Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Све би ја те што пљују по Србији и њеној химни отпремио тамо где им је лепше са картом у једноме правцу. Много се у Србији дозвољава појединцима и мањинама да таласају баш ме интересује дали би у Хрватској и добили право да се огласе,а не да се буне. Коме се не свиђа,држава би требала да омогући лепо да откупи имања и некретнине од њих и да им пожели сретан пут.
Oni ne bi da idu ali hoće da podrivaju državu.Ako se otmu kontroli,neće biti dobro.

Већ се то добрим делом отргло контроли али још има времена да се устроје или построје. То нам је заоставштина ћопавог загорца такозвано зло "братство и јединство" где у тадашњој Југославији само у Србији су сви имали своја права,а Срби нису смели да писну јер одма су пропагирали национализам.

U subotu 4.9. 2021. održaće se 22-a poljo manifestacija "Srbobranska brazda" na parceli poljoprivrednog imanja AD Pionir koje se nalazi na 3-4km u pravcu Srbobran- Novi Sad, mislim da takmičenje počinje u 10h, ko voli nek izvoli da li kao takmičar ili kao posmatrač.

Већ се то добрим делом отргло контроли али још има времена да се устроје или построје. То нам је заоставштина ћопавог загорца такозвано зло "братство и јединство" где у тадашњој Југославији само у Србији су сви имали своја права,а Срби нису смели да писну јер одма су пропагирали национализам.
Jutros je bila serija kako su Srbi likvidirali kralja Aleksandra i njegovu suprugu a bila je i serija kako je Srbin likvidirao na spavanju Karadjordja a bila je i serija kako je Srbin izrucio Slobu Milosevica a bila je i serija kako je Srbin likvidirao Djindjica a bile su i serije kako su Srbi u drugom svetskom ratu likvidirali jednio druge bratoubilacke borbe a bila je i ona kako je Zikica Jovanovic Spanac likvidirao drugog Srbina i to se dugo slavilo tako da prepuna je istorija medjusobnih obracuna do istrebljenja A ODAKLE SAD IZLETE DA NAS JE TITO UNAZADIO ILI OSTAVIO NESTO NAOPAKO U NASLEDJE.
Ovo slag drustvo sto je prodalo sve pokretno i nepokretno sto je moglo nisu ni ono crno ispod nokta komunistima i ljudima iz rezima Titove Jugoslavije jer ovaj sljam bi u toj istoj drzavi bio ili likvidiran ili poslat na tesku robiju da sviraju klavir a ovo su potomci loseg oca i jos gore majke ONA DRZAVA JE PODIGNUTA IZ PEPELA I OSTAVLJENA U NASLEDJE SVOJIM POTOMCIMA U CELOSTI A OVO SADA JE SVE RASKURCANO DA NISU OSTALI NI DUGMICI. Naslednicima ove drzave ostaju dugovi prema svetskim bankama i saznanje da zive u KOLONIJI ponavljam NOVONASTALA TVOREVINA SRBIJA JE DEMOKRATSKA KOLONIJA POD PATRONATOM KURTE I MURTE i najmanje sto bi u ovom trenutku mogli je da ne diramo ove sto su nam ostavili u nasledje ono sto nemozemo ni da okrecimo

Kakve gradjevinske poduhvate su imali neimari u staroj drzavi kakvi su to bili projekti da danas niko ne moze ni da zamisli a ovaj danas otvara usrani vijadukt ili malu zgradicu bolnice i drzi slovo kako su to najmoderniji objekti ne u Evropi nego u svetu🆘 Ovi bivsi samo jos na mesec nisu stigli a ovaj nas dusevni bolesnik otvara fiskulturnu salu u nekom selu u Sumadiji sa 12 djaka i placa tapsace da mu aplaudiraju jad ,beda i cemer i sada da neko kaze da je budzati potomak onih velikana ⁉️ali da ne duzimo ovaj nas ne samo sto je ogrizao u kriminal on je i mentalno davno iskocio iz sina i bilo bi mnogo neozbiljno ovo nase medicinsko cudo uporedjivati sa bilo kim iz nase bogate istoriji a i tesko bi OVAKO NESTO SE SAMO JEDNOM RADJA⚠️

Ti isti sto su nam ostavili i napravili lepu jugu '45.-te su dolazili kod moje prababe i babe(prababin brat i babin stric) i oteli posle zavrsetka rata 2 krave,2 konja,6 svinje i ostavili u kuci gde su ostala 5 deteta i 3 zene 12 kila zita i 18 kila kukuruza,ti isti su mog pokojnog dedu okarakterisali kao cetnicko i ljoticevsko dete kad je bio u vojsci a posto je covek bio ćata dopadne mu dopis iz sela,profilisanje danas sto se kaze, da mu se ne daje puska u ruke,da ne vidi gde stoje tenkovi i gorivo na pisti,da mu se daje da cisti klozete i sneg,ti isti su mog pradedu primili tek 1947.u zemlju iz zarobljenistva,ti isti su terali majkinog dedu na most na Moravu kod Ljubiceva da puca u zbeg dece i zena i starih,on odbio,dobije kundak u glavu i zaglavi zatvor,ti isti su(moj kum pokojni) prijavili oca 1988 da nosi kolac u crkvu i slavi slavu i Bozic jer je otac bio predsednik mesne kancelarije i jedini covek na teritoriji tadasnje juge koji nikad nije bio clan saveza komunista,nikad mu nisu priznali radni staz,mobilisali ga 1991 jos uvek kao predsednika mesne kancelarije i terali ga na ratiste,ti isti su zatvorili 1945. 6 domova u komsiluku kod mene jer su oterali decu na Sremski front od po 14 godina,ti isti su nas zaduzili milijarde pa ti i ja i svi ostali clanovi foruma vracamo te pare njihovoj deci koja sada vladaju. Govna su uvek ista,ona se ne menjaju,mi se menjamo,jer preko nas dolaze nasa deca koja ce biti malko drukcija od nas,koja ce da isto rade i da zive kao mi,na nama je da im pomognemo i omogucimo bolje koliko mozemo. Cast izuzecima iz tog rezima ali njih nema na prste jedne ruke da nabrojis a poginulim vojnicima njihovim neka je vecni mir,u kosti se ne dira.

Izvinjavam se za vise postova,ako je problem neka se uklone,vec sam opomenut,ali ako me secanje Momo ne vara,i on je bio jedan od osnivaca sns-a

U pravu je samo onaj
koji to ne mora da dokazuje.

Ako su svi izuzev mene moj narod,
moj jadni narod nema nikoga
osim mene.

Telo svakog tiranina potopljeno u narod
istiskuje onoliko naroda
koliko je tiranin težak.

Dosta mi je raja.
Kupujem kazan i otvaram pakao.

Istorija: velike sile svakoga dana
biju nekog malog agresora.

Budućnost bez mene,
to je prošlost.

Ubiti besmrtnog čoveka
to je san svakog pravog dželata.

Najviše lažu oni koji znaju istinu.

Život je jedini razlog da se živi.
Svi ostali razlozi
naknadno su izmišljeni.

Inteligencija im je u rukama.
Šta im je u glavi?

Pre rata nismo imali ništa,
a onda su došli Nemci
i uništili su sve.

Sklonite se, dolazi budućnost.

Otkako sam sebe uhvatio u laži
ne verujem više nikome.

Lav se povukao,
sada je čovek car svih životinja.

Da sam slep živeo bih
u svome mraku, ovako,
ko zna u čijem mraku živim.

Kako da ne budem srećan?
Gde god pogledam se moj do mojega
(Iz zbirke ,,Pisi kao sto cutis")
Odavno sam ga citao ne znam gde sam zaturio ostale knjige,samo ovu nadjoh Momo​

Ti isti sto su nam ostavili i napravili lepu jugu '45.-te su dolazili kod moje prababe i babe(prababin brat i babin stric) i oteli posle zavrsetka rata 2 krave,2 konja,6 svinje i ostavili u kuci gde su ostala 5 deteta i 3 zene 12 kila zita i 18 kila kukuruza,ti isti su mog pokojnog dedu okarakterisali kao cetnicko i ljoticevsko dete kad je bio u vojsci a posto je covek bio ćata dopadne mu dopis iz sela,profilisanje danas sto se kaze, da mu se ne daje puska u ruke,da ne vidi gde stoje tenkovi i gorivo na pisti,da mu se daje da cisti klozete i sneg,ti isti su mog pradedu primili tek 1947.u zemlju iz zarobljenistva,ti isti su terali majkinog dedu na most na Moravu kod Ljubiceva da puca u zbeg dece i zena i starih,on odbio,dobije kundak u glavu i zaglavi zatvor,ti isti su(moj kum pokojni) prijavili oca 1988 da nosi kolac u crkvu i slavi slavu i Bozic jer je otac bio predsednik mesne kancelarije i jedini covek na teritoriji tadasnje juge koji nikad nije bio clan saveza komunista,nikad mu nisu priznali radni staz,mobilisali ga 1991 jos uvek kao predsednika mesne kancelarije i terali ga na ratiste,ti isti su zatvorili 1945. 6 domova u komsiluku kod mene jer su oterali decu na Sremski front od po 14 godina,ti isti su nas zaduzili milijarde pa ti i ja i svi ostali clanovi foruma vracamo te pare njihovoj deci koja sada vladaju. Govna su uvek ista,ona se ne menjaju,mi se menjamo,jer preko nas dolaze nasa deca koja ce biti malko drukcija od nas,koja ce da isto rade i da zive kao mi,na nama je da im pomognemo i omogucimo bolje koliko mozemo. Cast izuzecima iz tog rezima ali njih nema na prste jedne ruke da nabrojis a poginulim vojnicima njihovim neka je vecni mir,u kosti se ne dira.
"Ti isti"to su tvoji i moji ljudi iz sela, komsije, rodjaci... onaj u BG nije znao dal imas ti kantu masti i u ambaru zita... ali onaj koji je imao seosku vlast je znao sta imas... Ti seoski cistaci ambara su mahom bili bitange, sljam i losi ljudi, bar kod nas, dokazivali svoju "sposobnost' na tudjoj muci...
Prica iz mog kraja... Kad su uvedeni narezi u opstini bio sastanak seoskih predsednika dase saopste kolicine robe koje su propisane za svako selo, predstavnik jednog od veceg sela u mojoj opstini se malo pobunio i rekao da je losa godina bila i da oni ne mogu toliko sakupiti... onda je skocio predsednik Glogovca (mog susednog sela) i rekao "sta ne mozete, evo mi cemo to nadoknaditi" i mestani Glogovca prezivese jos jednu gladnu godinu jer im je pokupljeno do poslednjeg zrna. A u mom selu su "nasi" cistaci zaisli posle zavrsenih svinjokolja i pokupili ljudim mast i slaninu koja je stajala u magacinu dok se nije usmrdela.... znaci niko nije trazio nego je iz obesti pokupljeno
Opet jedan je skidao ljudima plot iz dvorista i lozio banket (pekao ciglu)... ima raznih primera, mogu pisati do sutra gde je licno do nasih ljudi, nije trebao broz i ekipa

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh