Chat 14

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Istoričar Deretić, dobar vic.
Виц можда није лош али је по вама комунистима Владимир Дедијер историчар. Чак је био професор историје на Филозофском факултету али без потребног образовања (никада није дипломирао историју). Свака част другови комуњаре.

Meni u istoriji nista logicno nije . Gledam sta je vise logicno i tako razmisljam a kapiram da sam od istine miljama daleko . Evo ti pitanje pa mi po materijalnim dokazima kazi kako se ja , Sergej Lavrov i Hristo Stoickov - imamo OV na kraju prezimena .

Meni u istoriji nista logicno nije . Gledam sta je vise logicno i tako razmisljam a kapiram da sam od istine miljama daleko . Evo ti pitanje pa mi po materijalnim dokazima kazi kako se ja , Sergej Lavrov i Hristo Stoickov - imamo OV na kraju prezimena .

Могу бити и аустроугарски нотари (и свакако историчари које и данас следе наши комуњарски историчари који „баштине“ њихова достигнућа) али могу бити и грчки (и "остали") историчари.

Када је било краће расправе о Радовану Дамјановићу „неки“ који појма немају су га оспоравали али нису ни послушали минут-два шта човек говори, он је о подацима које наводе грчи историчари навео и чињеницу да Грци не могу да изговоре неке гласове и онда убацују своје и то мења смисао назива или имена (чини ми са Орвел рече да се прво промене речи а онда им се измени смисао...и ето нове идеологије и свакако и историје).

Потом, Дамјановић говори о говорном апарату који није у могућности да изговара неке гласове или њихову повезаност, односно речи код појединих народа...

Код нас је то сада у моди и постајемо мутавци јер се користе стране речи и често када им се не зна значење.

ПС

Ових дана се прате сајтови који се тичу временских услова и свакако погледам и SerbianMeteo Forum...и дође човеку да лепо зајауче када види снобизам младих људи. Модератор форума (млад човек 33 године) просто свршава када је и на РХМЗ употребљен израз lokacija inicijacije (зато што им смета што нису „добацили“ до РХМЗ па је ово као дивна промена неког новозапосленог. Такви ће сутра да васпитавају српску децу да буду мутавци...или да буду утицајни чланови друштва... „wannabee латински снобови“:)

Imam utisak da su nam klinci vec dobri snobovi.
Malo pre prolazim kroz selo i vidim na autu koji se ne vozi, na zadnjoj prasnjavoj soferci stoji nacrtan muski polni organ uz potpis "Ema nbg".
I onda razmisljam koliko sam samo takvih gluposti i skrabotina video u proteklih par meseci.

Na tik tok vise ne ulazim ( i do tad sam retko ali mogao je da se nadje interesantan sadrzaj) kad sam video klip gde klinka 10-12 god podrzava malog monstruma iz Ribnikara i govori kako je trebao sa svima da zavrsi.
Da zlo bude vece taj video se vrteo danima, ne bih me cudilo ako je i danas aktivan.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ni Deretić nije bio istoričar već pravnik
Добро јутро Колумбо! Па нека јесте правник али кажем, комуњаре (којих има превише) прихватају правника који је напустио студије а ето смета им Деретић...дал' је дипломирани правник, не знам.

Само што је Дедијер „патлиџански“ историчар и то је прихватљиво...а Деретић велича Србе па га треба унижавати.

Разумеш суштину моје примедбе?

ПС

Какви су то историчари, говори једна емисија из серије Хајдучија у Србији и Југославији где су говорници Латинка, Басара, Дубравка...и још неки исто такви другосрбијанци (случајни Срби) и користе као основни податак новине (жутару) и мишљење (лупање) Пере Тодоровића. То ти је као да се користи кевтање Вучићевића као историјска грађа.

Nisam bas zadovoljan odgovorom . Znaci 20 miliona rusa koji se na OV prezivaju kroz isto su prosli kao moji pra 🤔
Pogledaj svoju porodicnu istoriju . Po mojoj teoriji ( bez ljutnje ) imao si u proslih 200 godina musku glavu koji se zvao Ilia a u pokrininu ste se doselili posle 1851 godine 🤔

1954 je у америки добио звање доктора сторије нисте ви њему ни до колена а не да одлучујете дал је историчар или не

Ako misliš na serijal Tajna istorija SAD od Olivera Stouna, to je sada već repriza, ali je lik odradio vrhunski i potpuno realistično bez bilo kakvih glorifikovanja koje bi neko od jednog amerikanca očekivao.
Toplo preporučujem Momi, Pitu i drugim obožavaocima amerike da odgledaju i odslušaju čisto da dobiju realističan prikaz amerike iz ugla jednog realnog amerikanca. Čisto da vide koliko tu ima demokratije a koliko najgrublje diktature.
Čovek je uradio i Rusiju sa iscrpnim intervjuima sa Putinom da ne bude bilo kakvih sumnji..
Sve si u pravu.
Samo se pitam šta bi bilo sa Rusom da je takav dokumentarac napravio u Rusiji o katinskim šumama ili u SSSR-U,ili i Turskoj da je napravio Turčin neki dokumentarac o genocidu nad Jermenima? Mislim da bi ih pojeo mrak ili otrov bi naprasno popili a film ne bi ugledao svetlost dana.
To je ono što je problem,svima je jasno šta je amerika radila i šta radi i dalje po svetu,ali pitanje je šta bi radila Rusija ili turska a i Kina da imaju tu snagu i ko bi im i smeo reći šta su radili nego bi prošao kao Trocki kod Staljina ili kao teča od Kim Džong Una,izbrisali bi ih iz istorije.
To ne mogu da verujem koliko je narod ograničen da ne vidi sve
Nego ili prati CNN ili Sputnik,ista priča.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh