Chat 13.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
zvanicno od pre nekih pola sata Rusija totalno prekinula snabdevanje Nemacke gasom preko severnog toka 1 na neodredjeno vreme,slavina zavrnuta

Digli su na 119 u prodavnicama.Nama treba mnogo da povećaju cenu,naročito,što je pitanje da li ćemo imati hrane za dalju proizvodnju.kasno Janko na Kosovo stiže.Možda će moći opstati oni kod kojih je bilo malo više kiše ali Banat :unsure:

Мирости, та гологузија из херцеговине је много платила у другом рату а и у овоме последњем на овим просторима. Изгори, чемерно, зеленгора и даље према гацку и према горажду.
Pa jel to opravdava njihove potomke da sada rade to što rade?Platili su i moji komunjarama kolko su im napravili račun, pa niko nije pomislio da zavlači do lakata ruke u narodnu kasu i da beskrupulozno radi samo za sebe kao da su besmrtni.

Чекај мало мирости, а одакле су се населили колонисти после првог светског рата по војводини? Колонисти после другог светског рата дошли већином код рођака.
Насељени махом по граничним областима, али само се форсира ето комунисти их довели па сад не можемо ништа.

Pa ko ih je pokrenuo sa njihovih ognjišta i sa kojom namerom?
Zašto su morali ići na zamlju koja im se nikada nije sviđala?
Sve su to ustaške komunjare sistematski sprovodile. Što nisu uspeli očistiti u ratu dovršili su posle njega. I na kraju su finalno okončali stvar u ovom poslednjem ratu 90-tih..

Nisam mislio na period posle prvog svetskog rata. I moj pradeda je dobio devet lanaca zemlje od kralja Pere kao zaslužan solunac negde iza Srpske Crnje na granici sa Rumunijom, ali nikada nije čak hteo ni otići tamo. Deda je tamo živeo oko tri godine, obrađivao zemlju, pa se i on vratio u rodni kraj..
Ako imaš drugačije mišljenje o tome, slobodno iznesi bez ustezanja.
Bar na ovom forumu i ako imamo različito mišljenje, jedno je sigurno: braniću tvoje pravo da ga izneseš do kraja..:ppozdrav:

Па видиш, један део породице добио од краља пере исто тако земљу а онда други део породице добио од комуниста. И једни и други су заложили главе па ако преживе могу да уживају у њој.
Ви правите поделе на ове и оне.
Која разлика? И пре краља пере су живели неки у војводини.

A lale su u Vojvodini od Darvinog majmuna još od tog vremena ili su se naseljavali vremenom kroz vekove . Meni je više zanimljiva asimilacija u ovom primeru deca kolonista ili čak doseljenika iz krajine tokom zadnjeg rata su veći laloši od dece sto bi se reklo starosedelaca lala , pa čak i neće da priznaju da im je djed Brdar ili od skipovca itd. Ono sto je izraženo kod Srba je ta brzina asimilacije utapanja i prilagodjavanja je prilično veća nego kod drugih naroda balkana ipak je ona istinita Ako je turčin krvav do lakata poturica mora biti do ramena , nema bolje turčina od poturcenog srbina e tako je i sa Lalama nema boljeg i većeg lale od doseljenog krajisnika.

@Sapatnik Ja sam samo ukazao na, za mene, negativno ponašanje ljudi koji za sebe tvrde da su intelektualno superiorni, i da su kao takvi predodređeni da vode i savetuju druge ljude.
Iz iskustva sam iskusio hercegovce koji ne dozvoljavaju da i drugi mogu koristiti svoju glavu za razmišljanje naročito ako su mirni i pristojni.
Slučajno bili u državnoj službi rukovodioci.
Što šešelj i vuk ne govore? Prepametni obojica, a sada je pitanje koliko je ko bio uspešan u postizanju političkih ciljeva u interesu naroda čitaj ko se više nafatirao. Slučajno obojica hercegovci, a tolikim narodom izmanipulisali.
Neznam kako si se dotakao kolonista, nisam imao nameru komentarisati njihov slučaj.

Ta idi u očin i ja odnosno moji su poreklom iz Hercegovine doseljeni dobrovoljno ko zna kad i supruga mi je iz Hercegovine itd itd

seselj i vuk su u tom trenutku bili pravi izbor za lažnu opoziciju da huskaju narod itd od strane vlasti i db hercegovci ako su i uopšte poreklom kao i sad sto vule pravi svoju opoziciju od Čačana itd

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh