Chat 14

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znam za tebe, mi smo generacija, pisao sam članu Banat13
Uskoro punim 38 godina . I zato sto nisam ziveo u tim vremenima , mislim da sam najmerodavniji 😉
Ako se zeli sistem vrednosti onda u takvoj zemlji ne moze postojati sloboda govora i demokratija . Toga sam svestan ali bih zrtvovao slobodu govora zarad zdravog sistema . Cak mi ni ovaj danas BOSS ne bih smetao da je recimo dug od 15 milijardi ( koliki je bio pre njega ) spustio na 5 milijardi . Da strancima ne daje sakom i kapom nego da prvo brine o sopstvenom stanovnistvu . Da je parada zabranjena na 100 godina . Da privatno zdravstvo ne klepa po usima . Da prosvetari imaju pravo glasa . Da se cuva okolina i da se papreno kaznjavaju oni koji sut bacuju na izlizu iz sela . Da silikoni , usne i dupeta ne ispadaju u jutarnjim programima . Da se zna sta se jede . Ima tu jos mnogo stvari . E za takvog vodju bi u vatru uskocio !

Pa predloži ga i bori se za njega.
Nemoguće da za 38 godina neznaš za čoveka koji ispunjava te kriterijume.
Ili je udobnije čekati da ti to neko uradi za tebe.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Pa svi bi želei takvog vođu.

A možeš ti skakat u vatru koliko oćeš, ali partija takvo vođe ne bi prešla prag da uđe u Skupštinu.
To je realnost, jer pravo glasanja imaju svi, i među njima je više tih što prate realitije neg što se ponašaju domaćinski u bilo kom ekonomskom vidu.

I u nekom delu stavki, koje si nabrojao izmešao si uzrok i posledicu.

Pa predloži ga i bori se za njega.
Nemoguće da za 38 godina neznaš za čoveka koji ispunjava te kriterijume.
Ili je udobnije čekati da ti to neko uradi za tebe.

Probao sam i sam . Jedno vreme sam se bavio i politikom i pobegao sam . Nisu tu zdrava posla i lako se videlo ko napreduje gore . Onaj koji cuti i slusa nadredjenog a onaj koji pametuje se koristi . Ali sam ponosan jer sam bio kandidat za odbornika u svojoj opstini u Bg. Imao sam treci rezultat od 82 izborne jedinice . A radio sam po svom i nisam slusao nadredjene . Na kraju sam dobio mesto sekretara mesne zajednice . Ali hlava im i na tome . Fine su bile tih cetiri godine . Posle vise nisam hteo da se kandidujem . Dosao u selo i pronasao neki normalniji zivot . Onaj ko nije ziveo u velikom gradu ovaj moj postupak tesko shvata .

Da bi ste shvatili kakav sam bio samo jedan primer . Trazi mi nadredjeni kljuc od kancelarije mesne zajednice da se stranacki koristi . Posto znam da je MZ drzava tu stranka nema sta da trazi . Moze imati slobodan termin sat vremena jednom nedeljno i to je to . Odbio sam davanje kljuca . Posle promene vlasti u MZ dolazi SNS . Od MZ prave svoj stab a sliku AV ubacuju u kancelariju . Inace mesto u MZ sam dobio jer su u odboru postojale dve struje . Ja sam bio neutralan a dobilo se pet mesta sekretara . I posto se oni nisu dogovorili za petog ja sam bio dobro resenje . Posle me zove vodja jedne struje i prica kako mi je on to sredio a posle njega me zove vodja druge struje i prica kako mi je on sredio 🤣

Ono sto sam video je da su mladji ( mojih godina ) bili normalni , iskreni ljudi dobrih namera ali matorci su drndali onu stvar .
A evo i preko ovog foruma izlaze dobri ljudi dobrih i zdravih namera . Samo nas je malo u takvoj prici jer ne znamo da shvatimo realnost !

Ok , ali znači ti za tvoje četiri godine mandata ipak nisi video čoveka koga bi podržao kao svog predstavnika u višim nivoima vlasti?

Често се овде говори о тоталитарним друштвима. А шта је то? Друштво које не дозвољава неред па је онима којима то није у интересу прогласе за тоталитарно.

Па и СССР под бољшевицима је био друштво где су се оствариле „разне слободе“ али растурала породица. Онда их је Стаљин довео у ред. А Стаљин је био диктатор, јел да? Нпр пешкире је средио законом (не можеш јавно да идеш по улицама голог д.пета или спопадаш туђу децу). То је бато тоталитарни потез:)...може да се добије дугогодишња робија ако јавно шириш неморал.

А сада су то грађанске слободе...и демократија, наравно...
Staljin je skolski ekstremni primjer totalitarizma ,Hitler,Musolini ,oni su na naslovnoj strani. Bog , ako postoji , nije sebi uzeo za pravo da ubija narod ako drugacije misli ,govori,izgleda , a on , oni,jeste,.

U mom odboru nisam video ali svi mi mladji smo videli u Milosu Jovanovicu ( sada i znas u kojoj stranci sam bio ) veliku nadu . I danas mislim tako ali sam trenutno razocaram jer ga sada nema nigde i ne oglasava se ☹️

I da u stranku sam se uclanio 2008 godine cim su pali sa centralne vlasti . Koji sam glupak . Trebao sam 2011 da se uclanim u sns . Do sada bi sigurno bio vodja autobusa i brojao ovce koje u njega ulaze 🤔

Za njega si hteo u vatru?
Zaista bolje što si otišao na selo..ali ozbiljno..
Takođe, ozbiljno pozdravljam tvoju iskrenost, ljudski je grešiti, ali malo ko ima hrabrosti priznati. Respekt.

А да ли може појашњење за нас са јефтинијим улазницама? Од свега разумем снс.
Ко је деран?

Ja nemam problema da napisem kada nesto pogresim . Secas se naseg razgovora o rakiji . Bio sam ubedjen da najbolje radim ali vremenom shvatis da to ipak nije tako . Zato ce ove godine rakija biti 💪

Kako znaš da će rakija biti dobra?
Konzervirao si voće od prošle godine ili znaš da će ove (kišne) godine biti dobro?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh