Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To im je deo psihološkog rata,izadje na TV i nabraja ko sve kako živi,pa kad to čuje njegov sendvičar koji je u penziji,kad dodje do protesta poljoprivrednika odmah kaže šta hoće kad im kukuruz 30din,pa još kad posole sa prinosima od 10+t dokon penzioner samo računa kako se bogati poljoprivrednici bune,a puni su para.

Isto je i za sve drugo,prosečna plata,potrošačka korpa imaju najače oružije današnjice u svojim rukama,a to su mediji.Takvu propagandu onomad imali samo Nemci.

Ko nam je kriv.Svima je dobro.To smo i zaslužili.Omladina nam se ne odvaja od telefona,tako da,mrka kapa.Mi stariji smo prošli sve garniture vlasti i ne znamo šta nam je činiti.Srednja generacija ne zna gde udara jer treba prehraniti porodicu.Oni ne zaposleni,žive na grbači penzionera i starijih-oni su neuračunljivi.Mi smo društvo koje je u nekom polu snu i koje neće biti spremno za neke korenite promene u dogledno vreme.

Umalo da zaboravim.Forumašima koji se nalaze na druženju kod Gorana želim prijatan boravak.Verujem da ste sada u pravom elementu.Možda Vi nešto pametno smislite a da nije žuta ručica.Polako sa jeće i piće,da ne bude noć dugačka.Sve Vas pozdravljam i zavidim Vam. :ppozdrav: :ppozdrav:

Umalo da zaboravim.Forumašima koji se nalaze na druženju kod Gorana želim prijatan boravak.Verujem da ste sada u pravom elementu.Možda Vi nešto pametno smislite a da nije žuta ručica.Polako sa jeće i piće,da ne bude noć dugačka.Sve Vas pozdravljam i zavidim Vam. :ppozdrav: :ppozdrav:
Nisam znao da je odloženo ali neka ostane za sledeći put.

Starac je gledao, pa mi prepricao, navodno da to sto su ljudi placali pio to nije nista nego im to drzava daje iz svog dzepa kao socijalu, covek poludeo placao 40 g pio i dobio penziju 15000,to je bilo u dnevniku sinoc na Pinku
Baš tako je bilo , gledao sam uživo obraćanje predsednika iz Priboja kada je to ponovio 2x

O5 ja , jutros pratim dnenik ( 08:00 ) , i naravno cujem i informacije o coroni .

Neko sam ko se ( na vreme ) vakcinisao i ko sve vreme zastupa pozitivan stav na tu temu .

Ali naravno , nismo deca pa da bez obzira na sve teramo istu pricu ko tele-put kada nesto ne stima i prosto bode oci .

Eto , recimo jtros u dnevniku rekose kako brojevi drasticno opadaju kod nas A I U REGIONU ?

Kako sad to , pa mi smo lideri u imunizaciji , kako je moguce da svakodnevno istim tempom opada broj

pozitivnih kod nas i kod Bugara recimo kad znamo ( zvanicni brojevi ) da su bugari dobili 4x manje vakcina

( procentualno gledano na broj stanovnika ) ili Schvajcarska koja je bolja za uporedjivanje jer smo priblizno isti

po broju stanovnika . Zasto epidemija ne hara u delovima zemlje gde je slab odziv ( Tutin , Blace , Kursumlija . . . )

Sad ispade epidemija u Evropi u istom opadanju i kod onih koji su se koliko-toliko bockali i oni koji nisu .

Vidim da ovih dana pokrecu kampanju za vakcinizaciju dece pa bi bilo lepo da neko objasni i ovu

anomaliju pre nego sto roditelji odluce sta da posavetuju svoje .

O5 ja , jutros pratim dnenik ( 08:00 ) , i naravno cujem i informacije o coroni .

Neko sam ko se ( na vreme ) vakcinisao i ko sve vreme zastupa pozitivan stav na tu temu .

Ali naravno , nismo deca pa da bez obzira na sve teramo istu pricu ko tele-put kada nesto ne stima i prosto bode oci .

Eto , recimo jtros u dnevniku rekose kako brojevi drasticno opadaju kod nas A I U REGIONU ?

Kako sad to , pa mi smo lideri u imunizaciji , kako je moguce da svakodnevno istim tempom opada broj

pozitivnih kod nas i kod Bugara recimo kad znamo ( zvanicni brojevi ) da su bugari dobili 4x manje vakcina

( procentualno gledano na broj stanovnika ) ili Schvajcarska koja je bolja za uporedjivanje jer smo priblizno isti

po broju stanovnika . Zasto epidemija ne hara u delovima zemlje gde je slab odziv ( Tutin , Blace , Kursumlija . . . )

Sad ispade epidemija u Evropi u istom opadanju i kod onih koji su se koliko-toliko bockali i oni koji nisu .

Vidim da ovih dana pokrecu kampanju za vakcinizaciju dece pa bi bilo lepo da neko objasni i ovu

anomaliju pre nego sto roditelji odluce sta da posavetuju svoje .
Sam si video koliko nelogičnosti.Biće mirno do jeseni.A ko se među prvima vakcinisao više neće biti zaštićen.
Ali odraće nam kožu s leđa sa nametima i poskupljenjima svega što postoji.Ima da nas košta ovaj cirkus.To će izazvati velike posledice da nismo ni svesni.A to im je i bio cilj i postigli su ga zahvaljujući velikom strahu koji su širili 24 sata dnevno.

Starac je gledao, pa mi prepricao, navodno da to sto su ljudi placali pio to nije nista nego im to drzava daje iz svog dzepa kao socijalu, covek poludeo placao 40 g pio i dobio penziju 15000,to je bilo u dnevniku sinoc na Pinku
Druže al realno znaš li ti nekog paora koji je uplaćivao 40 g?
"Od 1986. godine do danas penzijsko osiguranje je za poljoprivrednike obavezno, što znači da su, po zakonu, dužni da u njemu učestvuju i plaćaju penzijske doprinose, kao i svi ostali penzijski osiguranici (zaposleni i pripadnici samostalnih delatnosti), a pod pretnjom sankcija i prinudne naplate. Doduše, kako ćemo kasnije videti, ta nominalna obaveznost ne postoji u praktičnom životu"
Nemoj samo neko da me proziva bez veze ali je čovek mislio na one ko što je bio naš deda iz kuće uplatio 15 g i 18 koristio penziju.Samo što nije deda kriv nego zakon.

"Od 1986. godine do danas penzijsko osiguranje je za poljoprivrednike obavezno, što znači da su, po zakonu, dužni da u njemu učestvuju i plaćaju penzijske doprinose, kao i svi ostali penzijski osiguranici (zaposleni i pripadnici samostalnih delatnosti), a pod pretnjom sankcija i prinudne naplate. Doduše, kako ćemo kasnije videti, ta nominalna obaveznost ne postoji u praktičnom životu"
Nemoj samo neko da me proziva bez veze ali je čovek mislio na one ko što je bio naš deda iz kuće uplatio 15 g i 18 koristio penziju.Samo što nije deda kriv nego zakon.
Nisam baš upućen u problematiku .Da li istu poljoprivrednu penziju ima čovek koji je plaćao 30 godina penziono ,kao i onaj koji je plaćao 15 godina?

Ako imaju istu ,onda "onaj" dobro kaže da je to socijala za ostarele poljoprivrednike.

Za platiše socijala, za one prve koji su dobili do 10 g besplatnog staža i više nego poklon. Nakaradno skroz.
Sa druge strane jeste penzija socijalna ali u odnosu koliko se uplaćuje je najveća. Onaj što je otiša sa 15 g ima penziju preko 60% onog što je uplatio,tj najveća primanja u državi po procentu uplate. S druge strane gde je logika svi imaju istu i onaj sa 15 i onaj sa 30.A tek je polemika glupa kad uzmemo u obzir da je zakonski "obavezan" onaj sa 0,5 ha i onaj sa 55 ha.

Ovo je tačno od reči do reči.Kolika je radnička penzija sa 15 godina ako je sa 40 između 24 i 25.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh