Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije ilegalno,kod nas svadbe guraju sve u 16,ali ima jedno veliko ali moze samo do 22h i u najveće sale koje inače primaju 400+ ljudi maksimalno 180.Muzika ogradjena pleksiglasom,nema igranja i svega ostalog u prevodu što kaže narod loša svadba :D

Al zato u kafani i pečenjari ne možeš sto da nadješ :D
Znam da je bilo reči da nema muzike.Ne znam od kada su dozvoljena veća okupljanja.Pa čak i da su vakcinisani i sa PCR testom.Na terenu je onda sve drugačije.Zato sam napisao da je ilegalno.

Tek treba da nastupe novi sojevi a ovo je tek zavrseno od one crkotine iz Vuhana ,nego sto je veoma zanimljivo pre mesec dana je dnevno obolevalo u Srbiji po 4500 ljudi dnevno a sada otkada je vrenula VULINIZACIJA TJ VAKCINACIJA nema ni 500 :haha:

Ако дође до тога, имам осећај да ће окривити оне који нису вакцинисани...
A i ovi koji su vakcinisani u januar,februar,mart jer je istekao rok za zaštitu.Treba nova tura.Onda neće biti vaučera i 3000.Ovo nije moja konstatacija već tako struka kaže.

A vlada misli drugačije.

Za najave da će od 21. juna biti dozvoljena kolektivna slavlja, ako se vakciniše 50 odsto punoletnog stanovništva, Radovanović kaže da nije ozbiljno izlaziti sa tako čvrstim datumom kada je u pitanju neizvesna situacija.

„Nepredvidivo je. Nije to vododelnica, to je kontinuum – što je više imunizovanih, biće manje obolelih. Možemo da odredimo neku tačku, period, ali nije to tako jednostavno. Moramo da vodimo računa da smo se prošle godine opekli, misli smo da je virus izgubio virulenciju i doživeli smo epidemiju za koju će neki morati da snose odgovonost. Moramo da se manemo ideje da smo lideri u regionu, što se ovoga tiče, mi smo lideri po broju umrlih, naše mere nisu bile adekvatne. Kada objektivno računate, imamo skoro tri hiljade umrlih na milion stanovnika, to je najveća stopa na svetu. Prema zvaničnim podacima dva puta je vaknicisano milion i 700 hiljada građana, to je 26 odsto, ne možemo da tvrdimo i da je toliko zaštićenih. Gro naših ljudi je dobio kinesku vakcinu. Dalek je put do 50 odsto“, smatra Radovanović.

Koliko mi sad imamo vakcinisanih.Da li neko zna.Ali tačan a ne željeni podatak.Ko ovde muti.

Опет кажем људи не знају како вирус делује на организам. Постоје вируси које делују на организам у одређеној животној доби. Зато добијамо вакцине као деца да би били покривени.

Нисам написао све пауза за топли оброк,
Корона је сезонска болест и њено деловање зависи од разних фактора. Није толико битна старост организма колико опште стање. Једном кад крене вакцинација нема стајања, само је питање вакцине које сојеве покрива.
А пошто видимо како морају да нас лепо замоле и за оволико већ видим у најави да од колективног имунитета нема ништа.

Za najave da će od 21. juna biti dozvoljena kolektivna slavlja, ako se vakciniše 50 odsto punoletnog stanovništva, Radovanović kaže da nije ozbiljno izlaziti sa tako čvrstim datumom kada je u pitanju neizvesna situacija.

„Nepredvidivo je. Nije to vododelnica, to je kontinuum – što je više imunizovanih, biće manje obolelih. Možemo da odredimo neku tačku, period, ali nije to tako jednostavno. Moramo da vodimo računa da smo se prošle godine opekli, misli smo da je virus izgubio virulenciju i doživeli smo epidemiju za koju će neki morati da snose odgovonost. Moramo da se manemo ideje da smo lideri u regionu, što se ovoga tiče, mi smo lideri po broju umrlih, naše mere nisu bile adekvatne. Kada objektivno računate, imamo skoro tri hiljade umrlih na milion stanovnika, to je najveća stopa na svetu. Prema zvaničnim podacima dva puta je vaknicisano milion i 700 hiljada građana, to je 26 odsto, ne možemo da tvrdimo i da je toliko zaštićenih. Gro naših ljudi je dobio kinesku vakcinu. Dalek je put do 50 odsto“, smatra Radovanović.

Koliko mi sad imamo vakcinisanih.Da li neko zna.Ali tačan a ne željeni podatak.Ko ovde muti.
Izbegavam da se upustam u raspravu, ali kontradiktornosti u vasim pisanjima i citiranjima osoba cije misljenje cenite. Prvo se pise da je naduvan broj umrlih i da su umrli bolovali od drugih bolesti i da korona nije uzrok. Onda citirate Dr. Radovanovica koji kaze da imamo naj vise umrlih od korone u regionu.

Radovanovića sam citirao jer je izneo podatak da je vakcinisano 26% dok premijer tvrdi da je preko 40%.Vlada pobedila koronu a struka misli da još tu ima posla.To su kontradiktornosti i zato se slažem sa tobom.Tačno je da sam ih naveo,jer kao običan građanin dobijam 2 podatkai naravno da sam zbunjen.Ko po tebi tu izbegava istinu.Radi reda sam ti postavio pitanje,mada ne očekujem odgovor kao i uvek.
Koliko i kako je umrlo zna samo onaj što šteluje statistiku.Što zna kad mogu početi svadbe.Što zna da su vakcine dobre-samo ne sme da garantuje,što zna kad će sledeči talas početi,ali pred izbore sledeče godine će sigurno stati (e ovo je jedino moje mišljenje )-možda i grešim

Ne bi da ti odgovaram da ne bi ulazili u dublju raspravu. Nije mi nuzno, a i preporuka moderatora je da se izbegava potenciranje covida i vakcina. Nit sam dovoljno strucan, nit pametan.

Ja kolko licno znam gradjana Srbije , a da sam u kontaktu snjima , to mi je inace sve familija . Kombinacija polu bosanci polu srbija . Ukupno da vidimo , ...oko 25 osoba.
Nis,Bg,Vinca kod BG , Temerin svi do jednog su vakcinisani , ako ista znaci . Naravno da nije pokazatalj , ali meni licno cudno da se kaze da je cetvrtina vakcinisana , a sve koji znam jesu ?

Ne bi da ti odgovaram da ne bi ulazili u dublju raspravu. Nije mi nuzno, a i preporuka moderatora je da se izbegava potenciranje covida i vakcina. Nit sam dovoljno strucan, nit pametan.
Zašto si onda komentarisao ako ne želiš da se upuštaš u raspravu i to citirajući mene.Ja nisam ni jednom rečju tebe spomenuo-zar i to nije kontradiktorno.Nisi nikad ni odgovorio na pitanja dok sam ja tebi odgovarao.A i pitanje nije toliko opasno da bi ulazili u dublje rasprave.Kad toliko poštuješ moderatore,što ih i ranije nisi ispoštovao a i naći ću ti ta mesta da se podsetiš.Gledali su ti kroz prste.

Korona i
Ja kolko licno znam gradjana Srbije , a da sam u kontaktu snjima , to mi je inace sve familija . Kombinacija polu bosanci polu srbija . Ukupno da vidimo , ...oko 25 osoba.
Nis,Bg,Vinca kod BG , Temerin svi do jednog su vakcinisani , ako ista znaci . Naravno da nije pokazatalj , ali meni licno cudno da se kaze da je cetvrtina vakcinisana , a sve koji znam jesu ?
Znam ih i ja dosta,a i Ja sam se vakcinisao i to cisto zbog posla,ne isplati se svaki put raditi PCR kad treba preko da se ide.I na kraju ce svi da se vakcinisu hteli ili ne.Na more bez vakcine nece moci,tj moze al uz PCR pa kad se prosečna porodica preracuna koliko je Kosta samo testiranje brzo ce da popusti.

Korona i

Znam ih i ja dosta,a i Ja sam se vakcinisao i to cisto zbog posla,ne isplati se svaki put raditi PCR kad treba preko da se ide.I na kraju ce svi da se vakcinisu hteli ili ne.Na more bez vakcine nece moci,tj moze al uz PCR pa kad se prosečna porodica preracuna koliko je Kosta samo testiranje brzo ce da popusti.
Pre bi izabrao da ne idem na more nego da se vakcinišem. Ko zna šta su zbućkali u te vakcine

Korona i

Slažem se-ko mora da putuje u inostranstvo je primoran da se vakciniše.Sve će zavisiti koliki je procenat vakcinisan u EU.Za sada će uslovljavati ali samo polako.Ima i onih koji ne mogu da se vakcinišu iz zdravstvenih razloga.Šta sa njim.A mora da putuje.Tako da ima tu dosta još začkoljica.Još kad im tako neki i umre i uspe da se dokaže-sve je na tankom ledu.Ako ih to ne bude zanimalo onda smo svi u gadnom problemu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh