Chat 13.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ја очекујем да ће после завршетка обуке и доласка оних 300 'иљада на фронт, Руси прво узети неки крупнији град. Надао сам се да ће да крену према Николајеву, узму га пре него крену да окруже Одесу, али изгледа да са су тај правац у плановима баталили још од када је дошао онај Суровикин. Можда ће најзад одгурнути Украјинце од Доњецка, Горловке, да не могу да их свакодневно засипају гранатама. Мада, како се све одвија по неким тешко предвидљивим сценаријима, ја и даље не бих могао да се кладим у ово што сам написао.

Зорге сети се овог у децембру ,видићеш. Мислимо исто.Утврдили су сигурну линију и сигурну баријеру да могу да се концентришу на донбас и полукруг са Запорожја ка Херсону и Миколајеву. Овај Суровкин је паметнији 10х од прошлог. Већ данас су заузели град са ког је отворен простор за ширење у три правца. Пратим пар руских канала на телеграму и један белоруски па колико могу да ухватим реалне ситуације наспрам овог мрака овде од медија.

Ја очекујем да ће после завршетка обуке и доласка оних 300 'иљада на фронт, Руси прво узети неки крупнији град. Надао сам се да ће да крену према Николајеву, узму га пре него крену да окруже Одесу, али изгледа да са су тај правац у плановима баталили још од када је дошао онај Суровикин. Можда ће најзад одгурнути Украјинце од Доњецка, Горловке, да не могу да их свакодневно засипају гранатама. Мада, како се све одвија по неким тешко предвидљивим сценаријима, ја и даље не бих могао да се кладим у ово што сам написао.
Teska ce biti zima a i prolece , ameri kupili zelenskom skladista municije od juzne koreje , plus stotine oklopnih vozila kamiona itd. koje treba da im posalju.
A sto se tice rezervista , dzabe su krecili , ti nece ratovati , koga u crkvu teras taj se bogu ne moli.

Mene samo interesuje zašto nisu rokali po njima kad su mogli.Ista priča kao i kod nas,kad staneš i čekaš onda ne valja.Mada opet mi je žao,sve su to pravoslavci,hrišćani.Navukao ih zapad da ide brat na brata.

Teska ce biti zima a i prolece , ameri kupili zelenskom skladista municije od juzne koreje , plus stotine oklopnih vozila kamiona itd. koje treba da im posalju.
A sto se tice rezervista , dzabe su krecili , ti nece ratovati , koga u crkvu teras taj se bogu ne moli.
Аха, зато су украјински резервисти призвани у досадашњих осам таласа мобилизације врхунски обучени и мотивисани да ратују. Боље да су им Амери клонирали пар стотина 'иљада Корејаца, јер би од тога имали више користи од свих корејских складишта муниције. Додуше, ако знамо да Јужна Кореја има Северну Кореју, која нема скрупула да улети на југ, што и ови из Јужне Кореје знају, тешко да би се одрекли било каквих резерви муниције зарад Украјине. Но ако до сада могу да посведочим о више него бесмисленим текстовима са "Индекса.хр" и "Јутарњег листа" које овде на дневној бази преноси портал Б92, не може да ме зачуди да си стекао утисак да постоји неки мастер план који само што није реализован и којим ће очас посла дотући Русе.

Mada opet mi je žao,sve su to pravoslavci,hrišćani.
Па... не баш. Они са запада Украјине, из Лавова, Ивано-Франковска, Тернопоља, Черноваца, који су успели да агресивно наметну свој идентитет као оригинални украјински остатку земље, су грко-католици, а остатак хришћана је издељен у три православне цркве, на фору какву имамо у Црној Гори.

Jel može neko da preporuči inverter klimu koja bi se koristila za grejanje dela kuće? Nemamo nikakvu klimu pa se uopšte ne razumem u tu tehniku, a sad silom prilika (zbog nedostatka sojine slame) moramo neku kupiti. Jedan deo kuće će se grejati na drva (kupili smo pećku na drva), ali u drugom delu kuće ne postoji dimnjak pa mora klima.
ja imam Favorit dve inverter klime,sad kad je prelazni period obe su ukljucene non stop i bude fino toplo..prrezadovoljan sam kako rade,mogu do -16 kad je spoljna temperatura da one greju..imaju wifi da se radi preko telefona pustas,gasis stavljas tajmer,stelujes temperaturu...naravno i jonizator poseduje,nisu bile jeftine kad sam uzimao

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Ја очекујем да ће после завршетка обуке и доласка оних 300 'иљада на фронт, Руси прво узети неки крупнији град................ Мада, како се све одвија по неким тешко предвидљивим сценаријима......
Malo je neozbiljno započeti rat bez jasnih ciljeva i proučavanja svih mogućih scenarija . Šta bi tek bilo da su udarili na Poljsku koja ima malo ozbiljniju vojsku utreniranu po NATO standardima ?
Možemo da budemo navijački raspoloženi koliko hoćemo Ruska federacija u očima sveta više ne deluje tako moćno kao vojna sila .
Sve se svodi na priče , mogli su ovo , mogli su ono , mogu ovo mogu ono ....
Šta se samo čeka , deo njihove teritorije je vec okupiran ?
Da je znao šta ga čeka verujem da Putko ne bi ulazio u ovu vojnu avanturu .

Malo je neozbiljno započeti rat bez jasnih ciljeva i proučavanja svih mogućih scenarija . Šta bi tek bilo da su udarili na Poljsku koja ima malo ozbiljniju vojsku utreniranu po NATO standardima ?
Možemo da budemo navijački raspoloženi koliko hoćemo Ruska federacija u očima sveta više ne deluje tako moćno kao vojna sila .
Sve se svodi na priče , mogli su ovo , mogli su ono , mogu ovo mogu ono ....
Šta se samo čeka , deo njihove teritorije je vec okupiran ?
Da je znao šta ga čeka verujem da Putko ne bi ulazio u ovu vojnu avanturu .
Ne bi voleo da osetiš njihovu silu.Naravno da idu na to da što manje civila strada.Kada bi se ponašali kao NATO odavno bi sve bilo gotovo.A pošto je Ukrajina sada glavni razlog nestašice i poskupljenja energenata i hrane koja dolazi posle pandemije.Sve je to umreženo.Da li neko može da pomisli da bi Rusi udarili bez prećutne saglasnosti SAD.Traje dugo-da bi došlo do velike ekonomske krize i to forsiraju oni kojima to odgovara.Pa i nas su Bombardovali pa nešto nismo primetili da je bilo neke krize sem kod nas a nalazimo se u srcu Evrope.Zar nije glupo da EU uvodi sankcije Rusiji na svoju štetu.A Ukrajina im otpala od srca.Priče da hoće da unište Rusiju,takođe ne pije vodu jer ti što to kao imaju u planu dobro znaju da je to nemoguća misija.

Ne bi voleo da osetiš njihovu silu.Naravno da idu na to da što manje civila strada.Kada bi se ponašali kao NATO odavno bi sve bilo gotovo.A pošto je Ukrajina sada glavni razlog nestašice i poskupljenja energenata i hrane koja dolazi posle pandemije.Sve je to umreženo.Da li neko može da pomisli da bi Rusi udarili bez prećutne saglasnosti SAD.Traje dugo-da bi došlo do velike ekonomske krize i to forsiraju oni kojima to odgovara.Pa i nas su Bombardovali pa nešto nismo primetili da je bilo neke krize sem kod nas a nalazimo se u srcu Evrope.Zar nije glupo da EU uvodi sankcije Rusiji na svoju štetu.A Ukrajina im otpala od srca.Priče da hoće da unište Rusiju,takođe ne pije vodu jer ti što to kao imaju u planu dobro znaju da je to nemoguća misija.
Unistili SSSR a da neprobaju Rusiju svasta.

.........................................................................Da li neko može da pomisli da bi Rusi udarili bez prećutne saglasnosti SAD..............................................
Ovo me podseti na jednu slicnu pricu .
U vremenu oluje kruzila je prica kako je sve to dogovoreno izmedju Milosevica i Tudjmana .
Navodno je Milosevic dao precutnu saglasnost da odu teritorije koje ionako ne mozemo zadrzati ( jer i nisu nase ) ali je zato dobio odresene ruke od strane Amerikanaca da sredi stanje na Kosovu .
Kako ga je sredio vidimo .

Malo je neozbiljno započeti rat bez jasnih ciljeva i proučavanja svih mogućih scenarija .
Колико ја капирам, циљ им је јасан и исти на почетку и сада: да Украјину лише армије на било који начин везана за НАТО и да из украјинског друштва елиминишу те русофобне и шовинистичке елементе који су толерисани и фаворизовани на Западу.

Мени личи (што не мора да значи да је тако или да ја то 100% знам) да је првобитни план био да на блиц улете, по'апсе екипу која непрестано заоштрава односе са Русијом, оставе неке људе који су за сарадњу са Русијом и тако заврше посао, али да није успело јер нису знали колико су Амери и Британци већ успели да ставе под контролу којекаве украјинске безбедносне службе и у њима и у читавом друштву елиминишу све оне који били за неке нормалне односе са Русијом (сећа се неко оног лика из украјинске делегације са преговора у Белорусији, кога су просто упуцали на улици са оптужбом да шурује са Русима, просто тако, без суда и хапшења?), а после нису очекивали да ће колективни Запад бити спреман да и у корист своје штете у таквим обимима упумпава у Украјину и оружје и паре. Да ли су до сада то схватили, то може само време да нам покаже.

kruzila je prica kako je sve to dogovoreno izmedju Milosevica i Amerikanaca
Ено имаш сада и помињање тога да је после повлачења из Херсона напрасно омогућен транспорт некаквог руског ђубрива и житарица у Африку или где већ и још чега још, што је било блокрано Западом до јуче.

Пре неких годину дана сам наишао на податак да је свега 8% беле расе на свету и то је треноутно оно што ме највише забрињава у сукову Украјине и Русије.

Ovi migrananti baš pojačali aktivnosti. Imam neku brvnaru u kojoj držimo pribor za ribolov a tu su i čamci.
Pitanje je kako to zaštititi.
Ima li neki uređaj, na tržištu ,da mi dojavi kad se neko muva tu oko čamaca.
Treba da koristi radio signal da nebi zavisio od telefonije. Udaljenost je 1 Km i nema prepreka. Sa kućnog prozora vidim brvnaru.
Bilo kakav signal bi bio dovoljan a dobro bi bilo i da poziv ostane u memoriji ako trenutno nisam u kući da ga čujem.
Problem je i sa napajanjem tog uređaja ako je potrebna veća snaga. Imam usmjerene antene , za internet, ali to napajanje mi je problem.
Same antene ne troše mnogo i solarni panel, imam dva po 5W, bi bio dovoljan ali tu bi onda išle i kamere i nakupi se toga.
Da ubacim neku potopnu turbinu za proizvodnju struje bi moglo a onda kad vidim koliko treba te skalamerije samo da bi čuo kako neko merači na mjestu koje nije za to držao bi se samo prostog radio signala.

Unistili SSSR a da neprobaju Rusiju svasta.
Ne bi se SSSR uništio da nije bilo dogovora.Nemoj dalje da ideš-samo pođeš od toga kako je tekao raspad SFRJ.Veruj mi da je sve to danas dogovor velikih nuklearnih sila.Zašto Rusija nije prstom mrdnula da nas zaštiti ili misliš da je niko nije pitao da nas napadnu.Bili su protiv bombardovanja i to je sve.

Ima li neki uređaj, na tržištu ,da mi dojavi kad se neko muva tu oko čamaca.
Treba da koristi radio signal da nebi zavisio od telefonije.
Рефлектор са сензором покрета. Замениш рефлектор ручном радио станицом (уклониш ПТТ дугме и залемиш жице сензора), подесиш међуфреквенцију симплекса да не сметаш другим радио аматерима (мада је мртво море, нигде никог да чујеш) можеш да користиш и ЦТЦСС и на предајном и на пријемном РУ па ћеш чути само ти. Ако си у покрету онда антена кружног зрачења на предајнику и максимална снага. Ово је "стара школа", у задњих пар деценија је технологија напредовала а цене уређаја су знатно пале (за један кинески дуобандер од 7 вати сам некад могао да купим само резервну батерију).
Ипак је једноставније узети ловачку камеру (115€) и при пејд картицу (рецимо А1 је месечно 400 дин. (нова тарифа) за неограничено позивање у мрежи и доабијеш моментални снимак дешавања и то на три пријемника. Е сад енергија је у сваком случају неопходана а потрошња зависи од броја окидања и подешеног квалитета видеа или фотографије.

Ne bi se SSSR uništio da nije bilo dogovora.Nemoj dalje da ideš-samo pođeš od toga kako je tekao raspad SFRJ.Veruj mi da je sve to danas dogovor velikih nuklearnih sila.Zašto Rusija nije prstom mrdnula da nas zaštiti ili misliš da je niko nije pitao da nas napadnu.Bili su protiv bombardovanja i to je sve.
Kakvog crnog dogovora ,SSSR je bio komunisticki div truo i prozuk'o iznutra kao truo jasen u sumi koji ceka prvi vetar da ga obori.
A i to da je bio protiv bombardovanja nije sasvim tacno jer su njihove obavestajne sluzbe kjukale ove nase (dez)informacijama ,o tome da NATO samo sto nije pukao zbog neslaganja oko politike prema Srbiji i da treba da izdrzimo samo jos malo.
I mi izdrzasmo taman do bombardovanja i dodje Rus i iznese nam pravu istinu da su se malo zajebavali, i potpisa se kumanovski sporazum.
Nato razj..a nas potrosise malo stare municije i opreme sto im skupljala prasinu i lepo dadose alibi ovom ludaku da sad on vrslja kako hoce.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh