Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To je sve ludnica.

I već mi razumemo taj svet drugačije od Zapadnjaka.
Nažalost, ti ljudi ne trebaju, nit nisu zreli za demokratiju zapadnog tipa. Možda bi im za probu dao da biraju neke u veće Mesne zajednice, pa se bojim, da bi na tom nivou dolazilo kod njih do sukoba.
I onda dođu naivci, pa im izvoze 'demokratiju', dok oni ni kandžiju ne razumu najbolje.

Jesam u tom pogledu šovinista do trećeg sveta, žao mi je, a realno ne možeš bit ništa drugo.

Leve budale pričaju od 2015 godine o 'žrtvama' rata.

Kod nas bilo izbeglica u ratovima 90ih godina.
A bili su stariji, žene i deca, muškarci su se borili, kako god ko od nas gleda na njihovu stranu.

Problem bude u bogatijim zemljama, jer svi hrle tamo. Svi znaju, da su u Žermani najbolji uslovi i najviša socijala.

Zasad ne bi oni ostali na našim prostorima, a sutra...

Ова дешавања имају пуно већу последицу у америци него у авганистану, чудно звучи али је могуће. План је био да кабул издржи 90 дана, за то време да се повуку сви којима ту није место и избеглице. Као гарант америчка војска и део нато. Имали би улогу посматрача како се примењује споразум који су договорили прошле године.
Али нешто се догодило промена политике или неки виши циљ. Све организације су се нашле у чуду зато што им је речено да имају 3 месеца а испоставило се 3 дана. Зато је овакав хаос испао код евакуације и повлачења. Буквално су сви западњаци побегли без организације и све остављали за собом. Нешто се ту десило што се не слаже и сазнаћемо за неколико месеци прави договор.

To je sve ludnica.

I već mi razumemo taj svet drugačije od Zapadnjaka.
Nažalost, ti ljudi ne trebaju, nit nisu zreli za demokratiju zapadnog tipa. Možda bi im za probu dao da biraju neke u veće Mesne zajednice, pa se bojim, da bi na tom nivou dolazilo kod njih do sukoba.
I onda dođu naivci, pa im izvoze 'demokratiju', dok oni ni kandžiju ne razumu najbolje.

Jesam u tom pogledu šovinista do trećeg sveta, žao mi je, a realno ne možeš bit ništa drugo.

Leve budale pričaju od 2015 godine o 'žrtvama' rata.

Kod nas bilo izbeglica u ratovima 90ih godina.
A bili su stariji, žene i deca, muškarci su se borili, kako god ko od nas gleda na njihovu stranu.

Problem bude u bogatijim zemljama, jer svi hrle tamo. Svi znaju, da su u Žermani najbolji uslovi i najviša socijala.

Zasad ne bi oni ostali na našim prostorima, a sutra...
Поента је у томе,није нико требао ни да их дира.Ни њих ни Либију нити све остале где је сад пустош а ти дивљаци иду ка сеоби народа у Европу.Какве црне избјеглица,све радно способно,пуно пара.Сад су запели у Бермудском троуглу звани Балкан и чим је прошло времена види се право лице.По Бихаћу и В.Кладуши хаос праве.

Uglavnom ovo je jedan veliki poraz natoa , strateski , Bajdena prvenstveno i imace uticaja za dalje kao poruka i postrek ultraislamistickim pokretima po svijetu . Kolega sapatnik je fino opisao americku pogresnu procjenu toka povlacenja , a da treba da se kladim oko detalja , meni mirise na Ruse .
Bajden je morao nesto da promijeni ali lose je odlucio , vjerovatno nece im biti druge nego da se vrate .

Совјетско повлачење из Авганистана припремано је две године и после њиховог одласка, секуларна власт Наџибулаха држала се три године после тога, а да СССР није колабирао и да је и даље могао (негде сам читао да су Јељцина "западни партнери" наговорили да ускрати подршку Наџибулаху) да колико-толико помаже тамошњу влас', ондашњи муџоси, а садашњи талибани не би нарасли оволико.

И треба напоменути да су муџоси били активно подржавани од САД и Пакистана, материјално чак и Кине, док се од ових талибана сви окрећу к'о од буђавог сира, тј. немају подршку коју је имали муџахедини. Укратко, ангажмани СССР и САД/НАТО у Авганистану се значајно разликују: Совјети дошли на позив тадашњих социјалистичких власти Авганистана да им помогну у борби против муџоса и индиректно да би осигурали све своје "станове" (централноазијске републике СССР) од продора тамо тих истих муџоса, а Америма је декларисани циљ било 'ватање одговорних за 11. септембар и Осаме Бин Ладена, архи-непријатеља (кога су иначе упокојили десет година пре него су овако напрасно отишли).

Него, читам нешто на 92-ци и излетео оај чланак - https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2021&mm=08&dd=17&nav_id=1908249

Каже да је Матијевић купио зрењанински "Радијатор" и да има планове са ливницом, да.... тако пише у тексту, производи и тракторе. ОК, за тракторе баш и не верујем (осим ако нема неке везе са оним пројектом "Мајевице"), али да л' је могуће да Матијевић улази и у бизнис са производњом нечега.... од метала?

Koliko sam ja čuo, nisu u pitanju traktori, nego kombajni za maline, borovnice itd..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Ovo sa Afganistanom me podsjeti na moju muku , svako valjda gleda iz svog ugla . Krenula susa i vrucine rano pocetkom juna . Ja kreno da zalivam kukuruze , a stari moj , koji je inace protiv tog posla , kaze , ok , pomaze al nemoze se zalivati 3 mjeseca . U pravu je bio .
Tako i ovo kod munzosa , dosli Rusi pa otisli , dosli Ameri pa otisli . Mozes nekoga braniti od njegovih , al nemozes vjecno.

Tesko je protiv prirode

Насловна "Вечерњих новости":

177823492661200227d53a0276185659_v4_big.jpg

Запао ми је за око овај велики наслов "У рубрици на попису и нација Војвођанин".

Да не дужим: 'ебо матер свакој будалчини која се национално идентификује као "Војвођанин".

Насловна "Вечерњих новости":

177823492661200227d53a0276185659_v4_big.jpg

Запао ми је за око овај велики наслов "У рубрици на попису и нација Војвођанин".

Да не дужим: 'ебо матер свакој будалчини која се национално идентификује као "Војвођанин".
Ja verujem da ima pozadine iza ove gluposti a to je Sandžak.Znači počinju polako i ovde da kuvaju čorbu.
Šta ćemo sad kroz amandmane uvesti:Sremce,Bačvane i Banaćane.
Mislim da ove političare iz 90-ih treba zakonom eliminisati inače nema nama mira.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh