Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Objasnio ti je bolje Montoya . Eto ja bas hocu da svi gradjani Srbije jedu samo tikvice proizvedene u Srbiji . Ako zafali neka se uvezu sa ogromnim obavestenjem iz koje zemlje dolaze .Ništa mi nisi objasnio osim da je po tebi normalan život vezan samo za materijalno.
Nek nas jaše kako hoće samo nek nam daje lovu.
E, sad.Tada nisam imao pravo glasa
Ствар је у томе што западњачки узгузољуби читају и верују западној пропаганди а она заступа своје интересе. Зато је Гадафи био тиранин јер није дао да чивути односе добит него је то остало либијском народу...и имао социјално праведну државу. Да не говоримо о пословању са нафтом које је било потпуно у власништву Либије...Ne bi mene zuljalo da je besplatno skolstvo,zdravstvo, najjeftinije gorivo u regionu, jeftini stanovi, jeftini krediti, realne cene mojih proizvoda, drzava bez zaduzenja i koje kakvih kredita koje ce moja deca otplacivati...
Kod nas je taj kamen u cipeli stena koju sve teze prekoračim
Mesečna karta do sabca 1/4 minimalca...računi 1/3 minimalca
Drzavu od vrha do dna vode nepismeni i polupismeni, poltroni i bitange
E ako je tako bilo i u Libiji alal im smrt diktatora
Davale kredite pa inflacija pojela rate. Jednom platom isplacen desetogodisnji kredit.И фирме су улагале правиле својим радницима и давале су кредите за куће
Ma gde to...tek smo se otarasili propalih fabrika...Ima .
Ocemo li vracati socijalizam ?
Tih stanova je bilo koliko znam ispod 20%.Pa vidi,ako ćemo realno....svi stanovi i zgrade u bivšoj yu su građeni iz samodoprinosa koji su odvajali redom svi stanovnici bez obzira bili seljaci ili građani a pravo na otkup istih su imali samo korisnici stanarskog prava.Jbg,život nije poštena rabota
Skandinavski 'socializam' je bio moguć zbog jakog i uspešnog kapitalizma, koji je omogućio materijalnu bazu da su mogli počet s takvim eksperimentima..Šta fali određenoj vrsti socijalizma npr skandinavskog tipa.Mnoge stvari treba da reguliše država,posebno oko koncesija resursa koji su ograničeni.....uvesti neke limite kao što su bili u bivšoj državi.Zemljišni maximum obradive zemlje,maximalni broj grla krupne stoke itd......bukvalno prepisati neke zakone i poreske uredbe iz skandinavskih zemalja pa da nam napokon krene
Bilo je kredita za kuće,gde bi im rate kasnije bile-kutija šibica.Samo pogledajte koliko je novogradnje ostalo iz tih vremena.Tih stanova je bilo koliko znam ispod 20%.
Sve ostalo su izgradila leđa i odricanje.
I ti što su povoljno kupili stan bloku danas pokazuju na vlasnike kuća, izgrađenih u istim vremenima, kako im je to dala SFRJ.
Plus si predstavljaju kako se tada to radilo na kljuć. Da se išlo na more, a tamo neki su ti gradili kuću.
A ja se sećam, kako sam stajao u 4 ujutro ispred prodavnice, da sam kupio tonu cementa.
I koliko tona ide u jednu ploću?
A sa druge strane njihov jak i uspješan kapitalizam je nikao iz baze pravilno korištenih državnih resursa koje skandinavske države nisu prodale strancima.Ne postoji termin "pretjerani socijalizam".....kao ni države koje bi se odrekle plodova skandinavskog socijalizma.....tačnije ,postoje problemi sa sve većim nadiranjem migranata sa sjevera Afrike kojim je primat kačenje na prebogate državne fondove,širenje vjere i kulture na koje je domicilno stanovništvo sve manje tolerantno,zatim pošast lijevih zelenih stranaka.....sve to dovodi do radikalizacije javng mjenja,jačanje desnice ali niko ne dovodi u pitanje oblik socijalizma koji ih čini izdvojenim od ostalih država.Niko ne govori da se npr prebogata Norveška nalazišta nafte u sj. moru prodaju strancima.Skandinavski 'socializam' je bio moguć zbog jakog i uspešnog kapitalizma, koji je omogućio materijalnu bazu da su mogli počet s takvim eksperimentima..
Zbog preterivanja s tim socializmom danas se sve te države radikalno okreću nazad ka tradicionalizmu i odbacuju veliki deo leve filozofije.