Chat 12

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Сељакизграда, да ли то важи за све кредите није битно у којој валути?
Банка ми нуди свашта нешто и сад већ буде само да дођем договорићемо се. Нуде динарски по фиксној каматној стопи и фиксној рати. Никад нисам узимао кредит.
А то за економског тигра шта рећи... Има још да се продају велики лонци и метални лавори. Лакше се загреје вода на шпорету или рингли.

Barel bio 130 140 dolara dizel bio 185 DIN maksimum pre 10 godina tako nešto a sad cena nafte pada ide dole ispod 105 dolara a dizel na pumpi 230 DIN sa objašnjenjem kotacija ovo ono ko mu piše sve te reci mislim da i vule ih ne razume . Ja nisam lud i shvatio sam da je ovo jedna vrsta pljačke ne samo naše države nego i ostalih država pljačkaju nas preko derivata pune budžet jer se jedino gorivo placa keš i odma pare idu u budžet tako i struja svakog 10 u mesecu evo račun pod pretnjom ako ne platiš ide kamata i seckanje ,pa PDV pa akciza na struju pa tv pretplata pa troškovi prenosa jebote Bog znaci da mi plate transport pšenice do silosa na otkupnu cenu
Korona treba da se isfinansira,došlo vreme za naplatu-ništa tu nije džabe.A kao šlag još i havarija u EPS-u.

Сељакизграда, да ли то важи за све кредите није битно у којој валути?
Банка ми нуди свашта нешто и сад већ буде само да дођем договорићемо се. Нуде динарски по фиксној каматној стопи и фиксној рати. Никад нисам узимао кредит.
А то за економског тигра шта рећи... Има још да се продају велики лонци и метални лавори. Лакше се загреје вода на шпорету или рингли.
Za sve kredite,belibor je domaća verzija Euribora tj vezana je za dinarske kredite.

Taj skok kamata znači samo jedno,da je sve manje novca u opticaju tj da drma kriza punom parom,manje se kupuje generalno.

Fiksna kamatna stopa ima jednu prednost,a to je što do kraja znaš koliko i šta vraćaš.Ali u startu je veća kamata tj vraćaš osetno više nego kod varijabilne.Varijabilna je opet lutrija zbog belibora,na koji banka ne može da utiče,već to odredjuje narodna banka Srbije po kvartalu a,trenutno je osetno skočio za celih 1%.Banke imaju marži 6% do skoro je belibor bio 1.17% pa tako dobiješ kamatu od 7.17%,a sad je ta kamata 8,17 što znači da si recimo na milion uzetih dobio veću ratu na ime kamate od skoro 600din,a ujedno i vraćaš više nego što si ugovoro.

E sad varijabilna ima svojih prednosti,jer kako prolaze rate tako se učešće kamate u rati samnjuje pa te ne dotiče previše belibor u tom slučaju,a belibor može ponovo da krene dole pa opet prodješ jeftinije nego sa fiksnom.

Trenutno su krediti skupi i ne isplati se uzimati neke veće kredite.

Ja sto imam kredit pa razlika mi je nepunij 200din mesecno

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Размишљам да узмем динарски кредит и да ми скида од плате. Увек зафали за нешто а кад има пара боље да трошим кредит него живе паре.
Данас добијем још одобрена средства за куповину на рате дебитном картицом. А нисам ни тражио.

.............
Данас добијем још одобрена средства за куповину на рате дебитном картицом. А нисам ни тражио.
Ovo me podseti .
Zovu pre izvesnog vremena iz banke Intesa ( na mobilni ) u 20:30h .
Kažu , vidimo da niste kreditno opteteceni pa da vam ponudimo neke povoljne opcije . Ja odmah reko da nije ovo neko zezanje , vaša banka radi samo do 17:00 a ona će kako dotle rade samo šalteri sa klijentima a ovo me zovu iz kreditnog odeljenja .
Elem , saslušam ja nju i uglavnom mi obbecase neke najpovoljnije moguće kamate kako bi podigao neki kredit .
Na moje pitanje a šta bi ja sa tim novcem odgovori mi kako eto mogu da započne neki biznis ( videla u profilu-flajeru da sam drvni tehničar )
Imam i ja nekih viška dinara rekoh , pa mogu li da po tim istim povoljnim kamatnim stopama ostavim banci na čuvanje a onda oni koji su ipak školovani za tako nešto ( ekonomski fakultet , menadžerski i sl ) okrenu , oplode i umnoze isti .
Mislim , realnije je da neko sa 7 stepenom obrazovanja i iskustvom u struci zaradi na finansijskim transakcijama nego ja sa 4 stepenom šumarske škole .
Ne može , odgovori mi ona , kamata na dinarsku štednju je znatno manja i da samo banka ima odobrenje od institucija da pozajmljuje novac a ne pojedinci . . .

Poslednja izmena:
Mene su zvali...neka agencija za trgovanje na berzi....da eto mogu da ulizim novac u trgovinu a oni imaju dobre tagove i zarada je 100%
Kazem ja tome...kad vec imas siguricu ulozi svoju imovinu i cas posla milioner...
Kaze...to im je zabranjeno 😂😂😂
Kazi mu nek ti prepise stan pa nek ide preko tebe da prodaje.

https://ibb.co/nj10zT4]

IMG-20220706-103714.jpg
[/URL][/url]

Edit; Konacno slika veceg formata ....nikako da skontam ovaj ibb sajt ...

Ko zna kakav preparat za smrdibube ali za bascu ?!Napala od paradajza do kupina .S tim da se paradajz jede skoro svaki dan pa ne bi prskao kemijom nekom .

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh