Vidi prika, ne moramo mi da se otcepljujemo, gledaj vremenasku prognozu pa ces videti da se svaki grad sa vise od 7000stanovnika juzno od glavnog grada spominje dok ocigledno u Vojvodini postoje samo Novi Sad i Subotica (a i to je eto radi reda). Znas gde je eto npr. Ljubovija i slusas stalno o njoj od 3,6hiljada stanovnika a ne znas ni gde je Srbobran niti znas da postoji u drzavi, isti taj Srbobran (kojeg sam uzeo za primer) koji ima 12hiljada stanovnika. Gledas rts i nula vesti iz Vojvodine. Sporadicno po koja ali zato znamo koliko kukuruza rodi na Pesteru a iz Vojvodine dolazi vecina kukuruza, br1 izvozne robe u celoj drzavi. Pitaj nekog u Sumadiji koliko ima delova Vojvodine. Samo Banat, jel da? Bitno da znam o Moravi i Ibru svaku mogucu stavku jer sam bombardovan od strane visedecenijske projuzne propagande. Nikad mi sa severa necemo biti jednaki sa vama. Sto ministar dragi nam nije Skodu provozao do Batočine vec ide po Vojvodini i gosti se. Ili nek ide u Čajetinu da hvali uzgoj jaganjaca (poreklom iz Bačke). I tako dalje i tako dalje... Nema separatizma na severu vec taj separatizam dolazi sa juga
Od '91.na ovamo ministri poljoprivrede Srbije:veljko simin iz Sombora,jan kišgeci iz Bačkog Petrovca,Jovan Babovic iz N.Sada,živanko radovančev iz Zrenjanina,Dragan Veselinov iz Barande,Goran živkov iz kikinde,danilo golubović iz Beške saša dragin iz Sombora,goran knežević banatskog Karlovca,Dragan Glamočić iz Futoga,i nedimović iz S.Mitrovice i par njih iz Užas-a(citaj UžaSrbija),jedna iz zagreba jedna iz ivanjice jedan iz bg i jedan iz sapca,toliko o pravdi ili nepravdi po pitanju resornog ministra ovog naseg foruma koji smo clanovi,pa sad kako ko gleda na to . U Vojvodini i republicke i pokrajinske subvencije su se dobijale( ako ne gresim a verovatno gresim i izvinjavam se unapred jer nisam u toku,nista od nikog ne ocekujem niti trazim,imam 10 prstiju pa koliko imam-imam), plus danasnji ipard koji je 66 posto otisao u Vojvodinu. I jos nesto,nije Šumadija sve juzno od Dunava,ja sam Moravac,ali pitacu brata iz Suvodola da li zna za ,,tri srca junacka" za neki dan kad odem na rodjendan. Ja sam za razliku od tebe ponosan sto IMAMO u ovoj nasoj Srbijici Novi Sad i Petrovaradin,sto imamo Frusku Goru,Vrsacko vinogorje,Suboticu i cara Jovana-Nenada, fk Vojvodinu kao najstariji srpski klub, Sremske Karlovce,,,exit",Sirmium,Palić,Vajferta,Paju Jovanovica,Dositeja,Krušedol,Maticu Srpsku,SNP,Miku Antica,Predica,Jaksica,Zmaja,Kostica,Pupina... Pa ne ide ministar žitko naovamo, nije navikao na ove vrleti,muka mu u krivinama na Ibarskoj,i mrči mu se svest od visinske razlike kad ode na pecenje do Čajetine,jebi ga ipak je to opaka visinska razlika od 750+ metara, naucio na ravno a i ovde je beda opaka,nema gde jadan da sedne da prezalogaji ,mentalitet i navika su cudo,i da,u pravu si ,nikad mi necemo biti isti i jednaki i imati slicne ili nedaj boze iste poglede. Da,jeste,opaki smo separatisti mi juzno od Dunava,jedva cekam da se napravi recimo granica na Moravi da mi pasos provera gosn' Barbula kad krenem za Pozarevac(izvini Barbula za upotrebu tvog lika u ove svrhe). I td,itd...Veliki pozdrav za tebe,necu vise da polemisem i sviram kurcu,koga sam uvredio izvinjavam mu se kao i tebi Nesko.