Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prosle godine je drugar dobio poziv iako nije služio vojsku. Mi što smo 87. godište a studirali smo, uspešno smo dočekali ukidanje obaveznog služenja vojnog roka. Tada smo završavali 4. godinu.

Ja sam PVP 30/2 inače imam dva VES-a
služio na kosovu i bio u borbenoj grupi. I pošto su mi isplaćene sve ratne dnevnice :haha: mene će zvati kad iz Albanija krene avijacija.

Ja sam PVP 30/2 inače imam dva VES-a
služio na kosovu i bio u borbenoj grupi. I pošto su mi isplaćene sve ratne dnevnice :haha: mene će zvati kad iz Albanija krene avijacija.
Ja više ne mogu i NEĆU da idem.Neka malo izmene ekipe,da i drugi nešto nauče.Izgleda da artiljeriju ne zovu.To će aktivci da odrade.

Najekstremniji planinski vrh preko kog sam vozio je Ljubelj između Slovenije i Austrije.
To je put kojim se vozilo dok nije prokopan tunel Karavanke.
N.visina je oko 1350m ali je uspon takav da sam na nekim deonicama auto vozio prvom. Sa austrijske strane je još strmije.
Jako mi je čudno da su tuda nekada vozili i šleperi.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Nisam nikad išao tim putem ali ima tu jedan tunel Ljubelj- Klagenfurt koji je prokopan ručno.
Kopali ga zatvorenici iz logora Aušvic i Dahau za povlačenje njemačkih trupa sa juga.
Napisana je i kniga o tom pod nazivom Tunel.

Najekstremniji planinski vrh preko kog sam vozio je Ljubelj između Slovenije i Austrije.
To je put kojim se vozilo dok nije prokopan tunel Karavanke.
N.visina je oko 1350m ali je uspon takav da sam na nekim deonicama auto vozio prvom. Sa austrijske strane je još strmije.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
neki fale, a može poslužit za uspoređivanje

Nisam nikad išao tim putem ali ima tu jedan tunel Ljubelj- Klagenfurt koji je prokopan ručno.
Kopali ga zatvorenici iz logora Aušvic i Dahau za povlačenje njemačkih trupa sa juga.
Napisana je i kniga o tom pod nazivom Tunel.
Nisi dobro čitao.
Radni logor je bio odelenje logora Mauthausen, a u njemu si bili zatvorenici Francuzi.

Ulaz u tunel je na 1058 m, dok je vrh prelaza ne 1367 m, tamo put nije otvoren za saobračaj, nekad su bile motocikličke trke.

Čitao sam prije 30-tak god pa malo poboravio podatke.
Kad si spomenuo Mathausen prisjetio sam se ali mislim da su spominjali da su, u nedostatku radne snage zarobljenike dovozili i iz ova druga dva logora.
Ono što je ostavilo utisak na mene su uslovi pod kojima su radili i način kopanja.

У земљама које сматрамо да воде диктатори буде 90-так % за, оставе и они мало простора. Овде све или ништа.

Kud si ostavio kola? U Šipovu?
Ako si išao gledat mašinu, možda bi bilo da si išao prema Kupresu, gore neko prodaje muzejsku mašineriju. Ali put je asfaltiran, ne bi smeo imat problema.

Kad si to bio, da nisi bio možda 2002, a mi pišemo o stanju puteva danas.
Pre 4 godine sam bio ili 3,ne secam se. Na vrhu tog platoa je drzavna farma nekad bila, sad je drze privatnici, drze krave u prilicno losim uslovima i krompir uzgajaju. Koliko sam primetio krompir odlicno uspeva na toj zemlji. Nisam a kupio kombajn jer je bio u ocajnom stanju i dzaba sam potegao skoro 800km u oba pravca.
Da auto sam ostavio u Sipovu, u gradu? Sto?

Jesam tamo jedne zime pošto je u austriji bio sneg pa sam išao na Lugano, mala maca za Fluelapas. Fluela je svake zime zatvorena sami leti može kolima.

У земљама које сматрамо да воде диктатори буде 90-так % за, оставе и они мало простора. Овде све или ништа.

Ja bih samo pozeleo njegovim glasacima da im kuca i domacinsto napreduje kao sad Srbija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh