Chat 13.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slike daj piši malo o tom iskustvu....
Čuo sam priču od drugara. Nosio je imt sejalicu u zrenjanjin kod plameta na remont. I tako raspriča se on sa gazdom i izmedju ostalog mu gazda ispriča sledeće. Kaže bio je neki konkurs u Rusiji da se pravi neka elektronika za sejalicu, i oni prošli i dobili posao. Otišli tamo da montiraju elektroniku i puste sejalicu u rad. Kaže toliku sejalicu u životu nije video. Kad su je oterali na njivu da je puste u rad, ovi naši sve namestili šta treba i ovi krenuli da seju. Kaže ovaj iz Zrenjanina tom nekom Rusu da odu na drugi kraj njive da ga dočekaju da proveri jel sve u redu. Kaže Rus, ne treba, javiće oni preko radija jel sve ok. Navali ovaj opet da ode na drugi kraj da dočekaju da vide jel sve u redu. Kaže mu Rus, ma javiće preko radija, do drugog kraja njive ima 207 KILOMETARA...!

Malo je off ali nametnula mi se priča..

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Ja sam u malinjaku ogoreo stubove.
Zapalio dve autne gume nabacim po 10-tak kolja gori 15-tak minuta da bas dobro ogore i ne treba vise nista, nece istruliti nikad.

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

Lazu. Meni su rekli kad njiva predje 200km da je seku i rade komasaciju.
Inace ona sejalica gore sa linka treba godisnje da seje 1500ha u proseku.

Ni blizu istine . Da ste rekli destak do 15ak km duzine pa ajde .
U Kanadi su mozda najvece i najduze njive u komadu na svijetu . Mozda i u Rusiji ima slicnih primjera ali sve preko 20km je lovacka prica

Ta ej celjadi moja u rusiji pcele ko kokoske sta te naseredu meda a komsija ga pita ta kolike su kosnice kad su tolike pcele, kosnice ko nase, pa kako onda udju unutru, ta otkud znam valjda one same znaju

Gledao prije na HRT dokumentarac , snimano u rusiji kako su stranci koji su htijeli da rade donijeli svoju mehanizaciju i krave dobijali zemlju na jako dugi period , bio neki njemac prica ruski , tamo se i prizenio , rekli koliko me sjecanje sluzi da ima dvije parcele jedna 50000ha i jedna jos veca , pokazivali helikopterom(ima zaposlene, farma ima svoj vrtic itd.) , stoka pustena samo ogradjena na otvorenom , samo donose hranu, prirodne prepreke su granice parcela, inace taj njemac bio savjetnik Putinu za poljoprivredu kad je pocelo 2014 guzva u ukraini. Znam da je rekao da problem nije zemlja vec radna snaga i drugi problem alkoholizam jos veci.

Кад спомињете величину њива, само да подсетим 80-тих па негде и 90-тих који комбинат је могао бацао прихрану и хемију са хеликоптером и мањим авионима. Камов хеликоптери и антонов двокрилци. Иначе мој први лет са авионом тамо негде '95-'96.
Срећи никад краја.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh