Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja se popnem na voz sa samom pa mi se zapuše uši... Zamislite kako mi je kad idem za cg recimo,najgore mi valjda se zove bumbarevo brdo, od zlatibora ka novoj varoši, i bjelasica u cg.. A o banstolu da ne pričam..
Taj vrh između Zl i NV se zove Borova Glava. Koliko je meni poznato tu nema nikakvog bumbarevog brda.
Mislim da je to izmislio drakče u 'rođaku sa sela'..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Putine, nema tamo neke visine. Kupres je na oko 1100-1200 m, Šipovo par stotina metara niže (500-700, zavisi koji dio).

Prije dvije sedmice sam bio na Lebršniku, vrh pored čuvenog prevoja Čemerno. Gore na vrhu stijene gdje su predajnici je nekih 1700 m, a podnožje je oko 1450. Pogled sjajan, a neki tvrde da je neopisiv merak šorati sa ivice. :)

151c16440b39fc8af949be4737f18951.jpg

Kud si ostavio kola? U Šipovu?
Ako si išao gledat mašinu, možda bi bilo da si išao prema Kupresu, gore neko prodaje muzejsku mašineriju. Ali put je asfaltiran, ne bi smeo imat problema.

Kad si to bio, da nisi bio možda 2002, a mi pišemo o stanju puteva danas.

Najekstremniji planinski vrh preko kog sam vozio je Ljubelj između Slovenije i Austrije.
To je put kojim se vozilo dok nije prokopan tunel Karavanke.
N.visina je oko 1350m ali je uspon takav da sam na nekim deonicama auto vozio prvom. Sa austrijske strane je još strmije.
Jako mi je čudno da su tuda nekada vozili i šleperi.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh