Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slažem se-ko mora da putuje u inostranstvo je primoran da se vakciniše.Sve će zavisiti koliki je procenat vakcinisan u EU.Za sada će uslovljavati ali samo polako.Ima i onih koji ne mogu da se vakcinišu iz zdravstvenih razloga.Šta sa njim.A mora da putuje.Tako da ima tu dosta još začkoljica.Još kad im tako neki i umre i uspe da se dokaže-sve je na tankom ledu.Ako ih to ne bude zanimalo onda smo svi u gadnom problemu.
U EU to ide izgleda malo vise uredjneno , u mojoj selendri vakcinisu po godistima osim tko odbije , ako budu drzali ovaj tempo jako brzo ce zavrsiti vakcinaciju.

Sto se tice turisticke sezone i informacije da Grcka uslovljava turiste da imaju ili test ili karton da su vakcinisani to je KATASTROFALAN POTEZ koji ce nazalost dati toliko los efekat vec tesko uzdrmanom turizmu jer 2020 ova prezaduzena zemlja je dozivela brodolom a ove godine kada je trebalo da udahnu malo vazduha i da zivnu NEKO JE ODLUCIO A VEROVATNO IM JE NAMETNUTO potvrda za vakcine koja ce napraviti ocajan efekat i tesko da ce znacajno popraviti proslogodisnji krah .Bugari ,Albanci ,Crnogorci i Turci mislim da pustaju slobodan stil bez opterecenja a ako je neko pomislio da ce se mnogi vakcinisati da bi letovali u Grckoj tu su se prevarili zestoko a neko ce se zbog ovakve marketinske nepromisljenosti gorko kajati ili finansijski ispastati. Znam mnogo ljudi koji letuju po 2 puta u sezoni godinama u Grckoj i pitanje je ako im se dopadne nova destinacija dali ce se kasnije vratiti bas svi turisti .
Malopre sam otisao na sajt jedne nase poznate turisticke agencije i po svim tim letovalistima imaju na sajtu tablice sa terminima i u tim tablicama su oznaceni prodati kao i slobodni apartmani i ono sto nisam mogao da poverujem a to nikada do sada nije bilo 98 POSTO JE SLOBODNIH APARTMANA ⁉️ a u ovom terminu je godinama cela predsezona prodata a to su sve simbolicne cene a sada je sve SABLASNO PRAZNO .Poznajem Grcki mentalitet mnogo dobro i oni bi sve podredili zaradi i ekonomiji ali OVO IM JE VEROVATNO NAMETNUTOKAO STO JE NAMETNUTO I NASEM RUKOVODSTVU I DRZAVI
Da ne slutim ali cini mi se da ce biti LUST MINUTA U IZOBILJU OVE SEZONE kada pojedinci shvate da je vrag odneo salu⚠️

U EU to ide izgleda malo vise uredjneno , u mojoj selendri vakcinisu po godistima osim tko odbije , ako budu drzali ovaj tempo jako brzo ce zavrsiti vakcinaciju.
Nisam mislio na vas nego na Nemačku,Francusku,Englesku....Vi se ko i mi ne pitate ni za šta.Jedino što ste vi u EU a mi nismo a po meni daleko im lepa kuća.

U razgovoru sa Austrijskom ambasadom i na pitanje o vakcinama i koje vakcine priznaju a koje ne dobio sam odgovor da moze koja god hoce vakcina ili ne vakcina ali pcr test mora i dalje od toga ih nista ne zanima. Posle cujem da na granicama ni ne traze pcr test. Fizicka lica ne diraju.

Previse ucaurenosti i verovanja medijima ubija u pojam. Realno stanje "sa terena" je drugacije.
Pretnje da neces moci ovo i da nees moci ovo cemo tek da vidimo. Mala je jedna Srbija da utice na odluke drugih drzava. Za sada je nekima dosta 3000 u dzepu a nekima je tih 3000 kao stavka dosta da razmisle kako to pored sveobuhvatnog dranja kože s ledja, administrativnih taksi, poreza na ovo, poreza na ono, "fali ti jedan papir" odjednom popin dzep pocinje da deli pare.
Pocetkom dvadesetog veka su valjali radiokativne elemente kao kozmeticka sredstva. Ma vukli za rukav... Azbestni proizvodi su bili tehnolosko cudo. Ko razume, razume. Ko ne razume - 3000 za gospodina/gospodju. Za ostalo ce saznati posle.

Na žalost to je nekome nerazumljivo.
Samo da pitam: Kako će putovati oni koji su primili kineske i ruske vakcine.Zar tu nema malo kontradiktornosti ili klanje između farmaveutskih kompanija.Zato onima koji putuju za Rusiju ili Kinu,srećan put a ostali nek sede kući.

Poslednja izmena:
Starac je gledao, pa mi prepricao, navodno da to sto su ljudi placali pio to nije nista nego im to drzava daje iz svog dzepa kao socijalu, covek poludeo placao 40 g pio i dobio penziju 15000,to je bilo u dnevniku sinoc na Pinku

Знам пар њих што су плаћали 20-так година пио преко земље. И то су прекинули, запослили се на одређено време. После одређеног периода ако опет пређу на пољопривреду (на папирима) не морају да плаћају пио преко пољопривреде.
А изјава је само доливање уља на ватру типа, сви пољопривредни производи су поскупели, пољопривредници су се опарили добро и сад још им држава (ав) даје пензију. Па шта хоће више...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh