Chat 14

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
20€ jedan ek ventil :D još ako je hitna intervencija onda mu plaćaš i dolazak 2000din,ako je posle 20h računaju +100% na cenu :D 50€ uzimaju da zamene grejač na bojleru :D

Sad ja malo prebacujem loptu,al jad da pitam...
Znamo svi kako su trotineti problem zadnjih godina, brzi na putu a slabo uočljivi....nego jel neko primetio ove penzionere i žene,i slične na onim električnim skuterima?
Ne treba registracija i dozvola i dolazim do zaključka da su saobraćajno izuzetno nekulturni i neobrazovani..samo se pojave niotkuda bez obzira da li sam vozač za volanom ili pešak što gura bebu u kolicima....
I primeti se recimo uvek ko je vozač na pešačkom,propustim čoveka on lepo mahne rukom da odpozdravlja i ubrza korak,ne vuče se ko slina...
Mogu reci da vise ljudi godisnje nastrada od toga nego legalnog oruzija...ali oruzje se oduzima a el. Trotineti i bicikli prodaju ko alva

Pegla za cevi je 40e. Proletos sam ,,savladao" taj zanat, iako nisam nikada razmišljao da ću to raditi (zidao šaht, ugrađivao metalni poklopac, razveo okiten, izveo ppr cevi za česmu, složio elemente česme, uradio odvod). Jednostavno, kome nije žurba može sam da uradi. Ima dosta tutorijala na jutjubu. Pravim pomoćno kupatilo i mislim da ću sam raditi sve radove. Jednostavno, neću da me priučeni majstori klepaju, a kvalitet radova isti ili za nijansu bolji od mog.

Kod nas je 500€ za grube radove voda+kanalalizacija.

Na to dodaj ako postavlja baterije 20€/kom ventili isto 20€/kom.Bojler montaža 40€,wc šolja isto 40€.Kotlić ti računa posebno 30€ za klasičan.

To ti je isto kao i keramičari gadjaju se cenama,a alat im vredi 200€ :D
Kakve veze???? Pa zidar ima alat u vrijednosti 20€....mistrija,fangla,čekić i visak

E da, kod vodoinstalatera koji mi je radio kupatila, montaža šolje, vodokotlića, umivaonika, bojlera, tuš kabine i ostalih sitnica po kupatilu je bila oko 70-80€. Pošto ima dobar popust na materijal u jednoj većoj radnji, ako se kupuje preko njega montaža je besplatna.

Život je poskupio, majstora nema, ali neke stvari su zaista preskupe. Nekada nemam vremena i glupo mi kupovati alat koji nikad više neću upotrijebiti, ali sam prisiljen jer niko neće da radi ili traži mjesečnu platu za par sati posla.

A ti nemas nikakvo misljenje, pa na kraju ce ruke vodoinstalatera kostati vise nego sto bi vredelo to celo novo kupatilo kad bi ga racunao u kvadrauru kuce za prodaju

E da, kod vodoinstalatera koji mi je radio kupatila, montaža šolje, vodokotlića, umivaonika, bojlera, tuš kabine i ostalih sitnica po kupatilu je bila oko 70-80€. Pošto ima dobar popust na materijal u jednoj većoj radnji, ako se kupuje preko njega montaža je besplatna.
Naravno ja to pozdravjam, sad da li bi on došao u Apatin ili BGD da lepi pločice za tu cenu ili bi tražio nešto za put ili smeštaj, pitanje je.

Interesantno je da dosta ljudi ima mišljenje o tome koliko drugi treba naplaćuju svoj rad.

Što se tiče tesarskog posla i armiračkih klješta to je tek smešno, da sutra bilo ko ode da radi kao armirač ili tesar jedan dan video bi kolika je cena tog posla. Na ovoj vrućini to je posao koji osvežava.

Нико мешалицу не спомиње? Па то стварно неки пролетери од мајстора... Имају ли барем аутомобил или идете по њих

Нису ти мајстори у земљу пропали па да их нема. Један ти не може урадити воду, струју и плочице. Може да проба и да буде свако мало рекламације. Већ сам писао, група мајстора је заузета месецима унапред. Само их треба платити или ризиковати са мајстором што седи испред продавнице. Ваше су паре.

Meni je keramiku radio odličan majstor, ali po meni loš i neposlovan čovek.
Rastezao mi je mesec dana jer je paralelno radio pet poslova.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Бубамаре су заштићена врста, читао сам пре можда годину дана исто се плаћа казна ако је лишиш живота. Било је ту још којекаквих инсеката али нисам запамтио.
У вези тротинета... Девојчица се вози на том чуду, у ушима слушалице а иза иде аутобус а у сусрет камион. Јако опасна ствар. Она једину контролу над тронинетом има тако што се држи рукама за управљач. Може да изгуби контролу и да падне ако наиђе на најмањи камен или рупу. Такође је опасан онај бицикл на струју. Иде доста брзо, не треба возачка дозвола (дакле може да вози било ко), тих је (неко га у једном моменту неће чути па ето белаја) а има два точка тј постоји могућност пада. Пре неког времена (можда 2 месеца) је било речи у САТ емисији о томе и предлог за тротинете је био да може пешачком стазом али не брже од брзине хода, кацига (ту се помињало 14 година граница) итд. Све у свему, то није уређено а возе се та чуда.

I puzevi su odavno zasticeni . 1200 dinara je bila kazna po jednome . Krtica je bila valjda 100.000 .
Sto se majstora tice niko ne pominje da i oni moraju platiti poreze i doprinose drzavi 😃
@BARBULA - ajmo ti i ja da odradimo kolegi kupatilo . Da ga castimo pa moze za 500 e 🤪

За 500 евра па да се учите на њему. Као кад сам био у болници па дођу њих 2 да ми ваде крв. Једна око 40 год а друга 25. Једна лево а друга десно. Ова од 25 објашњава овој старијој како да убоде иглу. А ја питам шта ако убоде другачије тј ако не буде добро. Каже мени та млађа па ништа, онда из друге руке. Реко па ви се учите на мени. На крају, наравно, није било добро већ су ми бушиле и другу руку. Кажу: ево залепићемо фластер на овај први убод. Реко баш вам хвала.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh