Chat 12

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Добро прочитајте у случају да вам неко почисти зимницу...

Колико сам разумео кривична пријава је одбачена јер је оштећена страна приватна фирма и добила је савет да тужи по приватној тужби али они (макси) нису то урадили.
Што би опет значило да ако Вам неко украде шунку онда можете да га тужите приватно а полиција би требало да асистира при идентификацији лопова ако га ухватите.
А постоје и други правни лекови... писано је на форуму... само је важно да нема сведока...

Да, али прво је тужен по службеној дужности. Ухваћен на делу што би се рекло. И погледај рупу у закону.
Друга ствар, сад је то приватна тужба а надлежни органи у фазону шта је било, ништа није било.
Ти као оштећено приватно лице мораш на крају и њихов посао да радиш.
Долазимо у ситуацију да је посао полиције да штити починиоца кривичног дела од оштећене стране. Све и да га ухватите на делу он може да вас тужи за претрпљени страх.

Po zakonu niko nije kriv dok se ne dokaže suprotno.
Zato policija privede osumnjičena lica a ne "kriva" lica.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Да, али прво је тужен по службеној дужности. Ухваћен на делу што би се рекло. И погледај рупу у закону.
Друга ствар, сад је то приватна тужба а надлежни органи у фазону шта је било, ништа није било.
Ти као оштећено приватно лице мораш на крају и њихов посао да радиш.
Долазимо у ситуацију да је посао полиције да штити починиоца кривичног дела од оштећене стране. Све и да га ухватите на делу он може да вас тужи за претрпљени страх.
Слажем се. То је квака 23. Ако га ухватите онда га лишавате слободе и може да Вас тужи. Ако га легитимишете исто. И ако га казните а има сведока такође постоји могућност да будете тужени.
Једино да се лопов састане с мотком без сведока и без доказа. Боље онда оставити пар кила у пушници па нека однесе... или поред пушнице доброг кера.
Јбг... морате од свог дворишта направити тврђаву а ионако се кроз порез плаћа државни апарат који треба да те штити од лопова.

Ako ga ker ujede opet gazda kriv.Kako god okreneš,lopov ima velika prava.Možda je to zato što nam je i vlast takva pa neće da menjaju zakon o privatnom vlasništvu.

Nije skup taj znak. Okaciti ga na sve strane.
Ja bih bio za malo perfidniji zakonik od Dusanovog. Kaznu za kradju bih uveo narodski receno "strojenje" pa da se takvi ne kote jer se nakotilo gamadi i pacova pa po tri generacije jasu. Dal na vlasti, dal na televiziji.

Poslednja izmena:
А наша држава предузима шта? Ово ме подсети кад је била прошла криза са гасом(велики снег и супермен). Тадашњи ресорни министар изјављује стање је стабилно имамо гаса за 2 дана. Срећа па је електро енергетски систем издржао.

To je sve ista bagra i banda neradnika i jajara. Naviklo kroz generacije da od drzave leba jede. Partijski kadar sto je veru za veceru prodavao pa kad pukla partija onda svi pobozni i srbende. Sve i jedan visoko kotiran politicar je u porodici imao vojno lice ili policijski lice ili u krajnjem slucaju partijskog sluzbenika.
Umetnica mora biti zdrava, umetnica nema knjizicu jer nece da radi nigde jer ona pametna a mi svi budale, umetnici otac bio pandur. Jedni druge namestaju.

A mi budale mislimo nestasica brasna i mesa pa poskupela psenica ili svinje. Jes! Al u qrcu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh