Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ма кад не би увозили било би све у реду то суштина у целој Производњи...они ће све да ураде само да оборе цену ти они мафија јбг

Tako je u celoj Srbiji nažalost. Priča mi drug iz Mrčajevaca (drži farmu 60 grla) da se tamo gase sve ispod 20. Ni ostalima se na ovu cenu mleka ne piše dobro. I budimo realni, ko ima svoj laktofriz dobija više od 24 din + premija. Cena mleka bi trebala biti barem 70 dinara da bi mlekarstvo iole imalo smisla.

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka
Znam to za laktofriz ali i tu je mleko skuplje a i treba da imaš količinu mleka.Mi u jedno vreme imamo,jedno nemamo.Znači da nigde nije bolje.Jedino možda je malo bolja varijanta,ko ima ispašu.Onda ti treba mnogo krava.

Сад да имају могућности да увезу кукуруз јебали би нам матер да ценом ....е то је то нема воље у Држави да се пољопривреда подигне на већи ниво.

Laktofriz u dvorištu u većini slučajeva je samo spas da nemaš dodatnu obavezu nošenja mleka na otkupno mesto.Sve se gleda i sve se računa i obračunava.Sa strane posmatrača teku med i mleko a samo ko je u tom vrzinom kolu zna zaista kako mu je.

Матићу јако добро познајем ову тематику.Од малверзација са матичењем,преко осемењавања повађања,итд суштина свега је увоз....и што се тиче Говедарства,Свињарства,Повртарства,Ратарства.

Ima nešto i do države, a ima mnogo i do nas... Jer narod je država ..... naše ogledalo. Elem... otišli smo u off. Reći ću samo da smo strašno neefikasni. Primer, nas 3 svako po 50 kj zemlje kupili smo 3 traktora iste snage(100 ks) za 100.000 eur. Da smo, kupili jedan od 150 ks za 60000 eur , 150 kj bi lagano uradili, a ostalo bi 40000 za investiciju u sistem za navodnjavanje ili novi magacin za smeštaj robe. Ovako smo suštinski zadovoljili sopstvenu sujetu.

Realno spram cena kukuruza, suncokreta, soje, vestackog djubriva, nafte, benzina, gradjevinskog materijala i svega ostalog sto je poskupelo, treba da poskupe i meso, mleko i hleb, ali te namirnice su deo potrosacke korpe koja bi isto morala da bude skuplja, to bi onda poremetilo odnos prosecne plate i potrosacke korpe, a to drzava ne sme da dozvoli, takodje da se ovaj haos izbalansira euro mora da ode barem na 180 din. a ako se to desi onda ce prosecna plata u Srbiji da se prepolovi, e tek onda ce veliki gazda biti u problemu, znaci stampaj pare bez pokrica pa kad dodje do kolapsa bice krivi Djilas i Jeremic

Drustvo gde ce cena da ode za 6 meseci niko ne zna. Neko je spominjao fjucerse i da je tamo 220eura. Ti fjucerski za dan padnu ili skoce za 10eura. Nama kao trgovcima je svejedno koja je cena, margina zarade je i ja 15din i na 30din. Ja bi voleo da bude 35din da ljudi zarade i kompenzuju los prinos.
Moja robu sve trpam na lager pa kako bude. Soju sam prodao samo nuzni deo da zaklopim kredite da mi ne odn
A šta će stočari na toj ceni od 35dinara i mleko od 24 din.Kod nas,koliko sam saznao je zatvoreno 4 gazdinstva kojo su završili sa mlečnom proizvodnjom (između 30 i 40 krava) u poslednjih par meseci.Ako cena mleka ozbiljnije ne ode gore,mislim i da da Bog da nisam u pravu da Kikinda neće imati za

Realno spram cena kukuruza, suncokreta, soje, vestackog djubriva, nafte, benzina, gradjevinskog materijala i svega ostalog sto je poskupelo, treba da poskupe i meso, mleko i hleb, ali te namirnice su deo potrosacke korpe koja bi isto morala da bude skuplja, to bi onda poremetilo odnos prosecne plate i potrosacke korpe, a to drzava ne sme da dozvoli, takodje da se ovaj haos izbalansira euro mora da ode barem na 180 din. a ako se to desi onda ce prosecna plata u Srbiji da se prepolovi, e tek onda ce veliki gazda biti u problemu, znaci stampaj pare bez pokrica pa kad dodje do kolapsa bice krivi Djilas i Jeremic
U prevodu,stocari su kolateralna steta,koja je zrtvovana ove godine.Do kraja.
Meso i mleko moze da se uveze.
"Skznj " inostrane prodavnice koje nude pastetu za 30 dinara i salamu za 100 rade punom parom.

Posto su vocari zrtvovani jos ranije,ove i sledece godine stocari,ostaje jos samo da u nekom narednom periodu kroz 2 godinu losu cenu zitarica,sa astronomskim uvoznim inputima, istu pricu popuse i ratari.
Zivi bili pa videli.

Ima nešto i do države, a ima mnogo i do nas... Jer narod je država ..... naše ogledalo. Elem... otišli smo u off. Reći ću samo da smo strašno neefikasni. Primer, nas 3 svako po 50 kj zemlje kupili smo 3 traktora iste snage(100 ks) za 100.000 eur. Da smo, kupili jedan od 150 ks za 60000 eur , 150 kj bi lagano uradili, a ostalo bi 40000 za investiciju u sistem za navodnjavanje ili novi magacin za smeštaj robe. Ovako smo suštinski zadovoljili sopstvenu sujetu.

Al je to kod nas nemoguća misija da se udružimo.

Ма кад не би увозили било би све у реду то суштина у целој Производњи...они ће све да ураде само да оборе цену ти они мафија јбг
Slazem se sa tobom...ali...veliki trgovinski lanci prodaju mleko iz uvoza...domaci preradjivaci ocigledno nisu konkurentni sa cenom...uvozno mleko je verovatno ,,debelo" subvencionisano...?! U Pancevu su koliko ja znam propale dve manje mlekare a ,,Velika" mlekara ne znam da li radi...

i Solak!

U prevodu,stocari su kolateralna steta,koja je zrtvovana ove godine.Do kraja.
Meso i mleko moze da se uveze.
"Skznj " inostrane prodavnice koje nude pastetu za 30 dinara i salamu za 100 rade punom parom.

Posto su vocari zrtvovani jos ranije,ove i sledece godine stocari,ostaje jos samo da u nekom narednom periodu kroz 2 godinu losu cenu zitarica,sa astronomskim uvoznim inputima, istu pricu popuse i ratari.
Zivi bili pa videli.
Ratari puše već deceniju, dosta više.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh