Chat 12

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ако буде грејање на дрва скупље него на струју биће чупаво. Грејаће се на климу ко год буде у могућности. Чак и ја размишљам једну малу инвертер климу да уградим, ако за куповину угља буде проблем.

Pa ne deli država džabe struju i ako je uveze ona je distribuira nama kupcima koji damo pare i to je to a predstavljeno je kao da je dobijamo džabe ,druga stvar mene ne interesuje sto je Vule postavio tamo neku budalu za direktora Epsa pa su razorili sistem pa moramo da uvozimo struju ja sam kupac koji redovno plaća i hoću da imam struju za svoje pare .

Држава се тако поставила да те ограничава са ценом kw/h у црвеној тарифи. Буквално те кажњава за велику потрошњу.
О еколигији не вреди писати, можеш да сагореваш у пећи шта хоћеш али ако потрошиш мало више струје одмах наплате. Исто као са ауто гасом.

Ако буде грејање на дрва скупље него на струју биће чупаво. Грејаће се на климу ко год буде у могућности. Чак и ја размишљам једну малу инвертер климу да уградим, ако за куповину угља буде проблем.
Nema sanse da ova zima prodje bez svakodnevnih restrikcija, bas iz ovog razloga koji si napisao, a to cujem svakodnevno u razgovoru sa ljudima.
Ja imam 3 inverter klime, ali sam kupio drva. Drva su sa 7500 otisla na 10000, a mislim da ce na zimu kada krenu restrikcije dogurati i do 13-15000, kao i pelet do 500 evra.

Ma kakve restrikcije al vas Vule plaši pa on će da se bori da ima struje ima da radi 26 sati na dan da nam pomogne zajebava nas samo tako molim boga da ne bude stvarna kriza nekog tipa e onda bi vidjeli koliko su sposobni a ovako samo viče vuk vuk vuk i onaj ko se greje na struju ili gas kupuje drva

Од 2017 године нисмо имали хладну и снежну зиму. Једном и то мора да дође. Тада ни супермен не помаже.

Ma kakve restrikcije al vas Vule plaši pa on će da se bori da ima struje ima da radi 26 sati na dan da nam pomogne zajebava nas samo tako molim boga da ne bude stvarna kriza nekog tipa e onda bi vidjeli koliko su sposobni a ovako samo viče vuk vuk vuk i onaj ko se greje na struju ili gas kupuje drva
Mi smo bankrotirali samo nam niko nije javio a neće nam ni javiti-džep će osetiti.Kada otrov od vode poskupi 40% šta dalje komentarisati.

Mi smo unistili EPS i struju uvozimo svakog dana. Kada na zimu bude kolaps svuda po Evropi bice isto kao i sa Koronom. Bogate EU zemlje ce prvo obezbediti sebi struju, a sirotinji sta preostane ako ista i bude cisto da ne bude kolaps osnovnih ustanova.

Samo onda nece pomoci plakanja pred kamerama da ne postoji jedinstvo u EU i da svako gleda svoje **greška i molenje Kineza da posalju nesto.

Jos ako bude havarija posto EPS nije odradio remont ili se nastavi ludilo sa ratom i zavrtanjem plina...
Ja sam drva spremio, cak i da kojim slucajem ne budu zatrebala na zimu cu ih moci prodati 50% skuplje od placene cene.

Eps, telekom, i srbija gas treba prodati.Bolje i privatnik nego da drzava unistava namerno svoje fabrike i da izdrzavamo politicke debile.

Nismo mi. Unistio nestrucni kadar. Nismo pitani ni kada je postavljan, zasto bi sad pitali nas? Kakve ja imam veze sto je kriza u eps-u? Nisam placen da o tome razmisljam, neka razmislja ko jeste placen a posto je zas*ao sada neka mu se retroaktivno naplate sve plate i primanja koje je dobio za posao koji nije obavio

Nismo mi. Unistio nestrucni kadar. Nismo pitani ni kada je postavljan, zasto bi sad pitali nas? Kakve ja imam veze sto je kriza u eps-u? Nisam placen da o tome razmisljam, neka razmislja ko jeste placen a posto je zas*ao sada neka mu se retroaktivno naplate sve plate i primanja koje je dobio za posao koji nije obavio
Најбољи одговор на форуму после дуго дуго времена.

Hoće,oduzeće mu plate tako što će ga premestiti na drugo radno mesto.To je danas moderno.Ministar policije postaje ministar vojni i obrnuto.Samo ne znam sa kojim kvalifikacijama.Tako je i u EPS-u i u gasu i svugde.Ali su veoma poslušni i rade kako im se naredi-bez pogovora.

Овде у околини већ данима струја нестаје по неколико пута на дан. Биће занимљиво на зиму.
To je slucaj svuda i rekao bih da je ocekivano u letnjem periodu. Dok su remonti u toku, sistem radi preko elemenata koji nisu u remontu. Onda treba vratiti remontovane elemente u sistem i to sve trazi neke manipulacije na mrezi. Prebaci tamo, prebaci vamo. Najbolje je kad se iskombinuje sa nekom vremenskom nepogodom. Tu ukljucujem i visoke temperature. Takodje i ljudski nemar je interesantan faktor.
И код мене, ал' ми се чини да су заједно врућине и повећана потрошња на климе разлог за то.
Klime stvaraju drugi problem i resenje toga je bila masovna ugradnja kondezatorskih baterija u trafo stanice na niskom naponu.

Kako je brzo lipsao ekonomski tigar regiona :D Lepo je gledati kako se balon buši pred našim očima ako ništa drugo.

Eto kako prolazi država koja živi na kredit,a Euribor prešao 0,a i belibor skočio što za običan narod pod kreditom znači veće kamate.Mnogi koji su radili na kredit sad ima da se počešu gde ne svrbi.

Nesposobna vlast je konačno uspela da uništi državu,nije nam ni trebao neprijatelj sami su to obavili.

Barel bio 130 140 dolara dizel bio 185 DIN maksimum pre 10 godina tako nešto a sad cena nafte pada ide dole ispod 105 dolara a dizel na pumpi 230 DIN sa objašnjenjem kotacija ovo ono ko mu piše sve te reci mislim da i vule ih ne razume . Ja nisam lud i shvatio sam da je ovo jedna vrsta pljačke ne samo naše države nego i ostalih država pljačkaju nas preko derivata pune budžet jer se jedino gorivo placa keš i odma pare idu u budžet tako i struja svakog 10 u mesecu evo račun pod pretnjom ako ne platiš ide kamata i seckanje ,pa PDV pa akciza na struju pa tv pretplata pa troškovi prenosa jebote Bog znaci da mi plate transport pšenice do silosa na otkupnu cenu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh