Chat 13.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vi sto imate gradsku vodu,gde ste se ranije snabdevali istom,ovde 95 posto domova imaju svoju cev,bunar ili sahtu,da li je problem u padu nivoa bio pa ste prelazili na gradsku ili? Kod rodbine u suvodolu,da kazem pocetak sumadije prosao gradski vodovod i svi se pogospodili presli na nju kad ono corak,4-tu godinu putuju svakih par dana do izvora u susednom selu da napune balone za piće i jeće a u dvoristu imaju i potok i bunar od 30 m sa vodenim stubom od 11m budaletine.

Bilo veliko klizište negde sredinom 80ih koje su zeznule podzemne vode pa je dobar deo bunara na višljem terenu presušilo,a i teren je takav da jedan deo nema vode na nekoj normalnoj dubini.

U početku je kopan veliki bunar sa prelivnim bazenom pa prirodnim padom išlo do naselja,ali i to je išlo kroz klizno područije pa je bila veća muka nego korist.A i komšija koji je bio najbliži imao najbolji pritisak.Pa onda donji deo naselja nema vodu,pa svadje i trista čuda.

Onda je prošla gradska voda,ali samo glavni vod je sproveo Vodovod,do kuća smo sami razvlačili,reviziona šahta i glavni vodomer bio u centru pa se delila potrošnja po kućama i tako se plaćalo_Onda negde 2003 postalo obavezno da svaka kuća ima svoj vodomer,ali i to je bilo smešno jer je brdo spoljašnih česmi i priključaka ostalo ispred vodomera.Pa onda uredba da šahta mora da bude na medji i ispred svih potrošača.Glavni vod održavao vodovod,ostalo morali sami.E onda je pre 10ak godina radjena kompletna linija i od tad je sve u nadležnosti vodovoda.Stari vod ostao za dve kuće koje nisu htele da plate priključak na novu liniju.

Sad je sve po PS-u sa hidratima,čak su stavili i hidrant u sred šume jer je tu državni put,samo je problem što je nekategorisan.

Sad ko hoće da se priključi mora da bude legalizovan,a na staru liniju ne može legalno da se priključi.

Radno kod bake,kad nema ko da je pomogne,tu sam ja,jel nije lepo odbiti bakinu pomoc,moja baka ima 84 godine,jos hoda bez stapa ali ne moze vise da radi poslove vece kao nekada...
2864b83733b886dff9c1f4f03f224bd1.jpg

Послато са SM-A325F помоћу Тапатока

A kako cemo sa novom ministarkom jelenom,nedimovic nas jebo a ova

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Кад спомену, па како ће сад газде дочекивати новог министра против пољопривреде? Ништа презентације, крканлук, шупље приче... И шта још не?

Ova ima politiku zelenih,sa njom ce se nasa poljoprivreda pretvoriti u emisiju ,,znanje-imanje"',znaci ekoturizam i ostale picke materine da prostite. Ma ministar poljoprivrede samo moze biti covek koga je traktor ,,polomio" u oranju bar jedanput,ovo SVE ostalo su prazne price,marifetluci,naklapanja i igrarija sa nama,o cemu vise da pricamo. Vode nas ista govna od 45 pa naovamo,tj njihovi unuci i deca.

Зар то није позиција кад 'оћеш некога да примириш? Као гашића нпр?
Primirena je izgleda i Zorana Mihajlovic. Ili je joj ponudjeno nesto veliko ili je sklonjena?? Ako je ovo drugo moze se svasta ocekivati. Ista prica i sa Vulinom. Moguce da mu stigne nova uplata od tetke iz Kanade.::novac::

Ova ima politiku zelenih,sa njom ce se nasa poljoprivreda pretvoriti u emisiju ,,znanje-imanje"',znaci ekoturizam i ostale picke materine da prostite. Ma ministar poljoprivrede samo moze biti covek koga je traktor ,,polomio" u oranju bar jedanput,ovo SVE ostalo su prazne price,marifetluci,naklapanja i igrarija sa nama,o cemu vise da pricamo. Vode nas ista govna od 45 pa naovamo,tj njihovi unuci i deca.
Ne vodi nas niko, sami plivamo kroz zivot.
Lepo su rasporedili funkcije, moglo se vec predvideti.
Svi ce i dalje imati sopstvene koristi, raditi kako drugi hoce i nista vise.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Auuuu jbt. koliko kornisoni kostaju . Ladno cu imati jednu prosecnu platu kada uvaljam mojih 200 tegli . Ludilo . Zimnica je kod mene spremna . Ceka se jos da stigne futoski kupus na ribanje ( 100 kg ) i stavljanje glavica ( 300 kg ) . Samo nesto zabusava i nece da se uglavici ☹️

Идеа 'ебала мајку са ценама!

Samo nesto zabusava i nece da se uglavici
Узми код Јове Костадиновог мало купуса и укисели, да ти се не деси да се истопе чварци, а ти да немаш спремног киселог купуса за тај час. ;)

Uzeo sam jedne godine od njega tri glavice da popunim bure . Do tada nisam znao sta je sorta bravo . Cekaj , cekaj i na kraju smo te tri glavice bacili a ispod futoski kiseo strava .
Stize ribanac od futoskog za cas . Desetak dana maks. mu treba a glavice za jedno mesec dana ce stici od stavljanja 👍

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh