Chat 13.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vjerujte da je bolje da se sto prije zavrsi sa drzavnom svojinom i javnim preduzecima . Od domacinskog upravljanja nema nista , samo je izvor korupcije , nepotizma , glasackih malverzacija itd i ako nista izvor zavade u narodu . Licno misnje je da je bolje da se zavrsi stim kako tako , pa i strancima da se da nego da nas jebu godinama preko te drzavne imovine.

Nadzorni odbor je usvojio predlog odluke prelaska u AD. A inače, to je sve krenulo još 2014.godine kada je napravljen program za reorganizaciju EPS-a koji je i usvojen tada.
Uglavnom, od 1.januara Eps postaje akcionarsko društvo, s tim što je jedini vlasnik akcija država.
Upravo od 2014 eps krece sa gubicima,a u poslednje 3 godine bukvalno kao da je namerno vodjen da propadne i da se ide u privatizaciju
Pisao sam vec na nekoj od stranica ove teme ko ce ga i kupiti(jedan deo) 😉

Jednom kad ih naviknes na cenu arende nikada posle natrag...samo viču ima ko daje.
Cena izgleda više nije bitna mislim na žitarice..
Opšti je zastoj sa plaćanjem.
Napravio se čep.Neki su izgleda zagrizli više nego što mogu da progutaju.Kako će da izadje sve ovo.

Bila je arenda devedesetih i 600 maraka pa se onda pocetkom 2000tih kupovalo jutro za 300 maraka/evra. Svasta je bilo i bice. Jos jedna ovakva godina i bice ponovo parloga. Sve su to ciklusi koji se ponavljaju pa kako koga zapadne. Nije ni normalno da 1 Ha zemlje kosta toliko da treba 30 godina da anuliras ulog, a zaradu da ni ne spominjemo. Ima i drugih poslova osim poljoprivrede gde je obrt znacajno brzi. Mnogi ce se preorientisati.

Ja nesto ne vidim da cene padaju.. Raspitivao sam se u poslednjih mesec dana oko gradjevinskog materijala za kucu, oko cena metalne konstrukcije, hemije, djubriva, semena... Sve to manje vise stoji..

Poslednja izmena:
da bude cena metalne konstrukcije sto je bila nekada toga vise nema,mozda padne ali da bude priblizno sto je bila pre ovog sranja garant nece

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Pravim neku manju supu sada i komad cigle je 27-30 dinara. 2015 sam placao komad 10 dinara. Izolaciju kuce sam placao 10 eura, sada traze oko 30. Daj boze da se vrati, ali mislim da od toga nema nista, cak me ne bi cudilo da sve ode debelo jos gore.

Sto se tice devedesetih mi smo nesto malo kupovali zemlje i to je bilo oko 2000-2500 maraka za jutro. Ta danas vredi oko 12000 eura po jutru, a mozda i vise sa ovim trenutnim suludim cenama.

Ако се прода електроенергетски систем погледајте како су прошли бугари. Купио британски или немачки конзорцијум. Нема пардона за дуговања и угрожена домаћинства.
A sada ima pardona . Posle 3 meseca neplacanja predmet ide izvrsiteljima pa neka se neplatisa cese . Neka mi onaj gore oprosti ali takav sistem je gori od Kurtija . Nasa vlast je debelo zaglibila . Ko muve bez glave se ponasaju .
Inace od pocetka novembra struju ne uvozimo . Cak sta vise nesto smo i izvozili . Tako da lupetanje glavisine pada u vodu . Sve serendaju da prihvatimo privatizaciju EPS . Fuj gade mi se i nadam se da ce lose proci kod onoga gore .

Колико знам а може и неко да ме исправи на западу ако не платиш последњи дан у месецу(или кад је одређено) наредни дан гасе даљински струју. Могу да купују струју унапред али им не можеш остати дужан. Погледај случајеве код бугара. Струја и грејање поједе минималну плату.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh