Chat 14

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U koju temu bih mogao postaviti pitanje o traktorskim travokosačicama, ne kosačicama kao priključnim radilima (npr. za košenje livade) već onim za košenje travnjaka ispred kuće, fudbalskih terena i sl.?

Kolega je kupio neku polovnu Gutbrod ELX96SA traktor-kosačicu i ima problem sa pogonskim remenom. Ne zna oznaku originalnog remena, ovako po izmerenoj dužini je već par komada (cm-dva duži kraći) probao i traju po pola sata. Guglali smo, zvali sve moguće prodavce remenja, niko ne zna koji remen tu ide, neki koji po internetu figuriše da je za taj traktorčić je duži nekoliko cm. Desi se da u početku traktor normalno ide a ubrzo više ne može da izbaci traktor u ler već on stalno ide napred.

Da li neko zna neki dobar servis za ove kosačice, ili možda ima ovaj model traktora-kosačice pa zna u čemu je problem?
Aj da probam da ti pomognem. Pre svega, to je izuzetno dobra marka i ako je u ok stanju sluzice ga dobro. E sad on bi trebao imato dva remena mislim. Koji je kod njega konkretno problem. Inace mora original, ne mogu zamenski ili van mere onda ili puknu ili ne funkcioniše kako treba.

15,8x2311mm

To je potrebni remen i kosta u de 70e

Poslednja izmena:
Pre ovih poskupljenja, za toliko kupatilo da se sve polupa,iskopa,postave sve nove instalacije, izbetonira,uradi košuljica i hidroizolacija, postave pločice i sanitarija,pomere vrata i prozor za po 20ak cm,pomeri radijator na drugi zid je koštalo 800e za ruke majstora...sve mi je radio jedan zlatan dečko,što me spasilo jer je i zidar,i vodoinstater i keramičar u jednom... ceo taj sex je onda koštao oko 2000e za kupatilo 130x170cm...
Sad verujem da je sve otišlo gore,al mi ovo što tebi traži nešto nije jasno...
Pitaj ga, da li dođe na projekt u Deželu.

I u deželu se ide samo za mnogo veću lovu.Znate to i vi i Hrvati zato što su majstori otišli da rade za mnogo više para.Realno mi koji radimo ozbiljan posao što se tiče struje imamo plate kao kod vas.

Aj da probam da ti pomognem. Pre svega, to je izuzetno dobra marka i ako je u ok stanju sluzice ga dobro. E sad on bi trebao imato dva remena mislim. Koji je kod njega konkretno problem. Inace mora original, ne mogu zamenski ili van mere onda ili puknu ili ne funkcioniše kako treba.

15,8x2311mm

To je potrebni remen i kosta u de 70e
Nabavljao je baš taj remen i dugačak je. Onaj koji je došao sa kosčicom je bio čini mi se 2150mm mereno na onom metru za remenje. Problem je što je njegov traktor-kosačica 2008. godište a svugde gde se pominje ovaj remen koji ti predlažeš je 2009. godište. Jedna žena koja radi u nekoj firmi za remenje (gde je i poručen pomenuti remen 2311mm) kaže da nigde nije mogla da nadje nikakav podatak za traktore starije od 2009. (ako to ima ikakve veze). Gledali smo da li su remenice menjane, ništa ne ukazuje na to - deluju originalne. Inače taj traktor ima tri remenice, ostale dve su dobre a ova koja je vezana za pogon zeza.

Nabavljao je baš taj remen i dugačak je. Onaj koji je došao sa kosčicom je bio čini mi se 2150mm mereno na onom metru za remenje. Problem je što je njegov traktor-kosačica 2008. godište a svugde gde se pominje ovaj remen koji ti predlažeš je 2009. godište. Jedna žena koja radi u nekoj firmi za remenje (gde je i poručen pomenuti remen 2311mm) kaže da nigde nije mogla da nadje nikakav podatak za traktore starije od 2009. (ako to ima ikakve veze). Gledali smo da li su remenice menjane, ništa ne ukazuje na to - deluju originalne. Inače taj traktor ima tri remenice, ostale dve su dobre a ova koja je vezana za pogon zeza.
Pa to sam rekao, mora original remen, taj koji ste kupili je iste oznake ali nije to to. Imao sam takvu situaciju sa Honda traktorom.

Ovdje izbacuje da za 2008 godinu nema model koji si naveo, vec je 2009 godina. Taj remen ti je u imperijalnim jedinicima i jos kevlar.
MTD \ GUTBROD \ LAWN TRACTORS \ ELX 96 SA \ 13AV90GF690 (2009) \ MOWING DECK F (38"/96CM)

Kataloski broj 13AV90GF690 idu 2 kom.

Imas na slici vec koje da nisu eutanazirali bi crkli.
A za ove sto ne vjeruju u bolest ima olaksavajuca okolnost ,kad ti dodje u dvoriste i same ce pocrkati ne moras ni zvati da ih eutanaziraju.

Kao u onom vicu kad je otisao kod doktora i pita za "trecu nogu" nesto mu poplavila , kaze doktor nista ne pomaze treba odsjeci , ovaj kod drugog doktora ovaj isto samo amputacija ,
cuo kinezi imaju dobru narodnu medicinu ode kod kineza i pozali se da su mu ovi prije rekli samo amputacija, a kinez ce poslije pregleda , ne treba sjeci vrlo brzo otpasti sam.

Ako nisu iz Srbije ne bi ih trebalo ni postavljati. Ljudi su i ovako zaplaseni i zabrinuti i bez tih nekih slika ko zna odakle.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh