Chat 14

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@baderljica - pitaj ti te tvoje poznavaoce istorije odakle ovakvo pisanje kneza A.K. .
Screenshot-2023-07-04-21-21-49-754-com-android-chrome.jpg

Za rumune se zna da su Latinskog porekla . A veoma mnogo sličnih reči ima u jezicima kod Italiana,Španaca,Portugalaca i Rumuna . Tako da više verujem ovoj teoriji. Na kraju nije ni bitno , ali tako kreću podele u narodima od gluposti ,koje nezna niko sa sigurnošću da tvrdi.

Slušao sam Radovana u par navrata...lik je blago rečeno šarlatan.
Е брате, благо теби.
Зато и постављаш питање : одвоји од чега...
Odvoji od čega.Vukovu reformu su proglasiti zajedničkim jezikom, a onda izvukli katolike i reki oni su poseban identitet. štokavicu je preuzeo ilirski pokret i preveo je u hrvatski.Jel to?
Да ли си проверавао нешто што Дамјановић говори или су теби историјски извори Мирко и Славко и филм Битка на Неретви...

ПС

Није то Радован III...помешао си нешто:haha:

Славко колико су узели пара и од кога и које године за вука незнам али поповића је финансирао кнез михаило

@baderljica - oko Vuka se slazemo 100% . Trebao bi da se izbaci iz udzbenika ali onda ne bi znali ko je odradio reformu srpskog jezika . Tako da to nije izvodljivo pa mora Vuk biti velican u nasoj istoriji . Sa druge strane da nije uradjena reforma srpskog jezika mozda i ne bi bili priznati kao drzava .

Даничић није било презиме Ђурино рођењем мислио сам да то знаш ипак је то ствар образовања ипак је он доста урадио за напредак мог народа

Боље види ситуацију из америке у европи него ми. Неке земље иду ка томе да скоро у потпуности престану са производњом свиња за тов а самим тим са пољопривредом зато што су производњу препустили ?
Предвиђа да у немачкој за 10 година неће бити гудија, све због неког вишег циља. Оваквих подкаста (тип емисије) о пољопривреди има јако мало из европе. Пуно више из америке и русије. Американци се још отимају зато што они у оквиру држава имају округе а сваки округ свој подзакон и виђење ствари. У европи је све постало уни-формно и како један тако сви. Неко неискусан би рекао то је диктатура и комунизам, али није. Толико ваљда знамо из живота.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh