Chat 14

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako znaš da će rakija biti dobra?
Konzervirao si voće od prošle godine ili znaš da će ove (kišne) godine biti dobro?

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Kod mene nije bilo bas toliko kise . Sljive za sada izgledaju za desetku . Kajsije sam krenuo da spremam za rakiju ali ne volim tu rakiju da pecem jer u vreme vrenja komine bude pretoplo .
@jjova - taj deran je predsednik DSS . Skidam ti kapu sto ne znas jer to znaci da ne gledas vesti . Ili gledas samo kada je AV na ekranima ?

Staljin je skolski ekstremni primjer totalitarizma ,Hitler,Musolini ,oni su na naslovnoj strani. Bog , ako postoji , nije sebi uzeo za pravo da ubija narod ako drugacije misli ,govori,izgleda , a on , oni,jeste,.

А за паре и демократски може да се убија? Не мора 100 година уазад...довољно је око 30 година: злочини у Ираку, СР Југославији Либији...Значи, демократски се може убијати и Клинтон, Буш, Блер, нису себи узели за право јер им је бог рекао да може...али демократски... геноцид.

ПС

Мораш мало да се потрудиш да проучиш Стаљина и његов однос са багром коју је таманио...почев од највећег који је багра – Троцки и његове, који су га следили. И немој да мешаш пуно оно што су радили „представници изабраног народа“ који су водили НКВД и остале „трице“...и шта су они урадили па се приписује Стаљину...

Znači @tine ni u demokratskoj sloveniji ne stoji bolje situacija sa izborom kvalitetnih narodnih kandidata.

Bolje da ne znaš.

Ne radi se o političkim preferencama. Te ne možemo nikad imat svi identične.

Na predizbornim predstavljanjima i TV diskusijama bili ko da su na privremenom izlazu iz ludnice za najteže slučaje u zemlji.
Plus levi kreteni, kojima je ideal Pol Pot, a jedini u vladi imaju bar ideju, pa vode državnu politiku, jer ostali poslanici koalicije su 99% došli sa biroa, pa im bitno samo, da se im tamo nakupi što više plaćenih dana..

Ako nista drugo bar ste se naucili da se sut ne baca gde se stigne .
Znate kada ce ovi divljaci u EU ? Nece jos skoro a sada ce i kamatne stope da dobijaju vece .

А за паре и демократски може да се убија? Не мора 100 година уазад...довољно је око 30 година: злочини у Ираку, СР Југославији Либији...Значи, демократски се може убијати и Клинтон, Буш, Блер, нису себи узели за право јер им је бог рекао да може...али демократски... геноцид.

ПС

Мораш мало да се потрудиш да проучиш Стаљина и његов однос са багром коју је таманио...почев од највећег који је багра – Троцки и његове, који су га следили. И немој да мешаш пуно оно што су радили „представници изабраног народа“ који су водили НКВД и остале „трице“...и шта су они урадили па се приписује Стаљину...
Kako mijesam ? Pa jel mozda Staljin dao da se kazni , pohapsi , zustavi taj nkvd ?
Osim na kraju sto mu promijenio skracenicu kad je vec pobijeno , zatvoreno i raseljeno milioni brace neistomisljenika ?

Ako nista drugo bar ste se naucili da se sut ne baca gde se stigne .
Znate kada ce ovi divljaci u EU ? Nece jos skoro a sada ce i kamatne stope da dobijaju vece .
Ako i treba ih naučiti pameti.

Naravno da postoji....još od vremena Aleksandra Makedonskog pa na ovamo.Samo što su se alati i mehanizmi manipulacije vremenom usavršavali.Kako reče jedan stih-Raspolagati tuđom mukom nije mala zajebancija.
Drugo što se tiče prvih poslijeratnih izbora, kralj i njegova Vlada nebi imali nikakve šanse na izborima taman i da im je dozvoljeno da se vrate jer je stanovništvu bilo preko glave bahatosti starog sistema,afera,bijede,lične zaduženosti i sistemskog ponižavanja.Slično ili skoro isto je bilo pred Oktobarsku revoluciju kad je Lenjin preuzeo kontrolu nad Rusijom,skoro bez otpora i ispaljenog metka.Jednostavno je stari sistem bio toliko truo da se raspao sam od sebe.

Ako nista drugo danasnje vreme nam je donelo svesnost o iskoriscavanju ljudi , kolonijalizmu i svemu tome . Tu smo u prednosti za razliku od prethodnih generacija . Jos samo da shvatimo da nesto moze i da se uradi a ne da ponavljamo pricu kao papagaji o tome da mi nista ne mozemo promeniti 👌

Moram opet da ti ponovim:
Nećeš(mo) ništa učiniti ako ti(nam)se ne dozvoli. Tačka.
Sve politikantske fraze: 'mi možemi, mi moramo', zaboravi.. ili ostavi tvojim (valjda) bivšim kolegama političarima(u pokušaju)..

Ja mislim kako si falio vreme.
Trebao si živet oko 1960 i sigurno bi bio ispočetka odan sindikalista u kombinatu, koji je oteo imovinu tvojoj porodici.

Moram opet da ti ponovim:
Nećeš(mo) ništa učiniti ako ti(nam)se ne dozvoli. Tačka.
Sve politikantske fraze: 'mi možemi, mi moramo', zaboravi.. ili ostavi tvojim (valjda) bivšim kolegama političarima(u pokušaju)..

Ok kapiram ja . Ali kazi mi koje je drugo razmisljanje pravilno ? Jel treba da zivimo od danas do sutra i da cutimo ? Pa bar nam jos nije uskraceno da pisemo i pricamo u kakvom bi drustvu zeleli da zivimo . Neka se to zove utopija ali ja cu i dalje to zeleti . I opet ponavljam da svi misle kao ja ne bi se ovako zivelo kako danas . Bar bi vecina bila zadovoljnija a ovi danasnji kapitalisti bi pljuvali .

Jadni kapitalisti . Da im bar neko najavi da ce svako malo da se jave zelje da se udruze neki i da oparaju da im uzmu to sto su stvorili za cijelu ili dvije generacije rada . Bar se nebi mucili kad ce ih neko opet izjednaciti.
Posteno bi bilo reci , dzaba krecite , nemojte stvarati , bice vam uzeto , oporezovano ili kako god za nekih godina , dok se samo udruzimo..
Tako vidim banat ovo sto pises.
U redu je da recimo vecina nevoli "kapitaliste" al posteno bi im bilo poruciti nemojte dzaba stvarati kapital , a ne kasnije

E moj Momo pa 90% kapitalista je doslo do kapitala i sam znas kako . Pusti te price . Sto kapitalista Miskovic nije davao vece plate nego je izrabljivao . Pusti te price .

Jedni sukob koji bi mogao nešto promjeniti je globalni sukob između 99% onih koji su dole protiv 1% onih na vrhu. Problem je u tome što tih 1% diktira periferne i banalne sukobe između grupacija poput penzioneri vs vlast, poljoprivrednici vs vlada, crnci za svoja prava, LGBT udruženja, na kraju nacija protiv nacije.... Jedan pametan čovjek je to sročio u jednoj rečenici koja glasi..... Neuništiv je onaj sistem koji tuđu žuč koristi kao nektar koji ga okrepljuje

Ljudi imaju prirodnu sklonost ka nerealnosti. Mnogi ne mrdaju onom stvari, a hteli bi da imaju jednako ili više od onih koji rade(aka kapitalisti).
Takođe, mnogi polažu prirodno pravo na narodne/državne novce i godinama/decenijama ih otimaju bez ikakve griže savesti.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh