Chat 14

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Прочиташ закон о безбедности о саобраћају и само ти се каже... Било шта покретано са мотором слабијим од 250 w не треба било каква потврда. Проблем је што сви ти скутери, бицикли, тротинети и шта све има више од тога али је декларисано до 250 w. Све преко сива зона и само се чека потез државе да све то наплати у неким наредним ребалансима дебаланса буџета и закона. Да би мало боље схватили колико је то снаге док сам био у доброј кондицији и тренингу возећи бицикл успевао сам да добацим 700 w на тренутке. 600-630 неко одређено време. Неких 300 w више од сат времена сам могао да одржавам. А то је 25+ км/сат просек. Ко мисли да је мало нека проба на атарском путу. Углавном све што пролети поред тебе брже од тих неких 20-так км/сат јаче него што пише. И наравно не склањају се, не чују и не виде. Ухвате скоро средину пута и сликај се. Имао сам таквих ситуација.

Враћам се на купатило...мало купатило 120*120 вц шоља лавабо и бојлер ископан канал до објекта и до септичке,у просторији да се развуче вида за кухињу у купатилу и да се повеже све мој материјал!!За руке ми тражи 800 е

Прочиташ закон о безбедности о саобраћају и само ти се каже... Било шта покретано са мотором слабијим од 250 w не треба било каква потврда. Проблем је што сви ти скутери, бицикли, тротинети и шта све има више од тога али је декларисано до 250 w. Све преко сива зона и само се чека потез државе да све то наплати у неким наредним ребалансима дебаланса буџета и закона. Да би мало боље схватили колико је то снаге док сам био у доброј кондицији и тренингу возећи бицикл успевао сам да добацим 700 w на тренутке. 600-630 неко одређено време. Неких 300 w више од сат времена сам могао да одржавам. А то је 25+ км/сат просек. Ко мисли да је мало нека проба на атарском путу. Углавном све што пролети поред тебе брже од тих неких 20-так км/сат јаче него што пише. И наравно не склањају се, не чују и не виде. Ухвате скоро средину пута и сликај се. Имао сам таквих ситуација.
Neki dan preticem, dok sam prilazio mislim moped , kad sam poceo preticanje , elektricna bicikla, tip ne vrti pedale , bicikla ide 70km/h za ne vjerovati.
Kad sam prije gledao na tv neki se bunili za te bicikle koliko mogu ici brzo a imaju slabe kocnice i ostalo sto se tice sigurnosti , cak bila demonstracija skutera kod 50km/h i takvog bicikla koliko im treba za zaustavljanje a zakon ne *ebe takve bicikle ali skutere i mopede koji idu 50km ili vise su na udaru zakona, a definitivno nekoliko puta sigurniji ot tih bicikala..

Sad ja malo prebacujem loptu,al jad da pitam...
Znamo svi kako su trotineti problem zadnjih godina, brzi na putu a slabo uočljivi....nego jel neko primetio ove penzionere i žene,i slične na onim električnim skuterima?
Ne treba registracija i dozvola i dolazim do zaključka da su saobraćajno izuzetno nekulturni i neobrazovani..samo se pojave niotkuda bez obzira da li sam vozač za volanom ili pešak što gura bebu u kolicima....
I primeti se recimo uvek ko je vozač na pešačkom,propustim čoveka on lepo mahne rukom da odpozdravlja i ubrza korak,ne vuče se ko slina...
U eu u dosta zemalja doneli rigorozne zakone , jako puno stradalo , ovdje bio stravican slucaj sa tim trotinetom , vozac kamiona pregazio trotinet zajedno sa vozacem, nije ni znao dok ga nisu zaustavili , poslije uvidjaja i suda oslobodjen , ali nije oslobodjen traume.

Samo da kažem da sam danas saznao da je u Srbiji zaprežena kazna ukoliko se ubije stršljen, koji je jel zaštižena i ugrožena životinjska vrsta. Kazne od 500 000 dinara do 2 miliona dinara. Sad ne bi trebalo ići u banalizaciju, kao koliko se plaća ako mu polomiš nogu.

Što se tiče plaćanja rada u kupatilu, zavisi koliko ih radi, ali se polako ide u principu svaki započet sat 10 eura. Sad to se ni meni ne sviđa, ali takav je posao.

Ja sam prošle godine plaćao oko 230€ majstora da uradi kompletnu instalaciju sa svojim materijalom. Jedino sam odvojeno plaćao kanalicu za tuš i ugradni vodokotlić, a inače sve ostalo je njegovo. U jednom kupatilu je bilo sve na dva metra od šahta, a na drugoj lokaciji je bilo mnogo više štemanja i veći utrošak materijala jer kuhinja i kupatilo nisu na istom zidu, te je u podrumu ostavio ventile za ispuštanje vode preko zime iz svih cijevi (dosta zajebancije, praćenja padova i slično dok je uklopio).
On se drži te cijene kao neke prosječne i godinama radi bar 2-3 kupatila sedmično, 800€ je stvarno previše samo za ruke.

Za te pare kupiš profi hiltovku i peglu, a za ostatak materijala da se igraš dok ne naučiš raditi i uradiš sve sam.

Враћам се на купатило...мало купатило 120*120 вц шоља лавабо и бојлер ископан канал до објекта и до септичке,у просторији да се развуче вида за кухињу у купатилу и да се повеже све мој материјал!!За руке ми тражи 800 е
Pre ovih poskupljenja, za toliko kupatilo da se sve polupa,iskopa,postave sve nove instalacije, izbetonira,uradi košuljica i hidroizolacija, postave pločice i sanitarija,pomere vrata i prozor za po 20ak cm,pomeri radijator na drugi zid je koštalo 800e za ruke majstora...sve mi je radio jedan zlatan dečko,što me spasilo jer je i zidar,i vodoinstater i keramičar u jednom... ceo taj sex je onda koštao oko 2000e za kupatilo 130x170cm...
Sad verujem da je sve otišlo gore,al mi ovo što tebi traži nešto nije jasno...

Kod nas je 500€ za grube radove voda+kanalalizacija.

Na to dodaj ako postavlja baterije 20€/kom ventili isto 20€/kom.Bojler montaža 40€,wc šolja isto 40€.Kotlić ti računa posebno 30€ za klasičan.

To ti je isto kao i keramičari gadjaju se cenama,a alat im vredi 200€ :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh