Chat 13.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Нешко, нису само они. Каже ловац из суседне к.о. да су празне салаше обријали до земље. Али не пантери.

Pravo ti kazem, je*e mi se sto seku. Ko ih j kad su glupavi ali pored jedne moje parcele ima drzavni parlog pa svake godine mi bacaju granje po njivi. Ove godine i narednih cu drugu taktiku. Atomizer ledjni i total i svako malo dunem po tom bagrenjaku dok se ne ocisti malo medja

Jel može neko da preporuči inverter klimu koja bi se koristila za grejanje dela kuće? Nemamo nikakvu klimu pa se uopšte ne razumem u tu tehniku, a sad silom prilika (zbog nedostatka sojine slame) moramo neku kupiti. Jedan deo kuće će se grejati na drva (kupili smo pećku na drva), ali u drugom delu kuće ne postoji dimnjak pa mora klima.
Како ниси рекао да кубуриш са сламом. Јбт код нас задруга била оставила неким мојим муштеријама 50ха једва смо је раскрчмили.

Ако они оволико чекају нас нема ни у плану. Треба озбиљно размислити шта даље.

Sreo mini panteru
1fee96e855ee364d39204127c14123a9.jpg

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Crnih pantera svake zime pun atar. Kad zavrse sa pajanjem kukuruza, krenu da seku bagrenjake. 😁
Nije mi jasan taj mentalitet. Cele godine sede ispred kuce i gluvare a onda kad stegne zima idu pa seku bagrencice mokre
To je takav način života. Žive od danas do sutra. Ljeti im nije zima i čemu onda da sjeku drva?
Tako je u svemu. Tek kad nešto potreba tad se traži rješenje. Nema potrebe ranije se naprezati.

Jel može neko da preporuči inverter klimu koja bi se koristila za grejanje dela kuće? Nemamo nikakvu klimu pa se uopšte ne razumem u tu tehniku, a sad silom prilika (zbog nedostatka sojine slame) moramo neku kupiti. Jedan deo kuće će se grejati na drva (kupili smo pećku na drva), ali u drugom delu kuće ne postoji dimnjak pa mora klima.
Zavisi od kvadrature dela, izolacije, stolarije... Neku fujjitcu lmce ili lmca.Ili stariji model llc ako su jos dostupni.

Отворено кажу и то не само они, већ сви корисници неких примања. Више добију тако него да раде у фирми за плату. Неко гули цео месец за 40-50 000 динара.
Сви то видимо али ако нешто кажеш удараш на слабије и будеш црна овца. Е хеби га.

Čoveku nemožeš pomoći. Do god mu daješ on ne osjeća potrebu da nešto mijenja. Dobro mu je.
Pomoć ugroženim je politička inicijativa nedovoljno razrađena jer to pitanje i nema neku važnost u politici.Sve se svodi na to da se baci koja para na te kategorije stanovništva i malo zažmiri na njihovo "snalaženje"

Није, ал' ако би желео да одступиш од наслова по нашем Нету, лако можеш и сам да се информишеш о фактичком стању у том региону.

Човјек урадио праву ствар,паметну. Имао дупло мање људства и цивиле као отежавајућу околност. Иза себе огромну ријеку и потенцијални проблем попуне и доставе муниције и људства. Лијеви бок такође десно мочваре. Навукли 60 000 украјинаца ту повукли се преко воде срушили прелазе.Сад му не треба ни 10 000 да брани ту линији плус артиљерија ће да урнише оне преко. остатак војске пребацују на Запорожије где веч напредују и прави лук ка том истом Херсону са леђа. А мобилизовани тек треба да стигну кроз недељу две. Сачувао је доста живота и прераспоредио се доста боље.

Da li se to Ruska vojska povlači sa dela svoje teritorije ?
Да се повлачи заувјек твој контекст би био исправан. Да ли ти мислиш да се Руска војска повчлачи заувјек са територије коју је прије мјесец признала као своју? Прераспоредити се и тактички се реорганизовати није никакав проблем. Шта мислиш да ли сада морају да мисле на цивиле на тој територији Херсона? ДА ли бу могли да туку артиљеријом по свом народу?100 000 људи? Сачекајмо кад се заврши све па ћемо онда да дискутујемо шта је било и где је било. А неће скоро сигурно,испод године нема шансе.

Znači , ruska vojska se privremeno povukla sa dela svoje teritorije ?
Ukrajinska armada ih je na to prisilila ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh