Chat 14

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne mogu mu ništa.
Neko je ovo nazvao pučem.Malo je to smešno.Puč je u prevodu-vojni udar (skidanje civilne vlasti i postavljanje vojne).Ova dešavanja nisu ni blizu toga.Wagner mnogo znači Putinu.Po meni će Wagner dobiti veća ovlašćenja i bolju logistiku,u prevodu sa mnogo oštrijim napadima u odnosu na dosadašnje ratovanje.Još jednostavnije.Putin je odlučio da ovo privede kraju.
Ispada da ne mogu Pitinu da pljuni pod prozor.Pokušaće zapad još svašta.Nisam pristalica Putina,da ne mislite.Ne volim da je neko toliko godina na vlasti ali nekad je pitanje šta je manje zlo.

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

...Vratimo se na "kuhara" i njegove price sa bombardovanjem nuklearnim oruzjem nekih zapadnih gradova, kad je bio pred Moskovm , mislim da su mnogi pomislili na zapadu kako se do sada nije slucajno okliznuo na bananu i pao kroz prozor ili popio "caj" :haha:
То за нуклеарке је написао и „предложио“ Сергеј Караганов.

https://en.wikipedia.org/wiki/Sergey_Karaganov

https://standard.rs/2023/06/20/rusija-mora-da-razmotri-koriscenje-nuklearnog-oruzja/

mislim da su mnogi pomislili na zapadu kako se do sada nije slucajno okliznuo na bananu i pao kroz prozor ili popio "caj

За овај део реченице немам „толике школе“ да разумем...па ако може мало јасније.

Jel vi znate šta pričate?Ispada da 20000 članova Vagner grupe će da uđe u Moskvu i da preuzme vlast.Nemojmo da smo smešni,videćemo šta se iza brda valja.
Ja znam šta bi za mene i ja za njih uradio ,nas 300 na blokadi u Požarevcu, mi smo bili na traktorima, ne na tenkovima. 1000 ljudi koji su videli smrt i osetili metak, ne bi se zezao sa njima. Ljudski život je nama sve, njima je ništa, svako je od njih izgubio nekog pored sebe, šta ti ljudi mogu da izgube. Pišete svašta, ne mislim lično na tebe, mnogi metak nisu videli ni na televiziji, voleo bi da čujem razmišljanja, kada ti snajper skine dva druga pored tebe. Koji bre Putin, pa 1000 ljudi kreće na Moskvu, oni se sa njima zezaju, ginu im ljudi kao golubovi a avijacija ne može da isključi struju Kijevu.

Da se oklizne kao Navaljni.
Ili da dobije iznenadni zastoj srca povezan sa devet rupa u glavi :haha:

Ма људи, баш сте генијални. Разумем то али шта има на западу да се томе надају.

Мене не би зачудило да је „кухар“ добио "премештај" у Белорусију да можда контролише Лукашенка. „Кухар“ је иначе Мојсијеве вере...као и многи који управљају Русијом.

Олга Четверикова је написала следеће:

„Ако у следећем столећу храна буде представљала “другу нафту” светске привреде, онда је Украјина “хлебна Саудијска Арабија”. Инвестиције у пољопривреду Украјине од стране израелских компанија, омогућиће не само да се уложи новац у ликвидне активе, него ће и омогућити Израелу да ојача своју позицију у региону, у својству извозника прехрамбених производа.“

То је део подужег и врло занимљивог текста о ционистима, односно Израелу и њиховом интересу:

http://www.nspm.rs/hronika/olga-cetverikova-sta-zblizava-cionizam-i-ukrajinski-neonacizam.html

Па се нешто мислим да распоређују своје људе...тамо где мисле да није баш под контролом.

„Кухар“ осим што је Мојсијеве вере (значи, њихов човек и да је све режирано) је био на робији ваљда због неких превара. Осим што је покварен, вероватно је и „способан“ (односно врло покварен) па задовољава критеријуме у сарадњи.

ПС

Иначе Олга Четверикова је прогоњена по разним обрасцима а најбољи је била пандемија куроне...да јој ускрате права на рад и зараду а тиме и на живот...

A i sojgu i gerasimov su nacionalne manjine
Nije ih putin dzaba postavio . I za kuvara je vjerovatno imao vece planove da moze da uziva u penziji a kljucni ljudi nemogu da povedu nacionalni i nacionalisticki bunt koji su in.
Zar nisi rekao da pod civuti ne mislis na jevreje?

Pitam te onako informativno,čisto da vidimo da li razmišljaš objektivno?Šta znači 20000 ljudi na celu Rusiju?.
Pogledaj s čim su Nemci krenuli na Rusiju i prošli ko bos po trnju.
Bas nismo gledali kad je isao za Moskvu da su mu obicni ljudi smetali :) inace pucevi , vojni udari, pobune i ne idu u konflikt sa citavim stanovnistvom vec samo sa vrhom piramide na vlasti. Druga je stvar sto ga ostala vojska nije podrzala ali nije se ni mjesala u sukob sto je po meni isto znak da postoje ozbiljni problemi.

A i sojgu i gerasimov su nacionalne manjine
Nije ih putin dzaba postavio . I za kuvara je vjerovatno imao vece planove da moze da uziva u penziji a kljucni ljudi nemogu da povedu nacionalni i nacionalisticki bunt koji su in.
Сада се ти правиш паметан па хоћеш да одвучеш на антисемитизам. А нисам споменуо Јевреје, као Семите него сам написао следбеници Мојсијеве вере. А они углавном нису семитски народ него су туркојског (и осталог) порекла па неме говора о антисемитизму (ако се сећаш и то сам писао).

Али, добро...опроштено ти је јер си Мома.:)

Какве везе имају Шојгу и Герасимов као друге националне мањине...ови о којима говорим као предводнике бирају своје јер су по том питању шовинисти...и као што си ти вероватно има намеру, преокрену то врло бучним грактањем у јавности.

ПС

Да јесам тако написао и тако мислим. Само што они много муљају па када их „наватају“ навале на антисемитизам...јер препознају себе и препознају да су укебани.

Ja sam bio vojnik............ Jedni brane svoju zemlju, drugi ratuju na tuđoj teritoriji na veoma čudan način........
Čoveku svašta u tim momentima prolazi kroz glavu . Oseca nezadovoljstvo i veliko je pitanje je kako ce se to kanalisati a zavisi od čoveka do čoveka . Dovoljno je da jedna osoba od autoriteta povede i svi kreću kao jedan .
Svojevremeno smo svi mi koji smo bili u istoj situaciji osecali velike simpatije prema saborcu https://www.masina.rs/na-danasnji-d...vic-je-dovezao-tenk-ispred-savezne-skupstine/
koga su vladini mediji proglasili za psihički poremeceneg .
Receno je da je u trenutcima psihičkog rastrojstva uradio to sto je uradio .

Koje psihičko rastrojstvo.Sad ću ja kao Nedeljko i Baderljica o onima koji nisu bili na protestima.
Čovek je to uradio iz nepravde.znao je kako su mnogi izbegavali rezervu i na kraju ništa a on je platio.Zbog Valjevaca koji su odbili mobilizaciju,pokupili su nas iz Kikindske opštine i deo iz sela gde su uglavnom rusinske nacionalnosti.
Mene su 91 2x kupili.Drugi put su me oslobodili jer mi je rođeni brat otišao na plitvice.98 u oktobru sam bio nedelju dana.99-nedelju dana pred početak bombardovanja i drugi put na sam dan bombardovanja.Vojni vrh je već znao da će uveče početi bombardovanje.Tih dana je počela mobilizacija.Znam dosta slučajeva koji su uz pomoć mita izbegli mobilizaciju,neki su se čak i okoristili-Od običnog vojnika su postali poručnici (jer su bili na položajima u svojim firmama).Vođeni su da su mobilisani,retko su bili na terenu,spavali kod kuća.Dobijali su platu u činu i platu u firmi a vojska...Neki su pobegli u inostranstvo i nisu uopšte sankcionisani.A ti Zorane i ostali koji su dobili na lutriju ko vas....Tako nas je podržavao i žalio ostatak nacije.Kao mi vas na protestima.

Koje psihičko rastrojstvo.Sad ću ja kao Nedeljko i Baderljica o onima koji nisu bili na protestima.
Čovek je to uradio iz nepravde.znao je kako su mnogi izbegavali rezervu i na kraju ništa a on je platio.Zbog Valjevaca koji su odbili mobilizaciju,pokupili su nas iz Kikindske opštine i deo iz sela gde su uglavnom rusinske nacionalnosti.
Mene su 91 2x kupili.Drugi put su me oslobodili jer mi je rođeni brat otišao na plitvice.98 u oktobru sam bio nedelju dana.99-nedelju dana pred početak bombardovanja i drugi put na sam dan bombardovanja.Vojni vrh je već znao da će uveče početi bombardovanje.Tih dana je počela mobilizacija.Znam dosta slučajeva koji su uz pomoć mita izbegli mobilizaciju,neki su se čak i okoristili-Od običnog vojnika su postali poručnici (jer su bili na položajima u svojim firmama).Vođeni su da su mobilisani,retko su bili na terenu,spavali kod kuća.Dobijali su platu u činu i platu u firmi a vojska...Neki su pobegli u inostranstvo i nisu uopšte sankcionisani.A ti Zorane i ostali koji su dobili na lutriju ko vas....Tako nas je podržavao i žalio ostatak nacije.Kao mi vas na protestima.
Sa zadnjom recenicom se ne bi slozio.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh