Chat 14

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako nisu iz Srbije ne bi ih trebalo ni postavljati. Ljudi su i ovako zaplaseni i zabrinuti i bez tih nekih slika ko zna odakle.
To moras reci Zoranu, on je to postavio , a po imenu na kontejneru je slika iz posavine(hr) ,ovdje vecina koja se bavila stocarstvom zna sta ta tvrtka radi , preradom zivotinjskih lesina u mesno brasno , koje izvoze i onda tamo negdje hrane skampe i jastoge i druge fine a jeftine morske specijalitete , onda te jeftine morske specijalitete jedu oni koji idu tamo gdje je jeftino more i jeftini morski specijaliteti , i svi zadovoljni i zaradili , a ne moze se nikakva bolest prenjeti na ljude jer te zivotinje su u evolucijskom nizu jako daleko od sisara , jedino tko je gadljiv da mu mozda to smeta.

Tako da ispada ove sto sprdaju paradajz i pasteta turisti ispadnu da jedu kvalitetniju hranu.

A zasto je potrebno termicki obraditi to meso ili spaliti , zato sto zakopavanjem guramo virus pod tepih i taj virus ce se ponovno pojaviti i to jako brzo.

Зато што би на том месу требало да стоји назначено да је заражено и условно употребљиво. Што се спаљивања тиче постоје процедуре и процеси који се требају испоштовати. Не може се спаљивати до бесвести. У прераду не сме, са тим потенцијално зараженим месом да се хране друге животиње. Негде у свету може, овде не (би смело).
Остаје закопавање уз посипање кречом и масном содом у слојевима. Да нису близу подземне воде итд.

Зато што би на том месу требало да стоји назначено да је заражено и условно употребљиво. Што се спаљивања тиче постоје процедуре и процеси који се требају испоштовати. Не може се спаљивати до бесвести. У прераду не сме, са тим потенцијално зараженим месом да се хране друге животиње. Негде у свету може, овде не (би смело).
Остаје закопавање уз посипање кречом и масном содом у слојевима. Да нису близу подземне воде итд.
Ti nisi ni procitao sta sam napisao, tim mesnim brasnom se ne hrane zivotinje , od kad su rakovi i slicno zivotinje , ide brasno za aziju i afriku a od tamo grci i citava europa gdje je u modi da se to jede , vec poznato 20 godina , pojeli lude krave tako skampi, ne u europi a meso skampa onda uvezu, pa im nije bilo nista ni ovima sto jeli sendvice od skampa i ostalo, uostalom idi u bolju trgovinu pa gledaj od kuda uvoze te jeftine tovljene skampe, jastoge itd.
Uostalom oni tkz fileti od somova sto se vecina na forumu gusi u njima, uzgojeni banglades i okolina sa istim tim brasnom od crkotina.

Jel sam sada malo pojasnio ili treba vise. Kompozicija tog brasna isla za luku u hr pa iskocio jedan vagon pa se prevrnula pa pala kisa i okolina padala od smrada dok to nisu ocistili a brasno islo za aziju.

Poslednja izmena:
Englezi tako hranili proizvedenim brasnom od krepalih ovaca hranili krave pa proizveli kravlje ludilo , vise ne radi to niko u europi vec izvoze ovima u aziju da hrane ribe koje jedu meso , na njih bolestine koje napadaju sisare ne prenose , nista se ne baca sve se moze prodati i svaka roba ima kupca kao i ukrainsko zito za 50 dolara tona.

Грабик, на 15 км од куће је жибел. Ако мислиш да је то смрдело питај оне из града бачке тополе и оне што су близу реке криваје.
Опет кажем свако то месо је условно употребљиво, и то баш у европској унији само мора бити назначено. Да би се нешто увезло потребно је проћи фитосанитарну инспекцију. А исто тако да би се увезло потребан је и хасап. У хасапу пише која храна од којих компоненти, и сви пропратни документи.
Е сад што се неко сети па препакује све то, промене датум и ко зна шта још то је то њихове савести.
Разумем шта ти пишеш, и да месним брашном се хране животиње, само негде далеко и тајвану, тајланду, вијетнаму и осталим егзотичним земљама.
У америци се сво то месо прода, наравно све је обележено а твоје је као купац да опробаш срећу и јефтино прођеш.
Од

Glad u najavi! Šatro kuga u celom regionu. Svi ćutimo oni sprovode. Svi se nadate da će vas da izbegne ovo stradanje koje dolazi.... neće, ovo ide na svačija vrata... Seljake su obilazili na dva tri meseca i popisivali im svinje, lično sam se uverio u to. Znaju veoma dobro ko šta ima od stoke...

Ovo je komentar tog što je okačio slike.Bolest se nalazi u celom regionu već par godina.To mi je rekao veterinar.Sada se malo proširila.Ovakvih slika ima i u Hrvatskoj i u Srbiji koliko god mi želeli da nije tako.Neznam kolega
Slike nisu iz Srbije , a tip koji ih je negdje nasao i stavio je neki borac protiv vetrenjaca tipa "Nestorovica" sa pinka i hepi. Ima na drugoj slici ime na kontejneru.
O kojim vetrenjačama pričaš.Ne znam čime je izazvan ovaj tvoj post a pre toga si napisao:
Imas na slici vec koje da nisu eutanazirali bi crkli.
A za ove sto ne vjeruju u bolest ima olaksavajuca okolnost ,kad ti dodje u dvoriste i same ce pocrkati ne moras ni zvati da ih eutanaziraju.

Kao u onom vicu kad je otisao kod doktora i pita za "trecu nogu" nesto mu poplavila , kaze doktor nista ne pomaze treba odsjeci , ovaj kod drugog doktora ovaj isto samo amputacija ,
cuo kinezi imaju dobru narodnu medicinu ode kod kineza i pozali se da su mu ovi prije rekli samo amputacija, a kinez ce poslije pregleda , ne treba sjeci vrlo brzo otpasti sam.

Kolega.Nigde nisam pomenuo koja zemlja je naoružavala Hrvatsku.Napisao sam da je zapad kriv za sva sranja na našim prostorima.Nikad ne bi bilo secesije da Evropa i SAD nisu podržali.Najveći problem je bio što ste mislili da je JNA bila okupator.Bila je jedina priznata oružana sila.Ne bih da diskusija ode predaleko i poprilično je škakljiva jer ćemo imati različita razmišljanja.Za razliku od Hrvatske,Ukrajina je na početku rata naoružana svim i svačim dok seHrvatska ozbiljnije naoružala napadima na kasarne.U vreme kada sam ja bio je status u naoružanju je bio tačno kako sam bio napisao_Odmah da raskrstimo-nisam podržavao rat kao i svi koji su bili mobilisani.Gledao sam šta se dešava posle dejstva plamena.Gori,nebo i zemlja.I Veruj mi da smo imali naređenje da ne gađamo živu silu nego okolo,radi zastrašivanja.
Samo jedno pitanje.Dobili ste državu,po kojoj ceni.Šta su vam smetali Srbi sa kojima ste živeli od rođenja.Pitao sam generalno-ne mislim da ti imaš loše mišljenje o Srbima kao i ja o Hrvatima.Imam snajku Hrvaticu iz Varaždina.

Ako je zbog ovoga.Onda mi je sve jasno.
Negde sam pročitao da se otvara kod nas fabrika veštačkog mesa,
Da li sam ja Nestorović,videćeš i sam.

Опет занимљива тема на ртс-1. И опет да позовем 'штоваоце и заговорнике запада дапогледамо заједно. Ако будемо препричавали једни другима можда нешто прескочимо.

Опет занимљива тема на ртс-1. И опет да позовем 'штоваоце и заговорнике запада дапогледамо заједно. Ако будемо препричавали једни другима можда нешто прескочимо.
Ako misliš na serijal Tajna istorija SAD od Olivera Stouna, to je sada već repriza, ali je lik odradio vrhunski i potpuno realistično bez bilo kakvih glorifikovanja koje bi neko od jednog amerikanca očekivao.
Toplo preporučujem Momi, Pitu i drugim obožavaocima amerike da odgledaju i odslušaju čisto da dobiju realističan prikaz amerike iz ugla jednog realnog amerikanca. Čisto da vide koliko tu ima demokratije a koliko najgrublje diktature.
Čovek je uradio i Rusiju sa iscrpnim intervjuima sa Putinom da ne bude bilo kakvih sumnji..

То са путином сам гледао премијерно на неком америчком каналу. Стварно је одрадио документарац. Кад наздравља али не пије док се не заврши акција у чеченији а око њега се генерали залетели па враћају чашицу

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh