Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa koja je to logika benzincima da se meri na manjim obrtajima nego dizelasima ??,ko jos vozi dizela na 3k obrtaja ?,neko ko ide na trke mozda ?.Benzinci traze obrtaje,dizelasi imaju obrtni moment ,ja mog ne dizem skoro nikad iznad 2500 obrtaja,ni kad ubrzavam,a na putu kad se vozi to mu dodje preko 110km/h ,ne voze mnogi tom brzinom gde je ogranicenje 80...
Misliš da ima logike kod njih,pa eno ga čist primer kad su kod Alvirovića objašnjavali za onog Audija.I sami su svesni da je glupost,ali ne pitaju se oni ništa,već su tu da brane tu glupost.

Nije glupost meriti gasove na većim obrtajima. Benzincima do 2015 ce meri u leru a posle 2015 se meri iu leru i na minimum 2000 obrtaja a dizelima svim bez obzira na godište tri merenja na 3000 obrtaja a ko ima plin njemu se kao i kod benzina radi samo duplo.
A kako ce meni izmeriti ako nije u brzini nece obrtaji preko 2000

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Nije glupost meriti gasove na većim obrtajima. Benzincima do 2015 ce meri u leru a posle 2015 se meri iu leru i na minimum 2000 obrtaja a dizelima svim bez obzira na godište tri merenja na 3000 obrtaja a ko ima plin njemu se kao i kod benzina radi samo duplo.

Kako se meri na dizelima koji ne mogu da postignu 3000 obrtaja van brzine (neutral)?

Пикадинац, колегу са посла вратили са техничког због гума. Фиат сеићенто на њему гуме 145/80 r13. Кажу та димензија не може. Је ли то могуће?

Ako ima nalepnicu na kojoj piše koje dimenzije mogu na autu a nisu te onda je ok mada ja lično mislim da ga nisu vratili zbog dimenzija već da su gume loše, istrošene ili pohabane sa spoljne ili sa unutrašnje strane. Ili nisu gume na istoj osovini iste.

Две гуме задње 145/80 су нове. Ауто је био на сервису и мајстор је рекао све је исправно нема шансе да не прође. Кад оно... Написали су да могу:
135/70 r13
145/70 r13
155/65 r13
165/55 r14

Чекајте, ја нисам разумео ону причу за мерење "овалности" или чега већ код кочионих дискова. Шта се ту мери и како?

Две гуме задње 145/80 су нове. Ауто је био на сервису и мајстор је рекао све је исправно нема шансе да не прође. Кад оно... Написали су да могу:
135/70 r13
145/70 r13
155/65 r13
165/55 r14
Pa neznam šta bih rekao.

Пикадинац, колегу са посла вратили са техничког због гума. Фиат сеићенто на њему гуме 145/80 r13. Кажу та димензија не може. Је ли то могуће?
Оцу на сиећента предње су 155/55-13,а задње су 145/80-13 и једино је био проблем јер задње нису добро биле окренуте.

Slažem se da vlast i ministarstvo nije krivo za sušu ali da li je normalno da daješ 7,5 kg pšenice za litar dizela, da se subvencije smanje sa 14000 na ovu siću, da nemamo subvencionisano gorivo, da je voda skuplja od mleka, a semenska roba ko droga, naj jeftiniji traktor oko 20000 eura koliko je to kukuruza? I za divno čudo nema protesta svi su zadovoljni a protestovali kada su subvencije bile 12000 ove godine nam uzeli 1200 din po hektaru ali nam od tih para dali 30 evra i svi zadovolni maske u vreme korone prodavali nam po 120 din komad a bile su donacija pa ko je ovde lud?
Svi smo ludi izbora nemamo

20 000 dinara pomoci ce dobiti svi penzioneri. Dobice i oni koji nisu uplacivali doprinose za penziono, takozvani poljoprivrednici........... Izjavio je nas posrnuli predsednik ili ja nisam dobro razumeo??

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh