Chat 13.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Дај некако ову децу да спасимо....Јебеш Европу и остало.Код мене у селу пре две Недеље клинци 15-16 год потукли се овај узео шипку и разбије главу другом дечку... кома итд,пробудио се али је још у Болници!То су проблеми!А имам осећај да то баш неком и одговара то расуло у Породици.

Генерално немамо начин живота. Из крајности у крајност. Има и тога на западу али је то форсирање кроз медије, интернет и остало. Неко то само гледа и слуша а неко би тако да живи.
А код нас на медијима са националном фреквенцијом. Све на изволте

Каквих ја проблема имам у првом разреду ОШ па то је страшно...О вишим разредима да не диваним,а мислим да је то суштина!Зашто морамо све да копирамо од идиота јбт то ми није јасно и видимо да то не ваља ал не вреди!

Ма колико ај да кажем не волели американце и њихову државу они имају начине да свакакав садржај не стигне до деце. Мислим на државу јута, где је добар део становништва мормони. Интернет и медији контролисани. Нема начина да укуцаш ххх у претраживач или гледаш нешто забрањено. На удару критика су као веома конзервативно друштво. Али да би дошао тамо да живиш треба да чекаш на место. Првенствено жене које су се бавиле најстаријим занатом се тамо склањају са породицама или кад желе да се скуће. Деца су са те стране заштићена.
Е сад што мормони имају 2-3-4-5 жена и воле да кидишу на друге госпође мало прави проблеме.
Лепо је један објаснио на свом поседу и у четири зида можеш да радиш шта хоћеш али ред се зна. У јавности нема зезања и непоштовања. За то лупање по џепу и окружни затвор.

Neznam bio sam klinja…
Sta je bilo sa ostalim cenama i odnosima cena? Sta je bilo sa satnicama i platama?

Poslednja izmena:
Svega i svačega .Plate ,uglavnom minimalci (sem jakih firmi i državnih ustanova).Nadnice sirotinjske ......

Не може се поредити кроз новчане износе јер и новац има цену и то врло променљиву. Право поређење је роба за робу или рад за робу.
Нпр.: колико је требало кукуруза, пшенице, сунцокрета, јунади, млека... за просечан трактор или аутомобил? Колико ми је плата требало из фирме за јутро земље или шопинг у Италији?... Некад си на орочена девизна средства имао камату као зараду а данас само малоуман човек може да орочи средства (ко је заборавио "стару девизну штедњу" и не зна основне рачунске операције).
Што се тиче цене кукуруза у обарање увелико укључују афла токсин и друге микотоксине а сточари најбоље знају да ли су у праву.

Е онда је све у реду😂... Шалу на страну, све су то пливајући параметри (много подложни променама). Најбољи репер је површина земљишта или на пример кг злата јер то је скоро апсолутно вечно (осим ако вам земља није на неком клизишту или у близини речног корита па се одроњава, а злато не чувате у подножју активног вулкана или су пинк пантери чули да га имате). Цене пшенице и кукуруза сам заборавио али памтим да је јутро земље овде код мене некад продавано 1500-2000 ДМ а сад је око 10000€ или 20000ДМ. А то није било пре нове ере него пре око 25-30 год. Све тече све се мења, чувајте људи здравље и само опуштено и без нервозе - свега ће бити само нас бити неће

Bila su druga vremena, od 17 jutara zemlje se kupovale nove mašine, gradila kuća a od 3 krave se išlo na more i lepo živelo. Litar mleka- litar dizela, za kilo semenske pšenice se vraćalo 1,2 kg merkantile. 100 puta je lakše bilo napraviti tih 40 tona kukuruza za novog ferdžiku nego danas isto toliko za tafea. Danas od 50kj ako ti ostane 40t merkantile treba da se smatraš mađioničarom.......

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh