Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
А ко им је те отимачине дозволио? Па нараво тадашња власт на челу са ћопавим загорцем. Мамин отац је био благајник у једном предузећу и наравно пошто је био Србин комшија Мађар га пријави да је славио славу и захваљујући њему ме остао без посла,а тај савршени комшија јез заузео његово место. А дединог рођеног брата је исто комшија хортијевац за време окупације пријавио тадашњим жандармима да се са још 6-7 момака спремају прикључити партизанима. Епилог је тај да ни до дана данашњег им се не зна стрва,а тај комшија је после рата завршио на робији и када је дошао са робије деда отишао да га пита где су их побили бар да им се зна где су им кости,и овај пријави деду удби па је цела породица имала забрану приласка том комшији и проласка поред његове куће. Трагедија свега тога је што је тај хортијевац имао обућарску радњу на сред улице и сваки дан су морали туда проћи кад иду до радње или деца у школу.

Ti isti sto su nam ostavili i napravili lepu jugu '45.-te su dolazili kod moje prababe i babe(prababin brat i babin stric) i oteli posle zavrsetka rata 2 krave,2 konja,6 svinje i ostavili u kuci gde su ostala 5 deteta i 3 zene 12 kila zita i 18 kila kukuruza,ti isti su mog pokojnog dedu okarakterisali kao cetnicko i ljoticevsko dete kad je bio u vojsci a posto je covek bio ćata dopadne mu dopis iz sela,profilisanje danas sto se kaze, da mu se ne daje puska u ruke,da ne vidi gde stoje tenkovi i gorivo na pisti,da mu se daje da cisti klozete i sneg,ti isti su mog pradedu primili tek 1947.u zemlju iz zarobljenistva,ti isti su terali majkinog dedu na most na Moravu kod Ljubiceva da puca u zbeg dece i zena i starih,on odbio,dobije kundak u glavu i zaglavi zatvor,ti isti su(moj kum pokojni) prijavili oca 1988 da nosi kolac u crkvu i slavi slavu i Bozic jer je otac bio predsednik mesne kancelarije i jedini covek na teritoriji tadasnje juge koji nikad nije bio clan saveza komunista,nikad mu nisu priznali radni staz,mobilisali ga 1991 jos uvek kao predsednika mesne kancelarije i terali ga na ratiste,ti isti su zatvorili 1945. 6 domova u komsiluku kod mene jer su oterali decu na Sremski front od po 14 godina,ti isti su nas zaduzili milijarde pa ti i ja i svi ostali clanovi foruma vracamo te pare njihovoj deci koja sada vladaju. Govna su uvek ista,ona se ne menjaju,mi se menjamo,jer preko nas dolaze nasa deca koja ce biti malko drukcija od nas,koja ce da isto rade i da zive kao mi,na nama je da im pomognemo i omogucimo bolje koliko mozemo. Cast izuzecima iz tog rezima ali njih nema na prste jedne ruke da nabrojis a poginulim vojnicima njihovim neka je vecni mir,u kosti se ne dira.
Zasto su morali da ga teraju 91 na ratiste, zar nije bila to njegova obaveza?

"Ti isti"to su tvoji i moji ljudi iz sela, komsije, rodjaci... onaj u BG nije znao dal imas ti kantu masti i u ambaru zita... ali onaj koji je imao seosku vlast je znao sta imas... Ti seoski cistaci ambara su mahom bili bitange, sljam i losi ljudi, bar kod nas, dokazivali svoju "sposobnost' na tudjoj muci...
Prica iz mog kraja... Kad su uvedeni narezi u opstini bio sastanak seoskih predsednika dase saopste kolicine robe koje su propisane za svako selo, predstavnik jednog od veceg sela u mojoj opstini se malo pobunio i rekao da je losa godina bila i da oni ne mogu toliko sakupiti... onda je skocio predsednik Glogovca (mog susednog sela) i rekao "sta ne mozete, evo mi cemo to nadoknaditi" i mestani Glogovca prezivese jos jednu gladnu godinu jer im je pokupljeno do poslednjeg zrna. A u mom selu su "nasi" cistaci zaisli posle zavrsenih svinjokolja i pokupili ljudim mast i slaninu koja je stajala u magacinu dok se nije usmrdela.... znaci niko nije trazio nego je iz obesti pokupljeno
Opet jedan je skidao ljudima plot iz dvorista i lozio banket (pekao ciglu)... ima raznih primera, mogu pisati do sutra gde je licno do nasih ljudi, nije trebao broz i ekipa
Tako je bilo i za vreme rata.Najgori su domaći,da li izdajnici ili kako bi se mogli zvati-dupelisci ali nije bitno.Suština je važna.

Moguce...
Citam nedavno da je bil gejts navodno kupio 100000 hektara zemlje
Navodno planira da od biljnih proteina proizvodi vestacko meso
Pa ce kao prirodna hrana poskupeti i ai bice je nedovoljno...
pa ce onda progurati to njegovo meso da narod ne bude gladan i sl....
Smejurija, zasto bi to neko radio, i sta sve ljudima nece pasti na pamet da izmisle...

Da li se još kod nekoga čulo probijanje zvučnog zida u nekoliko navrata i danas jednom od strane vojnih mlaznjaka..Da li se spremaju za neke vojne vežbe ili opet neko zastrašivanje.

Zasto su morali da ga teraju 91 na ratiste, zar nije bila to njegova obaveza?
On je teran pod okriljem sfrj ne pod stegom Srbije.Obaveza predsednika mesne kancelarije je bila da ostane u selu i salje i dobija pozive,da izdaje seljacima dokumenta,da izdaje usne marke i pasose za stoku,da vencava ,prijavljuje rodjenje deca po selu,upisuje preminule,da prima i da vraca pozive za rat,otac je vratio vise od 120 poziva jer se vadio na foru jer su budale u smederevu upisivale umesto petar nikolic-pera nikolic umesto tipa jovica stojanovic na pozivu je pisalo jova stojanovic,otac je bio protiv rata i kad se povelo pitanje na savetu o tome on je zagovarao pricu da se dovedu plavi slemovi pa nek oni ratuju a ne narod da gine nebitno koje nacije jer su i oni ustvari rasturili tu drzavu,u vojnoj knjizici mu je pisalo dobrovoljac kao i ljudima po selu hteli ili nehteli da idu,na pozivu su falsirali njegov potpis i to je bila kap koja je prelila casu ali su ga terali u rat zato sto im nije bio po volji pa su ga zato prinudno terari i najurili sa posla a ti sto su ga otpustili sad vladaju selom i jos uvek imaju afinitet prema mojoj kuci bez nekog znacajnog razloga,uveli su i sad svoju decu koja su mojih godina u vlast i na pozicije,uvecali zemlju,poljopark,automobile,mi smo ostali na nasih 8ha na zmaja 133 i na pikap berlingo 2007,otac im je sve oprostio i nista im nazao nije ucinio cak je i njihovoj deci posto su bili slicnih godina pa i mladji od njega pomagao,nisu oterani da ratuju jer je i njihove pozive cepao jer po zakonu vojnosposoban covek je sa 14 godina tad bio a to sranje je ostalo do dana danasnjih,meni je mada nije tema stigao vojni razmestaj kad se kosovo odvojilo,od 414 poziva u selu 404 su odgovorena.

Nažalost, mnogi Srbi se nisu mogli osloboditi jugoslovenskog sindroma, pa su čak i svoju srpsku nacionalnost vrlo lako prodali za imaginarnu jugoslovensku. Za neke sitne svakodnevne pogodnosti, izdavali su dugoročne nacionalne interese..
Tek sada je kristalno jasno kolika je glupost bio poslednji rat, i koliku su štetu retardirani političari napravili običnom narodu.
Inače, za mene: jugoslovenstvo=komunizam.

On je teran pod okriljem sfrj ne pod stegom Srbije.Obaveza predsednika mesne kancelarije je bila da ostane u selu i salje i dobija pozive,da izdaje seljacima dokumenta,da izdaje usne marke i pasose za stoku,da vencava ,prijavljuje rodjenje deca po selu,upisuje preminule,da prima i da vraca pozive za rat,otac je vratio vise od 120 poziva jer se vadio na foru jer su budale u smederevu upisivale umesto petar nikolic-pera nikolic umesto tipa jovica stojanovic na pozivu je pisalo jova stojanovic,otac je bio protiv rata i kad se povelo pitanje na savetu o tome on je zagovarao pricu da se dovedu plavi slemovi pa nek oni ratuju a ne narod da gine nebitno koje nacije jer su i oni ustvari rasturili tu drzavu,u vojnoj knjizici mu je pisalo dobrovoljac kao i ljudima po selu hteli ili nehteli da idu,na pozivu su falsirali njegov potpis i to je bila kap koja je prelila casu ali su ga terali u rat zato sto im nije bio po volji pa su ga zato prinudno terari i najurili sa posla a ti sto su ga otpustili sad vladaju selom i jos uvek imaju afinitet prema mojoj kuci bez nekog znacajnog razloga,uveli su i sad svoju decu koja su mojih godina u vlast i na pozicije,uvecali zemlju,poljopark,automobile,mi smo ostali na nasih 8ha na zmaja 133 i na pikap berlingo 2007,otac im je sve oprostio i nista im nazao nije ucinio cak je i njihovoj deci posto su bili slicnih godina pa i mladji od njega pomagao,nisu oterani da ratuju jer je i njihove pozive cepao jer po zakonu vojnosposoban covek je sa 14 godina tad bio a to sranje je ostalo do dana danasnjih,meni je mada nije tema stigao vojni razmestaj kad se kosovo odvojilo,od 414 poziva u selu 404 su odgovorena.
Ali zbog toga što su se kod vas odbijali pozivi,zato su mobilisali,poslušnu Kikindu,Pančevo,Kovačica,Zrenjanin.U vojnoj knjižici imaš vojnu poštu u kojoj si bio na ratište a ne piše da li si dobrovoljac ili ne.Nego su kalkulisali sa time da su u pitanju vojne vežbe a ne učešće u ratu (to je važilo za nas koje su prve mobilisali zbog neodazivanje dobrovoljaca iz Srbije).Druga tura naših rezervista se izborila da im piše učešće u ratu.I najgore u svemu što su se svi ti iz 91 isto među prvima mobilisani i 99.

Nažalost, mnogi Srbi se nisu mogli osloboditi jugoslovenskog sindroma, pa su čak i svoju srpsku nacionalnost vrlo lako prodali za imaginarnu jugoslovensku. Za neke sitne svakodnevne pogodnosti, izdavali su dugoročne nacionalne interese..
Tek sada je kristalno jasno kolika je glupost bio poslednji rat, i koliku su štetu retardirani političari napravili običnom narodu.
Nas je prvo kralj zajebao... pa umesto da bude kralj svih Srba izabrao da bude kralj Srba, Hrvata i Slovenaca

Ali zbog toga što su se kod vas odbijali pozivi,zato su mobilisali,poslušnu Kikindu,Pančevo,Kovačica,Zrenjanin.U vojnoj knjižici imaš vojnu poštu u kojoj si bio na ratište a ne piše da li si dobrovoljac ili ne.Nego su kalkulisali sa time da su u pitanju vojne vežbe a ne učešće u ratu (to je važilo za nas koje su prve mobilisali zbog neodazivanje dobrovoljaca iz Srbije).Druga tura naših rezervista se izborila da im piše učešće u ratu.I najgore u svemu što su se svi ti iz 91 isto među prvima mobilisani i 99.
Dobrovoljac je udareno pecatom sa sve vojnom postom, cim je nadjem slikacu ti je. Meni je na pozivu upisano vojna posta ta i ta,razmestaj kopnena zona bezbednosti neko mesto podno kopaonika na severnoj strani kosova i pecatom isto udareno dobrovoljac. Komsiji koji je u vojsci kao profi vojnik isto kao meni samo drugi razmestaj-bujanovac. Nedao Bog rata nikome,slava palima a zivima hvala sto su nas branili

Nas je prvo kralj zajebao... pa umesto da bude kralj svih Srba izabrao da bude kralj Srba, Hrvata i Slovenaca
Oni su sklonili(klika oko pasica i drugova) princa Djordja koji je bio slika i prilika svog pradede Karadjordja i doveli pomirlivog i nadasve sklonog manipulaciji Kralja Aleksandra. Djordje bi drugacije vodio zemlju,bio je prek,ratoboran,pravdoljubiv,bio je u rovu sa vojnicima,bio je u svakoj bici od balkanskih do kraja prvog rata,sto je rekao Vojvoda Misic bili bi smo u granicama nasih grobova,dokle god ima srpski element tu bi bila linija razgranicenja,ostalima bi doneli slobodu od tiranstva i njihovu drzavu bez nas u njoj,jer su oni zbog vekova suzivota sa Madjarima i Nemcima izgubili osecaj slobode i navikli da saviju kicmu pod udarom bica. Tako je isto sklonjen i Karadjordje,nadasve prek i pravdoljubiv covek koji je podigao ruku i na oca i na brata ali je sacuvao narod i napravio koliko-toliko neki sistem i moderan nacin vodjenja drzave pa su ga zamenili sa nepismenim milosem koji je preslikan primer politicara od 1908 da uzmem za primer pa naovamo. Nepismen,sklon manipulisanju,tiranin,vlastoljubiv,srebroljubac,otimac koji je kazu bio najbogatiji covek evrope svog vremena,zvuci malo poznato zar ne,isti kao ovi majmuni danas i oni pre njih. Da napomenem i izvinem se zbog prevelikog izlaganja,sva trojica koja su bila uvucena u ubistvo Karadjordja nisu lepo prosla u zivotu,miloseva linija je izumrla,sinovi su mu tragicno zavrsili,vujica vulicevic je pred kraj svog zivota kazu poludeo i nocima jahao konja i drao se da mu Karadjordje oprosti a toma vucic perisic je umro u cirevima i gnojnim ranama u najvecim bolovima,trulio je na zivotu. Neka se paze i ovi na vlasti od neke Bozanske pravde neke ako je ima,mozda se i njima vrati sve sto rade,ili ne daj Boze njihovim pokolenjima

Protiv kakvog sindroma se danas borimo? Sami smo sebi vile u ocima.

Da li se još kod nekoga čulo probijanje zvučnog zida u nekoliko navrata i danas jednom od strane vojnih mlaznjaka..Da li se spremaju za neke vojne vežbe ili opet neko zastrašivanje.
Pre 10-ak min. i ovde kod nas u par navrata isti efekat .

Poodavno nisam cuo nesto slicno , izadjoh na terasu ali avaj , prilicno oblacno i letelica se ne vidi .

Evo sada nema više jugoslovenskog sindroma još odavno_Ostade Srbija.Istorija se promenula.Ali to nije srbija od pre 100 i kusur godina.Sada se u okviru Srbije nalazi i Vojvodina koja je bila u sastavu austro-ugarske i ima 22 nacionalnosti.Drugačiji su pogledi

Bravo, ja kad govorim da su kralj i Pašić najveći dželati Srba svi mi govore da sam izdajnik, a najjači su mi oni "veliki" Srbi što pljuju Tita i Jugoslaviju nazivajući je Smrdoslavijom, pa nije Tito izmislio tu Jugoslaviju već "oslobodioc" i Pašić. Zato je Apis i ubijen tokom Solunskog procesa i Crna ruka rasformirana jer su se zalagali da se pripoje sve teritorije gde su Srbi većinsko stanovništvo i da se pravi Velika Srbija, ali alavom Pašiću koji je u međuvremenu sklonio sina u Francusku da slučajno ne pogine tokom Prvog svetskog rata i još alavijem kralju to nije bilo dovoljno. Pa su nas lepo "bratimili" sa dojučerašnjim koljačima koji su u uniformi Austrougarske činili velika zlodela nad Srbima. Posledica tog "bratimljenja" dan danas osetimo iako je prošlo 100 godina.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh