Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ZA MOMU I RASHEDA 91 Nikakve dodirne tacke Srbija nema sa zemljama zapadne Evrope da bi se pravilo poredjenje a PRAVA ISTINA JE STO SU SE NEKADA PROPAGIRALE PRAVE I ISTINSKE VREDNOSTI U DRUSTVU KAO I ZNACAJ PORODICE dok danas zbog svega loseg uvedenog sa zapada narod cesto nema pravi sistem vrednosti u glavi preovladava materijalno u glavi kao i karijere ima mnogo zavedenih i izgubljenih u mnogim porocima a ima i trece grupe mozda i najvece koji nemaju mentalnu snagu da se uzdignu iznad svega i pored dosta nesigurne ekonomije i stanja u drzavi naprave nesto vise na polju nataliteta a na sve tri grupe veliki udeo i opterecenje imaju i strane banke koje su produkt zapada i veliko breme. Kako Africke i Azijske drzave imaju veliki prirodni narastaj a da ne pominjem pustinjske zemlje ali tamo jos uvek nije prodrla ZAPADNA CIVILIZACIJA I DEMOKRATIJA 🆘 I BOLJE STO NIJE JER TOG MOMENTA KADA BUDU UZELI ZAPADNI SISTEM VREDNOVANJA PUKLI SU BEZ RATOVAI SPOLJNIH EFEKATA
Koje ratovao ratovao je kroz istoriju sada sledi period izumiranja mortalitetom koji je na snazi i to ce biti izgubljen rat bez borbe za nasu drzavu

Razumem te,ali ne zivimo vise u tom vremenu,drugi su ljudima ciljevi. I posle rata je takvo misljene potiskivano,da se ne stvaraju socijalni slucajevi koje bi neko izdrzavao,koliko je samo bilo dece rodjeno koja su bila plod silovanja,vojska je pravila cudo u povlacenju, bejbi bum je nastupio i iz euforije zbog kraja rata,svako ko se ziv vratio zenili se i udavali se,da ljudi dozive i nesto lepo posle pogroma koji su preziveli.Pa da li treba da se ugledamo na africke i azijske zemlje? Zdrav razum mi kaze da mogu da napravim onoliko dece koliko mogu da prehranim,trebaju nam socijalni slucajevi koje cemo mi da hranimo i placamo za njih? Koji ce prvim slucajem pobeci od nemastine koju su im roditelji ostavili u nasledje na taj isti zapad i opet cemo izgubiti jos jednog clana naseg naroda. U deci je sreca,za njih zivimo i stvaramo i oni su nam najveca nagrada,da mi zivimo kroz njih sutradan,ja to znam i kapiram ali netrebaju nam porodice sa 8 deteta koja zive u 13 kvadrata pa da mora da im dodje kuca od srca,nisu tu deca kriva vec te jade sto su ih pravile da se deca muce i trpe. Veci je problem u onima sto su imali sve na selu a prodali,mogli su da zive i da neguju decu u pravom okruzenju i da ih uce pravim vrednostima sto kazes,ostavili starce kuci pa pobegli za grad i sad zive i provode se,luduju,neizivljenici,ne zele decu,jelte deca su im opterecnje,zene se i udaju sa po 40 godina. To je prirodan proces sto rece Momo,u pravu je covek,i taj isti zapad koliko gubi etnicki cist etnos toliko i dobija sa dolaskom vecine tih beda iz afrike i azije koji ce kasnije biti asimilovani,mi odrzavamo prirastaj mesanjem sa nasim etnosom,nemamo toliki priliv sa strane kao oni jer nismo interesantni finansijski(to je glavni cilj danas svih,hteli mi da priznamo ili ne-samo pare),slabo razvijene zemlje u svakom smislu(kulturno,finansijski,religijski,obrazovno,zdravstveno),tj sa zatucanim narodom i jos zatucanijim religijama, su skloni samo razmnozavanju bez pravog cilja,ja sam rad da kapiram da Srbija nije zemlja treceg sveta,da je i ona deo kulturnog sveta da ne kazem zapada jer cu lose biti shvacen,(nisam ni za zapad ni za istok,ja sam vise fazon use i u svoje kljuse jer ni sa jedne strane nam nije dobro doslo,sto je rekao Aleksa Santic:,, Nismo mi krivi sto smo pravili kucu na raskrsnici pa nam svi svracaju")da zivimo i imamo malo vise nego te bede iz afrike i azije,da smo malo vise obrazovaniji i kulturniji i da razmisljamo glavom(gornjom) vise nego donjom. A da nije bilo ratova od 1912 naovamo prirodnim putem bi krenula stagnacija u prirastaju stanovnistva jer bi smo dostigli brojku od bar 15 miliona,slicno bi se desavalo kod nas kao i na zapadu krajem '80-tih,to je neminovnost.

b7443e82e25ffa0d4340d73839563e94.jpg

Ovde je jedan od grafikona iz studije iz 2019.godine. Obratiti paznju i ne mesati ponudjene odgovore ,,porodica,, i ,,deca,, , svi ispitanici su dobili iste odgovore,samo je bilo pitanje da li ce ih upotrebiti.

Sent from my SM-A750FN using Tapatalk

Ovi ne misle tako.
Kod nas u gradu sam primetio veći broj migranata.Jedna grupa od 6 migranata je ušla u prodavnicu sportske odeće i obuće.Mogu da zamislim kako je bilo prodavačici.Tog dana sam izbrojao 18 migranata u centru (koliko sam prešao trg).Puni su para.Do sada ih nisam viđao više od 0-5,6.
Dok se mi zabavljamo drugim igrama oni će nas polako ali sigurno okupirati na neki način.

U svakom zitu ima kukolja,da bi zastitili nas i nase gradjane samo sistem kao Orban sto je uveo covek,nema niko da udje u drzavu i dovidjenja. Kod nas ih nije bilo,nisu smeli da se zadrzavaju i nisu imali gde, po vestima sto sam citao i kad sam par puta bio do granice za auto ono je kod vas preko Dunava bio uzas. Ej,da dete ne smes da pustis samo ulicom. Imam rodjake u Becu tamo je festa bila i jos uvek je sta sve rade,slali mi ljudi snimke,nisu smeli da idu na posao zbog par bombi koje su bile postavljane po metroima,po vandalizmu koji su pravili po gradu,napadima na zene i na decu,napadi na zenske lekare,na miliciju,na cepanje automobila, samo to se nije nigde objavljivalo.

U svakom zitu ima kukolja,da bi zastitili nas i nase gradjane samo sistem kao Orban sto je uveo covek,nema niko da udje u drzavu i dovidjenja. Kod nas ih nije bilo,nisu smeli da se zadrzavaju i nisu imali gde, po vestima sto sam citao i kad sam par puta bio do granice za auto ono je kod vas preko Dunava bio uzas. Ej,da dete ne smes da pustis samo ulicom. Imam rodjake u Becu tamo je festa bila i jos uvek je sta sve rade,slali mi ljudi snimke,nisu smeli da idu na posao zbog par bombi koje su bile postavljane po metroima,po vandalizmu koji su pravili po gradu,napadima na zene i na decu,napadi na zenske lekare,na miliciju,na cepanje automobila, samo to se nije nigde objavljivalo.
Ni kod nas neće biti bolje.

Ne nadjoh slicnu temu, pa cu pitati ovde, a hteo sam odavno.
Pojedinci u pogranicnim mestima, koji igram slucaja imaju zemlju u susednoj drzavi, npr r.srpska ili rumunija, kako to obradjujete? Nevezano sad za koronu nego inace?
Jel ide traktor preko granice ili imate drugi tamo, pa idete autom? Kako za seme, hemiju, to se kupi u drzavi gde se nalazi zemlja, posto ne sme da se prenese preko?
Sta sa rodom sa te njive? Tera se u najblizi silos u drzavi u kojoj je i njiva?

Ne nadjoh slicnu temu, pa cu pitati ovde, a hteo sam odavno.
Pojedinci u pogranicnim mestima, koji igram slucaja imaju zemlju u susednoj drzavi, npr r.srpska ili rumunija, kako to obradjujete? Nevezano sad za koronu nego inace?
Jel ide traktor preko granice ili imate drugi tamo, pa idete autom? Kako za seme, hemiju, to se kupi u drzavi gde se nalazi zemlja, posto ne sme da se prenese preko?
Sta sa rodom sa te njive? Tera se u najblizi silos u drzavi u kojoj je i njiva?
Koja je cena zemlje u Rumuniji?

Чега да се боје кад деру ракију мора да је Додина домаћа. Кажу да та његова и сиду лечи колико је јака и добра.

A sta da se guse,bio jednom detetu na roditeljsko i drugom,ni nastavnica ni uciteljica nisu nosile maske pa kako onda deca da nose

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh