nas kaci ako u nekim snovima postanemo deo Eu?

Ма то само у комунизму имају лимити... Толико може имати газдинство преко тога рачуна се као пољопривредно предузеће, мора да има одређен број радника итд.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh