Chat 13.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jesi siguran da znas sta je komunisticko razmisljanje? Ne pricamo o migracijama radnicke klase a ni srbijanaca nego boli da su sva sredista firmi koja vuku debelo poreklo odavde premestena potezom olovke.Pa ne moze sediste NIS da bude u BG.Ni BG nije svuda velelepan pogledajte Palilulu nisu ni do kanalizacije stigli drugi grade metro.Zao mi je sto sam i ovo napisao ali necu da brisem i da se povlacim mozda ce i mene Sloba za usi.Pozdrav
Које су то фирме које воде порекло одавде у БГ? Дај ми бар 3?

Opet para komunisticko razmisljanje . Bez ljutnje , to nam je pod kozom .
Cim se rodis , ti si radnicka klasa , i trazis zaposlenje.
A gdje je preduzetnicki duh?
Gdje je lakse napraviti posao , proizvodnog tipa , da nesto napravis proizvodis , sto se jede, obuva, vozi, alat, neki hemijski proizvod , muziku, sliku,..... da nadjes radnike , prostor, komunalije,.. u Vlasotincu ili bg ?
Gde je bolja infrastruktura u Vl ili BG?Tako da odgovor se ponovo sam nameće.

Pa nije on od juce glavni grad i glavno cvoriste. Zasto takva migracija nije bila pre 50 godina??
Što bi pre 50 godina neko iz Šumadije i Pomoravlja išao u Bg,pored recimo Kg?Sva sela Šumadije i Pomoravlja su imala izbor KŠ ili KG,Zastava,14 oktobar pa čak i industrija kablova u Jagodini.

Pre 50 godina je i zemlja bila veća, sa više velikih centara Beograd,Zagreb,Ljubljana.

Čim se rodiš ti si rob. Nekome se samo čini da su drugi dobro prošli. Možda i jesu u odnosu na nekog drugog ali samo oni znaju kako im je.
Ima onih koji računaju koliko neko može da zaradi i isto toliko gledaju da mora potrošiti. Živio u gradu ili selu isto nam se piše.

Pa u tome je problem što nema .
To im ostalo od čanka,a di su naši novci...
A konkretno nista.
Zapravo sve znaju ali ćute 'jwr da bi rekao treba da imaš nešto ...
Е ако им је Чанак ментор и идејни вођа онда га набиј. Дебела свиња која иде за 500е где треба и прича шта треба.

Moram još par stvari da napišem jer nisam tendeciozan.
Postoje zaista stvari koje nisu uredu.Ako već pišemo o Beogradu,npr tamo niko gradski ne plaća 'svi se švercuju.Dete iz Crepaje ne može ni da udjem u autobus za Pančevo ako nema kartu....Xy puta trudnice u Bgd su bile povlačenje u odnosu na druge. Ima još mnogo stvari ,seticu se.Ali svoditi to na neku vrstu nacionalizma tipa Čanak,Dragan Veselinov itd je zaista kurvanjski u najmanju ruku.

Gde je bolja infrastruktura u Vl ili BG?Tako da odgovor se ponovo sam nameće.
To je socijalizam uradio poslije 2sv rata . Uzmi za primjer drzave koje nisu bile komu , npr Z Njemacka , Austrija ,... dali su tu mali gradici odumrli , dali je industrija , firme raznorazne skoncentrisane u najvecim gradovima ili ih ima po svim mjestima ?
Ako npr 1948g ti zelis od male kovacnice da pocnes proizvodnju npr dijelova za viljuskare , jel lakse da ides u Bec ili moze i u malom mjestu na Alpima ?

Mani te novokompanovane bilo ih je i bice ih.Ne bi ja putinu da broji do 3 ali NIS je tvorevina potezima olovke.Koliko delova ima da makar mirisu na naftu.Moras Slobo napisati deca od vrtica do kraja srednje skole dobijaju nadoknadu za.....Nasa deca su drugacija?Zasto SO Vracar i SO Stari Grad Dobili vise subvencionisanih traktora nego juzni banat ima jos ali neka i za drugi put.I nemojte vise pisati o nacionalizmu to ne prolazi u vise nacionalnoj sredini a o komunizmu tek vecina vas nikako,to je trebalo preziveti a ne mozda samo cuti

Mani te novokompanovane bilo ih je i bice ih.Ne bi ja putinu da broji do 3 ali NIS je tvorevina potezima olovke.Koliko delova ima da makar mirisu na naftu.Moras Slobo napisati deca od vrtica do kraja srednje skole dobijaju nadoknadu za.....Nasa deca su drugacija?Zasto SO Vracar i SO Stari Grad Dobili vise subvencionisanih traktora nego juzni banat ima jos ali neka i za drugi put.I nemojte vise pisati o nacionalizmu to ne prolazi u vise nacionalnoj sredini a o komunizmu tek vecina vas nikako,to je trebalo preziveti a ne mozda samo cuti
Зар је толико тешко свима вама потврдити чињеницама то што тупите без икакве залеђине? Дај те фирме,имена које је Београд отео и однео тамо? Још чекам земљака из Вајске са буџетима,нема га ево цео дан. О Кикинђанину не треба трошити ријечи.

Учи сине школу да не радиш....да будеш господин човек....Ако смо се Мајка и ја патили ти не мораш.....Ето ти сине сад јеби се.
Свака част. Реченица и чињеница која је убила село више од комунизма.

Зар је толико тешко свима вама потврдити чињеницама то што тупите без икакве залеђине? Дај те фирме,имена које је Београд отео и однео тамо? Још чекам земљака из Вајске са буџетима,нема га ево цео дан. О Кикинђанину не треба трошити ријечи.
Bitno da ti sve znas .Jel NIS vodi poreklo iz BG.Sta to ima da tebi priznam pa rodio sam se ovde i zivim ovde i sta imamo od NIS-sa.Prva nafta u YU pronadjena je u mom selu,sediste je u NS -u uvek bilo pod imenom Nafta-Gas i toga vise nema obrisano.Ako nije vojna tajna koje si godiste?Hvala

Za te traktore nije tačno.Alimi da jeste ima i tamo poljoprivrednika.Veliko selo ,Slanci itd.
Upravo ta neka decentralizacija je dovela do toga da od opštine do opštine budu pravila drugačija.
Treba da svako ima pravo isto.
Što se tiče GSP prevoza poprilično je to i odlika kulture gradjana.
Ja sretnem komšinicu koja je ekonomista u jednoj firmi sa platom od 30.000 evra godišnje ,na stanici i pitam kako se plaća Kaze ona to niko ne plaća ...pa reko a kontrola kaže platim kaznu jednom godišnje....ili izadje na sledeću...

Za te traktore nije tačno.Alimi da jeste ima i tamo poljoprivrednika.Veliko selo ,Slanci itd.
Upravo ta neka decentralizacija je dovela do toga da od opštine do opštine budu pravila drugačija.
Treba da svako ima pravo isto.
Što se tiče GSP prevoza poprilično je to i odlika kulture gradjana.
Ja sretnem komšinicu koja je ekonomista u jednoj firmi sa platom od 30.000 evra godišnje ,na stanici i pitam kako se plaća Kaze ona to niko ne plaća ...pa reko a kontrola kaže platim kaznu jednom godišnje....ili izadje na sledeću...
Nisam pogledao da ta naselja pripadaju tim Opstinama

Bitno da ti sve znas .Jel NIS vodi poreklo iz BG.Sta to ima da tebi priznam pa rodio sam se ovde i zivim ovde i sta imamo od NIS-sa.Prva nafta u YU pronadjena je u mom selu,sediste je u NS -u uvek bilo pod imenom Nafta-Gas i toga vise nema obrisano.Ako nije vojna tajna koje si godiste?Hvala
Какво порекло,званично је Нис смештен у Новом Саду,ћерка фирма му је у Панчеву. Регистрован је у привредној комори у Новом Саду,банковни рачун је у Новом Саду. Знаш она велика стаклена зграда,то је Нис,ту бирократија није из Београда. Није битно колико је знам ил да ли знам,ал видим да ти немаш појма а гураш неку причу која не држи воду. Ако се ниси пробудио до сада,окрени се око себе, више нема ништа у државној својини што је дошло из југославије,а можда је и боље да нема.

Svi mi imamo jednu zajednicku stvar . Svako od nas hteo ili ne duzan je 6.000 eura . Imamo svi razlicita misljenja ali ovo nas spaja 💪
Inace @slobapatrola posto smo jedna drzava , verujem da ti je drago sto moramo da se lecimo u Pancevu . Bez veze do Bg. vojvodjanin ne moze doci . A jedna drzava smo 🤦

Poslednja izmena:
Vidi boga ti sad sam progledao gde sam bio do sad kako te nisam upoznao ne bih se brukao.Sve znas mora da si clan borda direktora kad imas sve podatke.Znam za staklenu zgradu cak sam i ulazio i teske se odluke donose tamo.Mladicu menjamo temu,srdacan pozdrav

Vidi boga ti sad sam progledao gde sam bio do sad kako te nisam upoznao ne bih se brukao.Sve znas mora da si clan borda direktora kad imas sve podatke.Znam za staklenu zgradu cak sam i ulazio i teske se odluke donose tamo.Mladicu menjamo temu,srdacan pozdrav
Чуј сад,мењамо тему. Ајде кад си најашио цели дан,дај образложи како је то Бг узео НИС. Ето кад ниједну другу не знаш.јер да знаш рекао би. На који начин ? Јесам ли ја нешто написао што није тако? А Бог те,какви сте људи мајко мила.

Svi mi imamo jednu zajednicku stvar . Svako od nas hteo ili ne duzan 6.000 eura . Imamo svi razlicita misljenja ali ovo nas spaja 💪
Inace @slobapatrola posto smo jedna drzava , verujem da ti je drago sto moramo da se lecimo u Pancevu . Bez veze do Bg. vojvodjanin ne moze doci . A jedna drzava smo 🤦
Pa naravno da ima mnogo toga što je nepravedno.Ali krenimo iz našeg dvorišta .Iz našeg susedstva itd

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh