Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Pa mislim da idu predsednički izbori ako se ne varam.
Pre toga će otimati vode Vojvodine za navodnjavanje od sitne boranije.Da mi 20 a uzme 100000 ali mislim da se sve više preračunavaju.

Neka nam je bog u pomoći sa ovom vlašću.

Што би рекао онај министар(заборавио сам име) за кинеске инвестиције од 10.000 милијарди "да, добро сте чули".
Немам на дигитрону толико децимала да израчунам.
Неће требати ове јесени карантин за привреду, сами ће затворити.
Ово је један од начина да се вештачки подигне промет а самим тим и цеди сува дреновина(пдв).

Narod ćuti.To malo blebetanja po društvenim mrežama i forumima nije ništa.U realnosti je to malo drugačije.
Pitanje je da li seljak još uvek može čuvati socijalni mir.
Vodiće se borba.Ili meso i mleko idu gore-što je udar na džep građana.Ili će uvesti ove proizvode i zakopati seljaka.Nemaju velikog izboraOstaju ratari,voćari,povrtari.ne znam kako kod njih stoji situacija ali uglavnom tu nakupci zarađuju.Da li mogu biti konkuretni uvoznom lobiju.

Политика државе је да се иде на велико због обрта новца. Смешно је и по мени ван памети да си на селу гладан и идеш у маркет по храну. У једној другој теми се повела расправа о селу и само се спомињу велике паре.
Живот на селу је традиционални начин живљења то нико није написао. Шта ће ти велико двориште и објекти које је неко некад направио ако су празни. Велике баште су травњаци или у најбољем случају воћњаци. Реално свако од нас има могућност да одхрани мало живине, по које прасе, јагње, јаре и то спреми за зимницу. Али то нико не спомиње само милиони.
Невероватно како се традиционални начин живота лако заборавља на овим просторима.

Naravno, 21vi vek je doba potrošačkog društva, nema veze koliko zarađuje, jer uvek potroši koji procenat više.. Dala baba dinar da uđe u kolo..

Политика државе је да се иде на велико због обрта новца. Смешно је и по мени ван памети да си на селу гладан и идеш у маркет по храну. У једној другој теми се повела расправа о селу и само се спомињу велике паре.
Живот на селу је традиционални начин живљења то нико није написао. Шта ће ти велико двориште и објекти које је неко некад направио ако су празни. Велике баште су травњаци или у најбољем случају воћњаци. Реално свако од нас има могућност да одхрани мало живине, по које прасе, јагње, јаре и то спреми за зимницу. Али то нико не спомиње само милиони.
Невероватно како се традиционални начин живота лако заборавља на овим просторима.
Interesantna zadnja recenica pa par postova dalje Maticeva konstatacija
Treba živeti i uživati u blagodetima savremenog života a ne da se čovek učauri.

Mislim da nisam napisao ništa pogrešno već da sam izabrao prave reči.Držimo mi do tradicije i poštujemo dosta stvari ali se trudimo da idemo napred u korak sa vremenom koliko je to u mogućnosti.

Nisi ti nista lose rekao cak si i u pravu, ali nekako smo brzo uleteli iz tradicionalnog u savremen zivot, prihvatajuci kojekakve gluposti koje nam je taj savremeni zivot doneo.

Možda i jesmo ali u prvu ruku bez interneta mnoge stvari bi bile dosta teže.Za početak dostupan je ogroman broj informacija koje mogu da se izguglaju i pročitaju a koje se direktno ili indirektno tiču ovog našeg posla.Pa onda android telefoni i ostala čuda tehnike itd.itd.

Никад лакше него сад није било купити полован аутомобил.
Интернет кабловски или бежични свако село.
Мало веће село има барем један маркет и пијацу, апотеку и још што шта што је било скоро па незамисливо пре 20-30 година.
И ту је велика већина закључила да нема смисла било шта радити од онога што сам написао у посту.
Испадне просто невероватно да нам је било боље на селу када нам је било горе.

Никад лакше него сад није било купити полован аутомобил.
Интернет кабловски или бежични свако село.
Мало веће село има барем један маркет и пијацу, апотеку и још што шта што је било скоро па незамисливо пре 20-30 година.
И ту је велика већина закључила да нема смисла било шта радити од онога што сам написао у посту.
Испадне просто невероватно да нам је било боље на селу када нам је било горе.
Mozda ima apoteka ali vise nema ambolanta i dom kulture, bioskop...

Амбуланта, пошта и дом културе су у селу код мене регулисани из самодоприноса.
Свака м.з. има буџет само је питање где је отишао. Иначе важимо за једну од лошијих м.з. у бачкој тополи али то су неке друге ствари.

Ако имате сат и по времена вишка, моја препорука за причу професора Дејана Илића:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh