Cena mleka je ovih dana podignuta za 2 a pre par godina su je spustili za 3 dinara!Strateški poduhvat, nema dalje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Znam to za laktofriz ali i tu je mleko skuplje a i treba da imaš količinu mleka.Mi u jedno vreme imamo,jedno nemamo.Znači da nigde nije bolje.Jedino možda je malo bolja varijanta,ko ima ispašu.Onda ti treba mnogo krava.Tako je u celoj Srbiji nažalost. Priča mi drug iz Mrčajevaca (drži farmu 60 grla) da se tamo gase sve ispod 20. Ni ostalima se na ovu cenu mleka ne piše dobro. I budimo realni, ko ima svoj laktofriz dobija više od 24 din + premija. Cena mleka bi trebala biti barem 70 dinara da bi mlekarstvo iole imalo smisla.
Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka
Naravno-sa tim se slažem.Ali ne daju.Vrzino kolo, stočari treba da traže veće cene mleka a ne niže cene kukuruza.Ovako se samo vrtimo u krug a nikom nije dobro.A i neka bude cena mleka 70
Drustvo gde ce cena da ode za 6 meseci niko ne zna. Neko je spominjao fjucerse i da je tamo 220eura. Ti fjucerski za dan padnu ili skoce za 10eura. Nama kao trgovcima je svejedno koja je cena, margina zarade je i ja 15din i na 30din. Ja bi voleo da bude 35din da ljudi zarade i kompenzuju los prinos.
Moja robu sve trpam na lager pa kako bude. Soju sam prodao samo nuzni deo da zaklopim kredite da mi ne odn
A šta će stočari na toj ceni od 35dinara i mleko od 24 din.Kod nas,koliko sam saznao je zatvoreno 4 gazdinstva kojo su završili sa mlečnom proizvodnjom (između 30 i 40 krava) u poslednjih par meseci.Ako cena mleka ozbiljnije ne ode gore,mislim i da da Bog da nisam u pravu da Kikinda neće imati za
U prevodu,stocari su kolateralna steta,koja je zrtvovana ove godine.Do kraja.Realno spram cena kukuruza, suncokreta, soje, vestackog djubriva, nafte, benzina, gradjevinskog materijala i svega ostalog sto je poskupelo, treba da poskupe i meso, mleko i hleb, ali te namirnice su deo potrosacke korpe koja bi isto morala da bude skuplja, to bi onda poremetilo odnos prosecne plate i potrosacke korpe, a to drzava ne sme da dozvoli, takodje da se ovaj haos izbalansira euro mora da ode barem na 180 din. a ako se to desi onda ce prosecna plata u Srbiji da se prepolovi, e tek onda ce veliki gazda biti u problemu, znaci stampaj pare bez pokrica pa kad dodje do kolapsa bice krivi Djilas i Jeremic
Al je to kod nas nemoguća misija da se udružimo.Ima nešto i do države, a ima mnogo i do nas... Jer narod je država ..... naše ogledalo. Elem... otišli smo u off. Reći ću samo da smo strašno neefikasni. Primer, nas 3 svako po 50 kj zemlje kupili smo 3 traktora iste snage(100 ks) za 100.000 eur. Da smo, kupili jedan od 150 ks za 60000 eur , 150 kj bi lagano uradili, a ostalo bi 40000 za investiciju u sistem za navodnjavanje ili novi magacin za smeštaj robe. Ovako smo suštinski zadovoljili sopstvenu sujetu.
Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka
Slazem se sa tobom...ali...veliki trgovinski lanci prodaju mleko iz uvoza...domaci preradjivaci ocigledno nisu konkurentni sa cenom...uvozno mleko je verovatno ,,debelo" subvencionisano...?! U Pancevu su koliko ja znam propale dve manje mlekare a ,,Velika" mlekara ne znam da li radi...Ма кад не би увозили било би све у реду то суштина у целој Производњи...они ће све да ураде само да оборе цену ти они мафија јбг
i Solak!Realno spram cena kukuruza, suncokreta, soje, vestackog djubriva, nafte, benzina, gradjevinskog materijala i svega ostalog sto je poskupelo, treba da poskupe i meso, mleko i hleb, ali te namirnice su deo potrosacke korpe koja bi isto morala da bude skuplja, to bi onda poremetilo odnos prosecne plate i potrosacke korpe, a to drzava ne sme da dozvoli, takodje da se ovaj haos izbalansira euro mora da ode barem na 180 din. a ako se to desi onda ce prosecna plata u Srbiji da se prepolovi, e tek onda ce veliki gazda biti u problemu, znaci stampaj pare bez pokrica pa kad dodje do kolapsa bice krivi Djilas i Jeremic
Ratari puše već deceniju, dosta više.U prevodu,stocari su kolateralna steta,koja je zrtvovana ove godine.Do kraja.
Meso i mleko moze da se uveze.
"Skznj " inostrane prodavnice koje nude pastetu za 30 dinara i salamu za 100 rade punom parom.
Posto su vocari zrtvovani jos ranije,ove i sledece godine stocari,ostaje jos samo da u nekom narednom periodu kroz 2 godinu losu cenu zitarica,sa astronomskim uvoznim inputima, istu pricu popuse i ratari.
Zivi bili pa videli.
Mene samo zanima kada će ljudi ovde skontati da svi u Srb konstantno rade gore navedeno.Ratari puše već deceniju, dosta više.