Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Разлог је начин обрачуна пензије по новом закону. Сад рачунају сав стаж са боловањима, неплаћеним итд. А пре се узимало 10 или 15 најбољих година. Мој отац да је жив сад би имао 50-так хиљада а био је тракториста и возач.
Највећу пензију у селу имају људи који су отишли са 35 година стажа.
А сада који одлазе 29-35000 динара.

Nisam baš siguran da bi imao toliku penziju.Sve zavisi koliko je firma uplaćivala.Kod nas vozač u hitnoj sa punim stažom ima 25000.Isto tako i električar,bravar.....
Ti što imaju 29-35000 su sigurno radili u jakim firmama ili im je stručna sprema veća od srednje,Kod nas takvih sa SSS nema sa tolikim penzijama-jedino invalidskim

Ма какве школе, радили као трактористи и на фарми свиња.
Сад је скоро отишао један из фарме са 65 година живота и преко 40 година стажа. Добио је 34 000 динара пензију.
Велика разлика је између радника из комбината и радника који су били у индустији.
Послератни управник фарме свиња(умро ове године у 101. Години живота био на тв)
је имао 80-так хиљада динара пензију.
Криваја, зобнатица и још пар комбината су имали жестоке плате једно време.

Сад је скоро отишао један из фарме са 65 година живота и преко 40 година стажа. Добио је 34 000 динара пензију.
Велика разлика је између радника из комбината и радника који су били у индустији.
Kao što sam i napisao u jakim firmama ali prosečne penzije...

Jeste jake da ne kažem šta,celo detinjstvo sam sirotinja bio,eto kolika je plata bila na zobnatici,sad bolje žive sa 23 hilj. penzije.
Nisam imao ni patike da kupim.
Prve patike sam kupio 94' kad sam bacao slamu ,teža bala od mene bila,tad je bilo 1,1 din za marku.

Јеби га саво, овде код мене у селу пензионери најбоље живе имају највећа примања. Знам пар људи који су радили на зобнатици имају пензију 40-так хиљада.
Једино је птк преживела 90-те и ради до дан данас. Да ли је до руководства, неког вишег плана или шта не знам. Редовно је било 400+ сезонских радника.

Јеби га саво, овде код мене у селу пензионери најбоље живе имају највећа примања. Знам пар људи који су радили на зобнатици имају пензију 40-так хиљада.
Једино је птк преживела 90-те и ради до дан данас. Да ли је до руководства, неког вишег плана или шта не знам. Редовно је било 400+ сезонских радника.
A kada su ti otišli u penziju.Pitaj ih kolika im je bila penzija kada su otišli.I kod nas ko je duže u penziji ima veću penziju.

Мој отац је отишао 1997 кад је пензија каснила неколико месеци. 2009 је имао око 33-34000. А пуно боље од њега су прошли који су могли да оду са 35 година стажа. Има их у улици преко 30 година су у пензији

Закон није ни мало реалан, неко ко је почео да ради са мање од 18 година и до сад је израђен од физичког посла је у великом губитку. Тотално нереално стање. Њих неколико буквално добили прву пензију и умрли. А њих двоје за које знам нису ни дочекали прву пензију.

Nije bio priajvljen na minimalac svuda radio i po jacim firmama.I da je bio svih 40 godina na minimalcu opet je malo.

Uplaćivao preko poljoprivrede od ´86 do pre par godina,znači oko 32 godine,zadnjih par nisam i sad verovatno imam dug od 800000 do možda milion dinara(ne znam sigurno),gde je kamata veća od glavnice ...i gde je tu logika...
Kada bih uplatio dug za taj novac bi mi "oni" mogli isplaćivati nazovi penziju 7-8 godina,naravno kada napunim 65 ,a ko mi garantuje da ću doživeti 73 ,da ne pričam o onih plaćanih 30 i kusur godina...
U vlasništvu imam 8,5Ha i isto plaćam i ja i onaj sa 0,5 kao i onaj sa 200Ha,oooo zemljo...

Moze pomoc ako neko zna . Drug mi dobio poruku za revakcinaciju valjda od e uprave za petak , a nikako nemoze . Na koji nacin da odlozi revakcinaciju koji dan ? Srbija je u pitanju . Bg

Распитај се која је вакцина и колико покрива једна доза. Може се мало пролонгирати али никако раније. Уосталом како ствари стоје ето тебе опет на јесен.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh