Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ма нема ту угрожавања она је сама себе угрозила закон је јасан књижицу у руке и ногу у задњицу на једно годину дана робије. Шта ћемо сутра да очекујемо и остале химне? Дошло је време да се са сепаратистима држава обрачуна ако треба и на најбруталнији начин. Па у тој хваљеној и демократској Америци за узвик" Алаху акбар" целе четврти мрак поједе,а не интонирање њихових химни на јавним местима, као што код нас може свака шуша да пркоси држави и њеним законима.
Нема ту милости, према свакоме треба оштро поступити и места где су сепаратисти најгласнији треба послати екипе као што је била удба и озна ноћу да их обилазе да видиш како би се сви брзо довели у ред.

Ма нема ту угрожавања она је сама себе угрозила закон је јасан књижицу у руке и ногу у задњицу на једно годину дана робије. Шта ћемо сутра да очекујемо и остале химне? Дошло је време да се са сепаратистима држава обрачуна ако треба и на најбруталнији начин. Па у тој хваљеној и демократској Америци за узвик" Алаху акбар" целе четврти мрак поједе,а не интонирање њихових химни на јавним местима, као што код нас може свака шуша да пркоси држави и њеним законима.
Нема ту милости, према свакоме треба оштро поступити и места где су сепаратисти најгласнији треба послати екипе као што је била удба и озна ноћу да их обилазе да видиш како би се сви брзо довели у ред.
Treba ali videćeš da se to neće desiti.Ovde je u pitanju verske pripadnost a ne nacionalna.Ne znam da li je u tom razredu bilo srpske ili dece druge nacionalnosti.Ako bilo šta preduzmu,odmah će Srbe osuditi za genocid.

Пробавају па ако она прође проћиче онда још кома учитељица па наставници и полако почеће сепаратизам да се шири као пошаст. Вероватно ако за ово не буде санкције полако ће се прелити и на север Србије.

NEĆE.
Toga nema ovde u Vojvodini.
Bogastvo je u različitostima.
Samo niko ne kaže da je i u hrvatskoj bilo različitosti pa su dobri počeli klati ove druge,zar ne.
Sad se debili raduju,a ima ih i na ovom forumu.
I da,ko je započeo ovu priču,pa da ,gordana čomić zar ne ,a gde je bila kao političar,pa u žutom ds-u.
A ko je glasao za ds tu divnu stranku punu pametnih ljudi koji vole svoju državu i narod u njoj i za njega se bore da sutra bolje živi.
Sigurno će se PRAVOSLAV prepoznati.

Poslednja izmena:
Generalni konzulat turske se otvara u pazaru a ne kao ostale države u Bg.
Od kada bošnjaci žive u srb, i od kada se ta nacionalnost uopšte pominje?
Ja zaista ne kapiram o čemu se tu radi..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Oduvek.smatraju Sandžak svojim kao što su albanci smatrali Kosovo i Metohiju.Ostali smo bez Kosova i Metohije.Da li za svagda.vreme će pokazati.Ali da vidite šta na fejsbuku pišu,o kakvom se govoru mtžnje radi.I oni su ugroženi jer moraju pevati himnu Srbije.Nisam stvarno nacionalnista,veliki sam Jugonostalgičar ali mislim da ovo treba sankcionisati.Mnogo je bre demokratije u Srbiji.Šta Srbi imaju u Svetu.I kada prelije čaša onda su Srbi krivi.Svi zaboravljaju dok se čaša punila.Srbija nikada u istoriji nije vodila osvajački rat.I u ovom ratu 90-ih je bila za očuvanje Jugoslavije jer je bilo podosta srpskog življa i u Hrvatskoj i u Bosni.Regularna armija Hrvatske je 92 prešla u Bosnu.Šta bi se desilo da je iz Srbije armija prešla granicu.To što misle da je JNA bila srpska-to je izgovor.A paravojnih formacija i dobrovoljaca (dragovoljaca) i midžahedina je bilo na sve 3 strane.

Kod nas je problem sto se gleda kroz religiju a ne kroz krv. U americi jedan muhamed ali tj kasijus klej je afroamerikanac,kenedijevi su amerikanci finskog porekla,al kapone amerikanac italijanskog porekla,dzeri sajnfeld amerikanac jevrejskog porekla itd itd. Niko od njih se nije odrekao svojih korena ali im je majka ta Amerika,niko se od njih nije odrekao svoje vere a neko je prihvatio drugu,niko se nije odrekao kolko vidim ni njihovog pasosa. Kod nas je kulturno raslojavanje,javasluk,bezobrazluk,nepostovanje svega sto predstavlja ova zemlja i za sta su nasi ljudi ginuli kad su i nas i ostale nacije i religije oslobadjale. Da smo mi napravili jedan jasenovac,nas ne bi bilo od 1946 ovde,zgazili bi nas. Ne kazem i ne pravdam nikoga,u svakom ratu postoje zverstva,svaka vojska to cini,radi osvete ili bluda,ubistvo i jednog coveka je zlocin podjednako tezak kao i genocid. Koliko crnackih igraca igra za francusku i koje su oni religije ljudi?veci deo njih su muslimani cak je i jedan riberi promenio veru ali se nisu odrekli francuske cak su je mnogi i prihvatili i umrece u njoj. Prvi smo na balkanu imali moderan i savremen ustav,prvi smo dozvolili doseljavanje stanovnistva,suzivot izmedju svih nacija je moguc kod nas,koliko cincara je zaduzilo ovaj narod a oni su danas sastavni deo ovog drustva,koje smo mi to crkve rusili,grobove preoravali,kuce i ognjista palili i na njima napasali stoku? Na kom jeziku i kojim dlovima je pisana prva povelja bana kulina? Da li 95posto stanovnistva crne gore na popisu iz 1905 koji su se izjasnili da su srbi srpskog jezika i grckog obreda nesto govori? Da li je neko prigovorio hrvatima 1914 kad su nam slali umesto vojnika i hleba bratske pozdrave da izdrzimo da ih oslobodimo? Svaka kuca u slavoniji je bila bogata koliko i svako selo na durmitoru. Koliko je muslimanskih vrkava po bosni obnovljeno posle drugog svetskog rata?700.koliko nasih hramova i gde najvise? 12. Uz Drinu mahom i u Hercegovini.koliko je palo nasih srpskih glava?koliko njihovih muslimanskih?albanci na kosovu imaju 3/4 srpski gen a u albaniji 2/4. Goranci koji zive na samoj kapiji Srbije,na Prokletijama dobro znaju ko su i sta su.Da li ja mrzim hrvata ili bosanca i da li sam naucen da ga mrzim i da li cu uciti dete da ih mrzi? Ne. Ma koliko oni odbijali,mi smo nekakva braca po krvi,ovako ili onako,postovacu ih i njihovu veru isto onoliko koliko oni postuju mene i moju crkvu,neka oni budu potomci babuna-bogumila i potomci avara i koliko god pokusavali da se odmetnu od necega,krv te zove i u dubini duse ako je i imas znas sta ti se govori. Ako ne zelis da postujes Srbiju u bilo kom smislu,vrati pasos,prodaj imanje i idi gde ti srce zeli,nemoj da mi rasturas zemlju i da mi kopas po grobovima.

Izvinjavam se na podugackom postu i ako je nekog uvredilo ovo sto sam napisao,ali zeleo bih da dodam jedno iz romana Vuka Draskovica ,,Noz,, a koje ne citiram nego se secam tog pasusa koje kaze:,,Idi dovoljno daleko pa ces videti,ide murat,pa safet,pre njega ibro,pa alija,odjednom nailazis na borivoja,lazara,marka,simu..."

JEDNO VEOMA VAZNO PITANJE SVIM FORUMASIMA ❓
Vidi se u svim ovim postovima mnogo zanimljivih stvari iz raznoraznih istorijskih arhiva primecuje se i odredjena gorcina zbog nekih losih stvari ili propusta u istoriji nase zemlje ali ono sto mene zanima je KAKO JE MOGUCE DA JE DRZAVA KOJA JE IZASLA OBOGALJENA IZ DRUGOG SVETSKOG RATA I SRAVNJENA SA ZEMLJOM U KOJOJ POSLE 1945 GODINE NIJE BILO NI HRANE NI POSLA NI INFRASTRUKTURE U KOJOJ SE IZVODILA NASILNO POSLEDNJA KRAVA IZ STALE KAKO JE MOGUCE DA JE U TAKVOJ BEDI I CAMOTINJI ZABELEZEN REKORDNI RAST NATALITETA I KAKO JE DOSLO DO TAKVE INSPIRACIJE U NARODU I TAKVE IREKCIJE A DANAS U DRZAVI KOJA NEMA NEZAPOSLJENIH GDE SVAKA KUCA IMA 2 DO 3 AUTOMOBILA U ERI EKONOMSKOG LUDILA ,SPA CENTARA ,BAZENA MODERNIH LETOVALISTA I PLASTICNIH OPERACIJA ,SLANIH SOBA , KOCKA RNICA ROSTILJARNICA ,KLIZANJA NA LEDU ,IGRAONICA, DRKAONICA NAROD NE DA JE U MORTALITETU NE DA NEMA INSPIRACIJE NI IREKCIJE I SVI PRICAJU SLOZNO KAO JEDAN..........PA GDE I KAKO VIDITE LI KAKVO JE TESKO VREME I STANJE U DRZAVI ⁉️ 🆘
Kako je drug STARI uspeo da pokrene zaribali zamajac a ovaj danas dali ucenama ,zastrasivanjem i reketiranjem svojih gradjana je uspeo da unese u naciju razocarenje, paniku i strah i napravio u ljudima osim nesigurnosti totalno otudjenje i osecaj nesigurnosti
Sta je to sto je destabilizovalo psihu naseg naroda i DOVELA DO SMANJENJA SEKSUALNOG APETITA I IZUMIRANJA NACIJE A NIJE TESKO PROVALITI GDE JE PRAVA ISTINA jer ovi od 2000 na ovamo veoma lose uticu na radnicku klasu i seljaka a inace nosioce ovog drustva kroz vekove ,pogresan pristup iscrpljenom narodu i umesto pokusaja da se povrati izgubljeni entuzijazam i samopouzdanje radi se totalno suprotno na destabilizaciji vec uzdrmane i potrosene psihe i u cemu se i potpuno uspelo na radost vladajucih struktura ali na nesrecu drzave Srbije i njenog naroda.

Pa i u subotici imaš mažarski konzulat a bome i jebeni hrvatski ako se ne varam jer tu je koncentracija tih nacija.

Da pokusam da odgovorim mornaru na pitanje . Nije vezan pad nataliteta sa trenutnom vlasti u Srbiji niti je neobicno sto je bio veci nakon 1945 u onoj bijedi , jer je negativan i nizak natalitet i u drugim zemljama npr zapadne i sjeverne Evrope a ne samo u Srbiji

Sto se tice prosperiteta i ekonomskog cuda sfrj-karl marks je rekao:,,Samo za glupog coveka istorija pocinje sa datumom njegovog rodjenja."Nisu se cuvale samo ovce i islo se za grad konjima i kravama pre tita,i u Kraljevini se nesto pravilo i gradilo i radilo. Sto se tice nataliteta Srbije od '91.-ve pa naovamo,ljudi nisu imali kad da je##u,prezivljavali su i borili se da prezive cudo koje ih je zadesilo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh