Chat 13.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Промаче ти оно битно, а испред носа. Администрација,бирократија и фирме које су уско повезане са државом. Они вуку плате и дижу просек.
Плата креће од минималца и плате ти прековремене сате и рад у сменама. Наравно све то преко коверте. Па се све то обије о главу онога тренутка кад хоћеш да дигнеш велики кредит или стамбени. А они из кредитног бироа кажу не може, немате довољно велика примања.
Ево сад тренутно у околним селима цене станова и кућа полуделе. Екипа купује и продаје русима и украјинцима за масне паре.
Већ сам писао онај ко је спао само на плату у селу полако се кува као жаба. У граду не знам али судећи по писању ако са 130 000 динара породици гори, шта да каже она породица са 70-80 000? Или мање.

Šta da se obogati preko noći,čovek 50 godina ima radnju na istom mestu :D

A gde ti je lepinja + dodaci,ne jedemo golu pljeskavicu.

Uvek ima gore,ali kad čovek sa platom od 85.000 jedva sastavlja jasno je dokle je stigla ova džamahirija.
Ja ne znam ni ko je ni šta je a da mu je cena preterana-jeste.Ali nije on kriv-nego oni što to plate.Jedna pljeskavica pola kile mesa.Gledam recimo cenu u Neoplanti-roštilj meso 649 din.Ne stavlja kile priloga.

Auuu bre koje to cene kod vas ko u Minhenu, kod mene sir 100 a meso 110din
Nije to nista, jutros u Beogradu kroasan sa kremom i kifla sa sirom (gde sira jedva da ima) 370 fucking dinara... A psenica ista cena kao prosle godine, nije ni sir mnogo skuplji, da l' je taj krem poskupeo 500% sve vam jbm da vam jbm!!!

Промаче ти оно битно, а испред носа. Администрација,бирократија и фирме које су уско повезане са државом. Они вуку плате и дижу просек.
Плата креће од минималца и плате ти прековремене сате и рад у сменама. Наравно све то преко коверте. Па се све то обије о главу онога тренутка кад хоћеш да дигнеш велики кредит или стамбени. А они из кредитног бироа кажу не може, немате довољно велика примања.
Ево сад тренутно у околним селима цене станова и кућа полуделе. Екипа купује и продаје русима и украјинцима за масне паре.
Већ сам писао онај ко је спао само на плату у селу полако се кува као жаба. У граду не знам али судећи по писању ако са 130 000 динара породици гори, шта да каже она породица са 70-80 000? Или мање.
Sam izračunaj na ove cene koliko košta život sa troje dece jer ovo sa cenama više nije normalno uz to život nije da kupuješ hranu i gorivo.

Ja uvek polazim od sebe.Cigare 430din,kad sam po terenu na hranu ode 800 din,vodu pijem kao blesav dve flaše Rose 140 din.Dakle samo da jedeš i pušiš.Gde su ostale sitnice koje se svaki dan kupuju.Bez 1500 din dan ne može.50.000 strpaš u sebe za mesec dana.Gde je gorivo,odelo,kafana i ulaganja u kuću,radionicu,prevozna sredstva,ker jede kao da raste :ROFLMAO:

Gde mi je zimovanje?Nema ga već godinama,a priča se o nekom dobrom životu.Umesto da razmišljam gde ću da pecam kad se penzionišem,ja razmišljam šta bi još mogao da radim da se živi koliko toliko normalno.

Novac je izgubio vrednost . Prica o 10% inflacije je prica za teletabise . Ceo svet je od korone poceo ocigledno i vidljivo da masno laze . Kada bi sve svetske politicare kao i nase stavio na poligraf , poligraf bi eksplodirao gore od atomske bombe . Verovali ili ne ali mozda su Turci medju retkima koji manje lazu . Tamo je inflacija 80% i to ne kriju . Ali najgore je to da su cene kod nas ovolike a poskupljenja struje i gasa skoro da nije bilo . Sta ce biti kada i ovo ode gore . Bice ulica ali kasno ce Marko na Kosovo da stigne . Morali smo ove da sklonimo jos pre 5 godina . Ali narod je bio ocaran putevima i svojim sitnim interesima .

Dodatak - kratko ali jeb.tacno 👏

Poslednja izmena:
Сељакизграда, онда је овде код мене у широј околини неки бермудски троугао или нека друга аномалија.

Sam izračunaj na ove cene koliko košta život sa troje dece jer ovo sa cenama više nije normalno uz to život nije da kupuješ hranu i gorivo.

Ja uvek polazim od sebe.Cigare 430din,kad sam po terenu na hranu ode 800 din,vodu pijem kao blesav dve flaše Rose 140 din.Dakle samo da jedeš i pušiš.Gde su ostale sitnice koje se svaki dan kupuju.Bez 1500 din dan ne može.50.000 strpaš u sebe za mesec dana.Gde je gorivo,odelo,kafana i ulaganja u kuću,radionicu,prevozna sredstva,ker jede kao da raste

Gde mi je zimovanje?Nema ga već godinama,a priča se o nekom dobrom životu.Umesto da razmišljam gde ću da pecam kad se penzionišem,ja razmišljam šta bi još mogao da radim da se živi koliko toliko normalno.
Ne sporim to sto si napisao ali cigare su bespotrebno bacanje pare, sto bi se reklo luksuz, ja placam malo manje ali svejedno...
Vodu ponesi od kuce.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Поред села ниче велика плантажа лешника. Кад кажем велика баш велика. Писао сам да смо били на граници ове године и да су спуштали цеви у бунар да дођу до воде. Од тада никла још два велика система за наводњавање и сад још буше бунаре за ово.И да, правиће се велике живинске фарме. Све у кругу од можда 2 км од села.
Има да пропаднемо у земљу. Буквално.

Поред села ниче велика плантажа лешника. Кад кажем велика баш велика. Писао сам да смо били на граници ове године и да су спуштали цеви у бунар да дођу до воде. Од тада никла још два велика система за наводњавање и сад још буше бунаре за ово.И да, правиће се велике живинске фарме. Све у кругу од можда 2 км од села.
Има да пропаднемо у земљу. Буквално.
Kad nismo propali mi gde su silnu naftu iscrpli, necete ni vi.

To menja stvari...
Skoro uvek nosim vodu i klopu od kuce kad tako situacija nalaze, sto bi ti rekao teren

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Voda je katastrofa,sem mali deo grada koji dobija sa zaštićenog jezera.Koje je zabačeno od grada.

Moj deo dobija sa Gružanskog jezera,gde ljudi pune i ispiraju prskalice,a vikendica ima preko 100 a nigde kanalizacije :D Naravno gradski oci kažu da je sve u najboljem redu.

Treći deo dobija sa Morave,a tu je tek haotično stanje,drži se na granici tehničke ispravnosti i prepuna je hlora i ko zna čega još.

E jeste,plaćam uredno,a da je dodatno filtriram,zna se čiji je posao da to radi.

Uredno naplaćuju.Još rastur pre dva meseca 10m3 po priključku,pukla cev oni to podelili na celo naselje da plati :D evo još uvek im dugujem za tih 10m3 uredno uplaćujem manje za tih 10m3.Vodovod je tu negde egal sa ED što se tiče lopovluka.

E jeste,plaćam uredno,a da je dodatno filtriram,zna se čiji je posao da to radi.

Uredno naplaćuju.Još rastur pre dva meseca 10m3 po priključku,pukla cev oni to podelili na celo naselje da plati :D evo još uvek im dugujem za tih 10m3 uredno uplaćujem manje za tih 10m3.Vodovod je tu negde egal sa ED što se tiče lopovluka.
Apelujem na nadlezne da ti zavrnu slavinu . Imas za skupe cigare a neces da placas drzavi 🤣
Kod mene u selu menjaju neke ventile . Dosta posla imaju . Iskopali su preko 30 rupa i rade sa jednom ekipom . Prvo je bila prica da ce za 3 dana uraditi ali izgleda da ce se oduziti na bar 15 . Danas je bio 5 dan . Nemamo vode od 08-16 h .

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh