Chat 13.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cinjenice se vide golim okom. Kad bi ti detaljno opisao bio bi opet ovakav ili onakav pred trolama ili banom. Samo cu ti reci da je Vojvodina bila uz Sloveniju naj razvijeniji deo SFRJ, a Vojvodjanski gradovi medju vodecim po BDP u staroj nam drzavi. Necu pisati gde je ko dolazio da nadnici, ili gde do pre 20 godina nije bilo veceg traktora ili zmajeve prikolice.

Cinjenice se vide golim okom. Kad bi ti detaljno opisao bio bi opet ovakav ili onakav pred trolama ili banom. Samo cu ti reci da je Vojvodina bila uz Sloveniju naj razvijeniji deo SFRJ, a Vojvodjanski gradovi medju vodecim po BDP u staroj nam drzavi. Necu pisati gde je ko dolazio da nadnici, ili gde do pre 20 godina nije bilo veceg traktora ili zmajeve prikolice.
Kombinati i industrija...nije ni cudo...
Sam servo mihalj je bio gigant kakav nece vise nikad postojati...
Sto se tiče para i sise...beograd posisa najvise i to od sviju nas a budzet opsitnski isto tako posisaju lokalni funkcioneri...
Kada bi svi prvo rascistili u svojim opstinama videli bi da para ima za sve... a tada bi mozda uspeli rascistiti i vrh drzave...
Ali nazalost nismo sposobni ni u mz rascistiti...cast izuzetcima

Ne znam zašto ne odgovoriš na pitanje? Čemu tajanstvenost.
Koliko vidim odgovorio sam. Drugo to je licna stvar, a koliko znam ne poznajemo se. Trece kad vidim ko sve i sa kim bih trebao da razmenim misljenje nemam zelje ni toliko da odradim. Ljudi lupaju kao otvoren prozor bez ikakvih cijenica, samo zato sto su plitkog mozga. A meni se neda sa takvima nagovarati. 5 likova su uvek aktivni oko te teme, a prvi garantujem koriste sve mehanizme da prevare drzavu, iskoristite podsticaje i sl.

Znaš li šta je nisko profitabilan rad?
Sta misliš koliko kukuruza ili krompira treba za 1 kg čipova?
Kad to izracunas onda vidi koliko je to ha...
Hoću da ti kažem a ne samo tebi nego i ostalima da ste zloupotrebljeni ,lupate ko bas ili šerpe prazne....Lopovluk je.svuda a to je poenta priče..
Nego muda imas kao mrav pa ne.smes da pričaš sta ne u tvom selu i okolini pa ti onda kriv neki radnik koji radi za 50 ili 100 soma...
Kad si pametan i hrabar pomeni prvo one najbliže tebi .
Blago ovima što zloupotrebljavaju kad imaju koga.
Toliko i neću više o ovome jer gubljenje energije na nešto što je suludo je i ne racionalno.

@ lule28

Mislim da spustaju napon pa zato dolazi do vece potrosnje.Elektricari to znaju bolje.
Niđe veze, ni ovo, a pogotovo ono prvo u vezi niže frekvencije. Brojila mjere potrošnju električne energije i koliko uzmeš iz mreže, toliko i bilježi. Jedini problem može biti do pogrešno baždarenog brojila (svaki mjerni uređaj ima neko odstupanje), ali i to je do ±2-3%. Ukoliko je odstupanje veće tražiš zamjenu brojila, kontrolu postojećeg i korekciju računa za dio koliko se utvrdi da je više.

Филби, мени а вероватно и осталима овде на форуму није јасно како је већ годинама највећа потрошња струје у децембру. Када рачун стигне на табели децембар штрчи. Већ сам писао о томе.

Koliko vidim odgovorio sam. Drugo to je licna stvar, a koliko znam ne poznajemo se. Trece kad vidim ko sve i sa kim bih trebao da razmenim misljenje nemam zelje ni toliko da odradim. Ljudi lupaju kao otvoren prozor bez ikakvih cijenica, samo zato sto su plitkog mozga. A meni se neda sa takvima nagovarati. 5 likova su uvek aktivni oko te teme, a prvi garantujem koriste sve mehanizme da prevare drzavu, iskoristite podsticaje i sl.
Vredjas??!

Aко ти је лакше нисам мислио на тебе,ти си тек нови у таквим дискусијама,које су се овде водиле и превише пута. Али ја још чекам те твоје чињенице којим бараташ или све што причаш је субјективно мишљење?

Nije mi lakse… nisam nov i secam se tvog stava od ranije.. i necu dalje jer ne vredi… takav patriotizam ko tvoj nas je i doveo u ovakvo stanje… jedino sto se slazem sa tobom je da nema discipline na najnizim oblicima vlasti i naroda… odatle sve krece to si nemas pojma koliko u pravu. A za ostalo prekidam pobedio si… ja toliko nacina koristim da izvaram drzavu, da vec sutra prodajem rod 2023 da platim svoje obaveze i da se nastavim boriti sa vetrenjacama… zbog nekog dalekog boljegr sutra

Cesto se pominje taj Dinkic . A sta je on to u stvari uradio , koji kriminal? Nisam bas pratio , neznam da je osudjen za nesto ? Mozda jes pa da se ne provaljujem?
Kad smo kod njega , nije mi isto jasno sta bi sa tuzbama njegovim Vucicu ? Navodno povukao ?
Pa zato je Dinkić maher nema krivičnog dela za koje mogu da ga jure :D mućkanje u skladu s' propisi.Što bi rekao Lane Gutović.

Филби, мени а вероватно и осталима овде на форуму није јасно како је већ годинама највећа потрошња струје у децембру. Када рачун стигне на табели децембар штрчи. Већ сам писао о томе.
To je najčešće do roka kad popisuju. Nova godina, sveci, prebaci se dosta u u par januarskih dana kad su svi kući (ako uopšte popisuju). Često se desi da onaj ko popisuje upiše neku ofrlje cifru jer ko će ići od kuće do kuće po minusu, poslije se to ispegla na narednim računima.

Ja imam brojila na četiri objekta i problem sam imao samo na jednoj lokaciji gdje je brojilo u objektu pa zadnjih par godina sam očitavam da izmjegnem nesporazume.

Превише рекламација имају на децембарски рачун. На рачуну стоји датум очитавања и тако одређују границе тарифа. Прошлог децембра сам трошио ~25 kw/h дневно кад се прерачуна. Јануар се вратио на ~20так kw/h дневно. Стабилна потрошња и потрошачи. Али нешто је појело разлику. И ја сам пописујем и сваког првог пошаљем поруку.

Niđe veze, ni ovo, a pogotovo ono prvo u vezi niže frekvencije. Brojila mjere potrošnju električne energije i koliko uzmeš iz mreže, toliko i bilježi. Jedini problem može biti do pogrešno baždarenog brojila (svaki mjerni uređaj ima neko odstupanje), ali i to je do ±2-3%. Ukoliko je odstupanje veće tražiš zamjenu brojila, kontrolu postojećeg i korekciju računa za dio koliko se utvrdi da je više.
Si siguran da se smanjenjem napona ne povecava potrosnja

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh