Kod nas je problem sto se gleda kroz religiju a ne kroz krv. U americi jedan muhamed ali tj kasijus klej je afroamerikanac,kenedijevi su amerikanci finskog porekla,al kapone amerikanac italijanskog porekla,dzeri sajnfeld amerikanac jevrejskog porekla itd itd. Niko od njih se nije odrekao svojih korena ali im je majka ta Amerika,niko se od njih nije odrekao svoje vere a neko je prihvatio drugu,niko se nije odrekao kolko vidim ni njihovog pasosa. Kod nas je kulturno raslojavanje,javasluk,bezobrazluk,nepostovanje svega sto predstavlja ova zemlja i za sta su nasi ljudi ginuli kad su i nas i ostale nacije i religije oslobadjale. Da smo mi napravili jedan jasenovac,nas ne bi bilo od 1946 ovde,zgazili bi nas. Ne kazem i ne pravdam nikoga,u svakom ratu postoje zverstva,svaka vojska to cini,radi osvete ili bluda,ubistvo i jednog coveka je zlocin podjednako tezak kao i genocid. Koliko crnackih igraca igra za francusku i koje su oni religije ljudi?veci deo njih su muslimani cak je i jedan riberi promenio veru ali se nisu odrekli francuske cak su je mnogi i prihvatili i umrece u njoj. Prvi smo na balkanu imali moderan i savremen ustav,prvi smo dozvolili doseljavanje stanovnistva,suzivot izmedju svih nacija je moguc kod nas,koliko cincara je zaduzilo ovaj narod a oni su danas sastavni deo ovog drustva,koje smo mi to crkve rusili,grobove preoravali,kuce i ognjista palili i na njima napasali stoku? Na kom jeziku i kojim dlovima je pisana prva povelja bana kulina? Da li 95posto stanovnistva crne gore na popisu iz 1905 koji su se izjasnili da su srbi srpskog jezika i grckog obreda nesto govori? Da li je neko prigovorio hrvatima 1914 kad su nam slali umesto vojnika i hleba bratske pozdrave da izdrzimo da ih oslobodimo? Svaka kuca u slavoniji je bila bogata koliko i svako selo na durmitoru. Koliko je muslimanskih vrkava po bosni obnovljeno posle drugog svetskog rata?700.koliko nasih hramova i gde najvise? 12. Uz Drinu mahom i u Hercegovini.koliko je palo nasih srpskih glava?koliko njihovih muslimanskih?albanci na kosovu imaju 3/4 srpski gen a u albaniji 2/4. Goranci koji zive na samoj kapiji Srbije,na Prokletijama dobro znaju ko su i sta su.Da li ja mrzim hrvata ili bosanca i da li sam naucen da ga mrzim i da li cu uciti dete da ih mrzi? Ne. Ma koliko oni odbijali,mi smo nekakva braca po krvi,ovako ili onako,postovacu ih i njihovu veru isto onoliko koliko oni postuju mene i moju crkvu,neka oni budu potomci babuna-bogumila i potomci avara i koliko god pokusavali da se odmetnu od necega,krv te zove i u dubini duse ako je i imas znas sta ti se govori. Ako ne zelis da postujes Srbiju u bilo kom smislu,vrati pasos,prodaj imanje i idi gde ti srce zeli,nemoj da mi rasturas zemlju i da mi kopas po grobovima.